Ahoj Dano, příznaky které popisuješ bývají při senzorické atace. U každého se projenují trochu jinak a taky je každý trochu jinak popíše :-) . Divné pocity mohou zmizet i bez léčby, po pár dnech, měsících a nebo mohou přetrvávat, i přesto, že jsi byla přeléčena infuzema. Je to u každého jiné. Solumedrol podaný do žily se rychleji vstřebává a je šetrnější pro žaludek, kdybych si měla vybrat, volila bych infuzi. V pitíčku je opravdu více účiné látky právě proto, že se ze žaludku hůře vstřebává. To jsou samozřejmě laické postřehy a přečtené info :-) . Obáváš se, že u Tebe začali RS léčit až po delší době, že se to zanedbalo .......? Já vím, sice se dnes mluví o tom, že je potřeba zahájit léčbu co nejdříve, ale ze své zkušennosti........... Opět je to individuální. Něškomu zahájí léčbu brzy a nemoc to stejně nedokáže spomajit a naopak, u někoho má i bez léčby RS mírný průběh! Mám RS 15 let, měla jsem první roky 2-3 drobné ataky s podobnými problémy jako Ty, ale připadaly mi, jako nějaké prkotiny, tedy nešla jsem ani k doktorovi a nepřeléčily se. Tehdy nebyli pacienti informováni, jako dnes! Přesto, že jsem neměla některé ataky přeléčeny, jsem na tom i po 15 letech docela dobře, RS na mě není vidět. Opět je to u každého individuální! Tím Tě chci uklidnit, aby ses netrápila, že u Tebe zahájí léčbu až nyní. Přeji Ti, ať vše zvládáš v klidu a pohodě, to je základ :-) . Ahoj Klárka
Ahoj, roztrousenou sklerozu mam uz dva roky a za tu dobu jsem si overila, ze vse je spojeny hlavne s psychikou. Taky je dulezity se neprepinat, ale nejdulezitejsi je byt v klidu. O to se celou dobu snazim, ale kazdy to dobre zna a vi, ze kazdy den neni jak z marcipanu. Bojovat se ale musi...nic neni zadarmo. Priznaky jsou ruzny. Ja mam brneni ruky a nohy, dvojity videni a kdyz jsem unavena, tak hure vidim a boli me ruka a noha...proste casti tela, ktery posly atakou. Doporucuji ale co nejdrive navstivit neurologa. Nemusi ale muze to byt roztrousena skleroza. Cim driv se to zacne resit, tim lip. Drzim pesti, aby to dobre dopadlo:) Da se dobre zit i s touto diagnozou, i kdyz si to nekteri nemysli ;) Neco mozna vezme, ale i hodne da...

Přidat nový komentář