Inzerce

Online konzultace s očním lékařem: plovoucí mušky i operace laserem

Trápí vás bolesti očí, popraskané žilky, potřebujete radu s léčbou šilhání vašeho dítěte? Všechny dotazy, které se týkají oboru očního lékařství, včetně lasevých operací, je vám připravena zodpovědět MUDr. Lucie Valešová, která působí na Oční klinice 1. Lékařské fakulty University Karlovy v Praze a je vedoucí lékařkou a primářkou Oční kliniky DuoVize. Patří do týmu specialistů, kteří se zapojili do projektu „Poraďte se s lékařem online“. více ...

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Katka
1x

Dybry den uz paty den mám problemy s očima .... je to bolest jako kdyby to byly svaly v oko nebo nevim je to neprijemne nemuzu ani videt svetlo nic nosim slunecni bryle doma a ven se bojim jit je to desny sotva zvladam pc ja jsem stim sla kdoktoru a nic mne nezjistila ale mam nasazeny brejle a jako mala jsem je nosila a pak jsem je prestala nosit ... jinak tuten problem jsem nikdy nemela je to desny uz mne to tak neboly ale davala jsem si paralen bolela mne s toho i hlava a framykoin a obklady s mlekem na oko co mi rekla babi ta bolest opravdu prestal ale nemuzu videt svetlo mam tam chvilkami i rezani vv oku je to desny nevim co mam delat bojim se ze uz neuvidim porad te mi dekuji

Eva 46

Dobrý den potřebovala bych poradit. Měla jsem vadu - dalekozrakost na jedno ko 4,75 - tupozrakost a na druhé oko 3,95+na čtení jednu dioptrii. Pak jsem měla podstoupit operaci FEMTOLASIK PREMIUM, ale tímto způsobem to nešlo. Takže proběhlo odklopení lamel. Po zákroku špatné hojení pravého oka (4,75), zánět víček. Rok po operaci nastávají změny, ráno vidím rozmazaně, odpoledne to je lepší a večer se to zase zhoršuje. Stále vidím pomyslné stíny, např. z celého týdne mám tři dny docela dobré. Doporučení 1,5 dioptrie na monitor a 2,5 na čtení. Jak bych měla správně vidět, co mohu dělat?. Prosím poraďte, předem děkuji

Lucie

Dobrý den. Chtěla byych se zeptat jestli se brýle na dálku mohou nosit úplně celý den a jestli se mohou používat i na blízko-čtení...děkuji

vladimira

debry den mam problemy s okem mam v ocnim hledi saze a kour trva to tri dny prosim oradu dekuji

Martin

Dobrý den, chtěl bych se Vás prosím pěkně zeptat ohledně mého problému. Před měsícem jsem byl večer na zápase florbalu, kde jsem se hodně fyzicky namáhal, 10 dní jsem bral doplněk stravy na spalování tuků s obsahem testosteronu. Posléze jsem šel večer na noční a asi po 3 hodinách jsem měl takové divné návaly do hlavy a velice divné kmitání oka hlavně, když jsem zavřel víčko a chtěl spát či odpočívat, také mi bylo strašně divně od hlavy jako kinetóza v autě či menší závratě. Nechal jsem se tedy ihned vyšetřit v nemocnici, prošel jsem MR, CT, oční základní vyšetření, EEG EKG, Holterovo vyšetření, echo srdce, sono cév. Nic mi ale nediagnostikovaly. V roce 2008 jsem měl ,,lehčí‘‘ pontinní ischemii, kdy ale jsem byl po 14 dnech v pořádku bez potíží. Tento nález byl i nyní na MR ale téměř bezezměn. Čeká mě ještě lumbální punkce. Jsem bezradný, problém mám stále, jsem bez nálady, přítelkyně na mě poznává, že se jen tak neusměju atp. Bojím se také sportovat ačkoliv lehce, aby se to ještě nezhoršilo ale ani vlastně nemohu, jelikož mi je špatně od hlavy. Bojím se, aby mi nezjistili roztroušenou sklerózu. Může to být i něco jiného a případně jak to léčit alespoň sám doma, když jsou čekací doby na objednání a výsledky na dlouhou dobu? Děkuji Vám mnohokrát za laskavou odpověď.

