Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Aloe vera a jeho vliv na zdraví (4. díl)

( | přečteno: 3133x )

Aloe vera a odchylky reaktivity organizmu: Alergické stavy, alergická rýma, alergický zánět spojivek, alergický výtok z nosu a spojivek, alergické kožní záněty, např. kontaktní ekzém atd.

Aloe vera a odchylky reaktivity organizmu

Alergické stavy

Alergii můžeme definovat jako přehnanou reakci organizmu na různé vlivy okolí. Může jít o různé příčinné souvislosti - potraviny, rostliny, zvířata. V podstatě může být příčinou alergické reakce cokoli. Alergie jsou stále častější a existují i předpovědi, že není daleko doba, kdy všichni lidé na zeměkouli budou alergici. Možná je tahle vize přehnaná, ale faktem zůstává, že počet alergických lidí každým rokem vzrůstá.

Určitě se mnou budete souhlasit, že nejjednodušším řešením by bylo odstranění látek, které způsobují alergie, tzv. alergenů, z našeho světa. Ale to bohužel není tak jednoduché. Alergenů je obrovské množství a ne každý člověk reaguje stejně. Mnohé látky, které někomu nepůsobí žádné problémy, mohou jinému člověku přivodit alergické projevy. Obrazně řečeno, člověk může být alergický i na houpání v křesle. Jak se alergie projevuje? Může mít velmi rozmanité podoby, namátkou jmenujme

sennou rýmu, alergický zánět spojivek, alergické vyrážky, ekzémy nebo astma bronchiale (u dětí).

Moderní medicína nabízí vynikající diagnostické i léčebné prostředky. Přesto však alergické stavy stále znepříjemňují život mnoha lidem. Proto bych chtěl doporučit prostředek, s nímž mám velmi dobré zkušenosti ve své lékařské praxi aloe vera.

Jaké jsou účinky aloe vera u alergických stavů?

Aloe vera je biologicky aktivní směs více než 200 látek, mimo jiné obsahuje celou řadu látek, které jsou účinné proti histaminu a proti bradykininu. Právě tyto látky jsou zodpovědné za část projevů alergie. Jak tedy používat aloe vera u alergiků?

Alergická rýma, alergický zánět spojivek

Tato alergická onemocnění se často projevují sezónně, zejména v souvislosti se stavem přírody. Nejvíce onemocnění se projeví zejména na jaře, kdy celá příroda rozkvétá. Jsou však jedinci, kteří mají přesně stanovenou diagnózu, na kterou rostlinu jsou alergičtí, a ví, kdy tato rostlina kvete. Takže první možností je vyhnout se rostlinám, které způsobují alergii. V reálném životě to však není tak jednoduché, nemůžeme se uzavřít do skleněného zvonu a přečkat dobu květu příslušné rostliny.

Těsně před sezónou nebo na jaře se doporučuje začít s pitím přípravků ve formě aloe gelu nebo aloe nektaru.

Alergický výtok z nosu a spojivek

Doporučuji 3 – 4 x denně kapat do nosu nebo do spojivkového vaku kapky s obsahem aloe vera.

Může to chvíli mírně štípat, ale tento pocit rychle vystřídá úleva.

Alergické kožní záněty, např. kontaktní ekzém

Na lokální kožní projevy je skvělý prostředek s aloe vera ve formě spreje.

Na alergické vyrážky (např. i po štípnutí hmyzem) nastříkáme sprej a nepříjemné pocity svědění velmi rychle zmizí, rychle ustupuje i otok a vyrážka.

Dalším výborným prostředkem na lokální alergické projevy je to vodnatý gel z aloe vera, který velmi rychle tlumí svědění a otok a zčervenání se rychle ztrácí. Můžeme použít i na tlumení svědění a zápalu u lupénky.

MUDr. Ladislav Pásztor, praktický lékař

K tlumení alergie pomocí přípravků s aloe vera doporučujeme: Aloe Natur Gel (nápoj), Aloe Berry Nectar (nápoj), kapky Aloe Activátor, Aloe First spray a Aloe Vera Gelly. K dostání k obchodě internetové lékárny.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce