Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity
Téma roku: Zdravý spánek – Lepší noc. Lepší den.

Většině problémů se dá předejít!

Prevence je (nebo by měla být) základem všech oborů medicíny. Stomatologie funguje i u nás na úrovni prevence - od roku 1999, kdy absolvovaly první dentální hygienistky v ČR. Jejich práce spočívá v léčebně-preventivní péči o klienty, kteří si uvědomují sílu a váhu takové péče, která je uchrání od bolestí, nutného drahého ošetření a komplikací po výkonech. Nepříjemné důsledky slabé péče nejsou jen zdravotní, ale i pracovní a společenské! Péčí dentální hygienistky ušetříte nejen peníze, ale také čas.Pokud máte nějaké konkrétní dotazy, volejte 728510188, nebo zadejte mé jméno do vyhledavače.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Soňa Hromátková,DiS.

Doplňuji jméno, nevšimla jsem si, že u "nových" témat se jméno nezobrazí....

Honza

Na dentální hygienu chodím na doporučení své zubařky a určitě to má hodně do sebe. Když pominu bělejší zuby (estetika), tak určitě zmizel i zápach z úst a ušetřil jsem si hodně potenciálních problémů u normální zubařky. Na některé kazy pod zubním kamenem můžete přijít až pozdě a zbytečně máte o zábavu postaráno. O případné parodontóze ani nemluvě... Důležité je hlavně pořádně čistit, dřív jsem měl dojem, že nejlepší je trvdý kartáček, ale hygienistka mi naopak na moje zuby vnutila ultrajemný Curaprox. Původně jsem je kupoval přímo v ordinaci, ale byla na nich trošku nezdravá marže, tak je teď kupuju online na http://onlinelekarna.com/curaprox-kartacky Přes hrůzu ze zubařů a citlivost zubů jsem teď konečně docela spokojený, za poslední rok a půl nic, takže paráda :)

annicka

Příspěvek byl odstraněn administrátorem diskuse z důvodu porušení Pravidel diskuse Ordinace.cz.

Marika

Také chodím na dentální hygienu a pomůže to strašně moc. U zubů je prevence vážně důležitá. Chodím už druhým rokem na kliniku GHC v Praze a jsem nadšená. Přístup lékařů, celkový komfort a chování k pacientům je skvělý. Vážně doporučuji dentální hygienu nezanedbávat!

Liběna

Pravidelně chodíme celá rodina na půlroční prohlídku a já s manželem na dentální hygienu,člověk by se měl o zuby řádně starat. Používám i bylinnou zubní pastu a ústní vodu.

Katerinka

Dobrý den, dá se někde na netu nebo v drogeriii koupit nějaká pasta bez fluoru?

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Budíte se v noci často?

Zatím hlasovalo 426 lidí

Mohlo by vás zajímat

Kocovinu není bezpečné řešit léky na předpis. Virální rady mohou uškodit

Sociálními sítěmi se šíří další „zaručený trik“ na kocovinu: vzít si Nimesil proti bolesti a ondansetron proti nevolnosti. Lékárníci z Lékárna.cz varují, že nejde o chytrou lékařskou fintu, ale o rizikový návod, který může po alkoholu zbytečně ohrozit játra, žaludek i srdce.

Menopauza a spánek: Proč se v přechodu hůře spí a co může pomoci?

Potíže se spánkem patří mezi časté obtíže spojené s menopauzou. Ženy mohou mít problém usnout, v noci se opakovaně probouzet nebo se ráno cítit neodpočaté. Na vině mohou být hormonální změny, návaly horka a noční pocení, ale také stres nebo změny nálady. Co může kvalitu spánku zlepšit a kdy je vhodné vyhledat lékaře?

Elektrolyty nejsou potřeba každý den. Kdy mají skutečně smysl?

Barevné lahve s elektrolyty zaplavily sociální sítě, fitness centra i regály supermarketů. V online prostoru koluje heslo: „Kdo nepije elektrolyty, jako by nebyl.“ PharmDr. Kamila Horníčková, farmaceutka online poradny Lékárna.cz a odbornice na přírodní medicínu, však připomíná, že i módní trendy by měly mít své zdravotní opodstatnění. Ne vždy je nutné sahat po iontových nápojích – a někdy mohou být dokonce nevhodné.

Těhotná v létě? Gynekoložka radí, jak zvládnout vedra, cestování i dovolenou

Vysoké teploty, dlouhé cesty autem nebo letadlem i změna denního režimu představují pro těhotné ženy větší zátěž než obvykle. Jak se v létě vyhnout přehřátí, dehydrataci nebo otokům a které příznaky už mohou signalizovat vážnější problém? Praktické rady přináší MUDr. Eva Leskauerová z Gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Slaný.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

Lukáš s  (Risperdal)
15. září 2026, 20:06:16

Že vás starý známý řešit nebudu Taky jste mi ublizili Že se chystám v budoucnu…

Lukáš s  (Risperdal)
15. září 2026, 20:02:18

Taky užívám léky rorendo a žádný potíže nemám Vlastní motocykl s rychlostí do 45 kmh…

15. září 2026, 14:27:17

Dobrý den, ráda bych obnovila tuto diskuzi a zeptala se: Narazila jsem na vyšetřovací…

15. září 2026, 12:25:51

Mám cukrovku 2 typu na inzulíne 2 roky. Od času keď som prešla na umelý inzulín pozorujem…

15. září 2026, 07:47:44

Cvičim pravidelně ale pořád se mi nedaří shodit a mám pocit, že už jsem zkoušela snad…

Naši partneři

Inzerce