Kateřina

Dobrý den, již dva roky nosím kosmetické kontaktní čočky barevné, začala jsem s tím, že jsem to chtěla jen vyzkoušet a tak se mi to moc zalíbilo, že je nosím častěji a bohužel jsem si na tom udělala závislost. Nenosím je, když jsem doma, jen když chodím ven, není to pravidelně. Jsou to kvalitní značkové čočky měsíční. Vždy jsem měla předtím perfektní zrak, poslední dobou mám pocit, že nevidím až tak ostře na dálku, na blízko vidím perfektně. myslíte, že by to mohli způsobit ty čočky? Všude jsem četla, že čočky nemohou poškodit vidění, pokud se o ně dobře starám a mám dobrý roztok, který měním. Je mi 28 let.

Mirek

Chtěl jsem se zeptat zda mohu mít sex po laserové operaci očí která proběhla před 10 dny.

Jan Ondráček

Dobrý den, Po nástupu do nové práce se mě začali objevovat záněty rohovky. Nikdy jsem s očima neměl problém. Zánět v jednom oku vyléčím a objeví se ve druhém. Potom je na chvíli klid. Také se mi občas stává, že když se prudce probudím tak mě strašně zabolí levė oko. Mám také občas problėm s ostrostí vidění levím okem. Brýle nenosím. Pracuji celý den na počítači, myslíte že to je tím a že bych měl změnit pracovní pozici? Předem děkuji

Přidat nový komentář

Inzerce
Inzerce https://www.provasesrdce.cz/?utm_source=ordinace_cz&utm_medium=square&utm_campaign=fibrilace

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.oscillococcinum.cz?utm_source=ordinace.cz&utm_medium=pr_clanek_10_2020&utm_campaign=oscillo_2020_rspoluprace

Anketní otázka

Necháte se letos raději očkovat proti chřipce a/nebo pneumokokové infekci?

Zatím hlasovalo 246 lidí

Mohlo by vás zajímat

Bolesti zad mohou mít mnoho příčin. Na co si dávat pozor?

V dnešní době bychom asi těžko hledali někoho, koho by sem tam nepotrápily bolesti zad. Bolest zad může mít různé příčiny, poměrně často si za ně můžeme sami. Pokud nás tyto problémy trápí opakovaně, jedná se o jasný signál organismu, že dlouhodobě a systematicky děláme něco špatně.

Srdeční infarkt se může kdykoliv opakovat. Jak mu předejít?

Srdeční infarkt neboli infarkt myokardu lze zjednodušeně definovat jako úmrtí části srdečních buněk, vzniklé na základě náhlého uzávěru nebo výrazného zúžení věnčité (koronární) tepny, která zásobuje příslušnou oblast srdce. Souhrn opatření, která mají vést k tomu, aby nemocný po prodělaném infarktu či příbuzné chorobě byl co nejméně ohrožen rizikem opakování, nazýváme sekundární prevencí.

Revmatoidní artritida: moderní léčba vrací pacienty zpět do běžného i pracovního života

Revmatoidní artritida, postihuje až třikrát častěji ženy, je to zánětlivé onemocnění, které vede dokonce k nevratnému poškození chrupavek a kostí kloubů a doprovází ho chronická bolest. Většina pacientů končí v invalidním důchodu, podstupují operaci totální endoprotézy či doživotně nemůžou hýbat zápěstím. Tím, že je možné nasadit biologickou léčbu ještě před nevratnými změnami kloubů je ohromná výhoda pro systém a hlavně samotného pacienta. Účinná léčba sníží aktivitu nemoci a výrazně se zlepší kvalita života ve všech jeho oblastech.

Inkontinence není důvod ke studu, ale řešitelný problém

Nechtěný únik moči může člověka potrápit v každém věku, i když podle statistik jím trpí především starší populace a dvakrát více ženy než muži.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48


28. června 2008, 09:42:17


28. června 2008, 09:57:08


Naši partneři

Inzerce