Makrobiotika

Pojďme si povídat o makrobiotice. Můžete si vyměňovat své vlastní zkušenosti, ale i se poradit s Jarkou Kučmášovou, která se makrobiotikou zabývá již deset let. Vařila makrobiotická jídla pro desítky lidí, vlastní cerfitikát z anglické školy makrobiotiky a připravuje knihu, která by tento směr měla představit a nabídnout i lidem, kteří stále "nestíhají"... Alespoň jednou za týden můžete očekávat její odpovědi a komentáře.

Inzerce
Název tématu Příspěvky / poslední aktivita

Začnu s makrobiotikou?

Děkuji za článek ohl makrobiotiky od p. Kucmasovié, je bezva,…

47. ledna 2013, 12:14:29

Přechod na makrobiotickou stravu

Dobrý den, zajímám se o zdravý životní styl, a i když nejsem…

215. prosince 2012, 10:48:01

Co lze kombinovat?

Dobrý den, právě jsem přešla na makrobiotickou stravu a…

0

Strava a koktání

Dobrý den, zajímal by mě názor, zda je možné i 6 letého…

0
Inzerce
loading...

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Anketní otázka

Obáváte se nákazy koronavirem?

63%
37%
Zatím hlasovalo 219 lidí
Inzerce
Inzerce
Inzerce

Mohlo by vás zajímat

Začínáme s makrobiotikou: První kroky

Čtvrtina z nás trpí alergiemi. Jedním z faktorů velkého počtu alergií, ale i snížené imunity dětí a dospělých, je, že se globálně ve vyspělých zemích zhoršilo životní prostředí. Vše co dýcháme, pijeme, jíme, je toxické. Co s tím, když do pralesů neodejdeme, pustý čistý ostrov nenajdeme. Makrobiotika možnou cestu nabízí.

Dobrá zpráva: Existují sladkosti, po kterých se netloustne

Babičky a prababičky říkaly „jíst se má všechno“. Měly zdravý selský rozum a pravdu. Byly makrobiotičky, aniž by to věděly. Ale v jednom se mýlily: nepotřebujeme jíst cukry. Pouze potřebujeme cítit sladkou chuť.

Začínáme s makrobiotikou: vyvažujte kyselé a zásadité

Už jste si toho jistě všimli. Jakmile vám někdo radí změnu jídelníčku, pak jistě začne tím, že vám zakáže vaše nejoblíbenější jídlo. Je to zákon schválnosti? Rozhodně je to důvod, proč mnozí na lepší stravovací systém prostě nepřejdou. V rámci seznamování s makrobiotikou ale takovou chybu neuděláme - nebudeme vám brát vaše oblíbená jídla, jen k nim přidáme další.

Začínáme s makrobiotikou: příloha z rýže a fazolek

Uvařte si méně obvyklou přílohu - kaši z rýže s fazolkami adzuki, posypanou sezamem. Potřebujete hlavně rýži natural, ta je velmi chutná, obsahuje všechny minerály, vitamíny. Obsahuje vše, co organismus potřebuje. I k přežití v krizi.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.