Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Akné v dospělosti – jaké jsou příčiny a jak naší pleti pomoci?

( Komerční prezentace | přečteno: 2184x )

MUDr. Anna Jiráková, Ph.D. o akné, jednomu z nejčastějších důvodů návštěv pacientů v dermatologické ordinaci.

shutterstock.com
Problémy s pletí většinou začínají v mladistvém věku, nicméně se stejným problémem se potýká také téměř polovina dospělých žen. Naše pleť je totiž každý den vystavována nevlídným podmínkám, které mohou narušit její přirozenou rovnováhu.akne Stres, znečištění, nevyvážená strava, medikace a nevhodná kosmetika, to vše může mít na pleť velmi negativní vliv. Aby se pleť ochránila, produkuje kožní maz (sébum). Nadměrné množství séba pak může ucpávat póry, což vede ke vzniku prvních projevů akné, jako jsou černé a bílé tečky. V případě akné je kožní bariéra narušena a oslabena. To může mít za následek zvýšenou citlivost vůči externím negativním vlivům, pozměněné pH pleti a slabou obranu proti antioxidantům.

O aknózní pleť je nutné správně a pravidelně pečovat. Je důležité používat hypoalergenní kosmetiku určenou pro problematickou pleť. Pleť samozřejmě důkladně čistěte dvakrát denně, každé ráno i večer. Pečlivě vybírejte pečující krém. Je důležité, aby vaše péče působila nejen proti nepříjemným projevům akné, ale zároveň pleť hydratovala. Dehydratace totiž negativně ovlivňuje ochrannou funkci kožní bariéry a může vést k dalším kožním problémům.

Laboratoře Vichy nedávno představily novou péči o pleť Normaderm Phytosolution, která působí proti nedokonalostem pleti, jako jsou zvýšená tvorba mazu, bílé a černé tečky, a zároveň pleť hydratuje a napomáhá její obnově. Nabízí až 24 hodinovou hydrataci, regeneruje pleť a posiluje její funkci ochranné bariéry proti externím agresorům. Účinnost zajišťují aktivní látky přírodního původu, jako jsou kyselina salicylová, kyselina hyaluronová a termální voda Vichy. První jmenovaná látka zajišťuje exfoliaci pleti, zatímco kyselina hyaluronová a termální voda Vichy cílí na udržení hydratace v pleti a její regeneraci.

Vichy

Normaderm Phytosolution je vhodný také pro pacienty, kteří podstupují lokální anebo systémovou léčbu akné. Pacientky oceňují jednak lehkou texturu, která je vhodná pro problematickou, mastnou a aknózní pleť, tak i současně velmi silný hydratační účinek. Pozorují také výrazný zmatňující efekt. Normaderm Phytosolution pleť nevysušuje a nedráždí. Je vhodný pro všechny věkové skupiny, hlavně pak dospělé ženy s akné.
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce