Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Obtíže v podbřišku

(prim. MUDr. Petr Sucharda CSc. | přečteno: 3635x )

Dobrý den, tímto bych se Vás chtěla zeptat na následující věc: Můžete mi přibližně (vím, že to nebude 100%) říci co mě trápí za problěm. V oblasti podbřišku mě tlačí a píchá nepříjemná bolest. Myslím, že je to močový měchýř, protože bolesti se zvětšují při močení a stolici. Prosím o diagnózu a případně jak a čím tuto bolest vyléčit. Ještě bych se zeptala jaký je rozdíl a jak se od sebe pozná zánět močových cest a žlučník? Děkuji předem Jantačová

Obtíže v podbřišku by mohla být močová infekce, kameny, příp. nějaká gynekologická záležitost. Postup se bude lišit podle příčiny, kterou nelze zjistit ani léčit na dálku. Při zánětu močových cest jsou bolesti spíše v podbřišku, mění se při močení, ale jsou spíše trvalé. Žlučníkové obtíže mají klasicky podobu koliky - kolísavých, až křečovitých bolestí pod pravým žeberním obloukem, vyzařujících doprava, někdy až pod lopatku. Infekce v oblasti horní části močovodů a ledvinové pánvičky se však v konkrétním případě může od žlučníkových obtíží odlišovat obtížně.
Nacházíte se v archivu neaktuálních článků!

Pokud hledáte aktuální informace o nemocech a jejich příznacích, chcete vědět detaily a průběh různých vyšetření, nebo se zajímáte o možnosti prevence, využijte horního menu nebo navštivte hlavní stránku Ordinace.cz.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce