Inzerce https://www.lekarna.cz/do-prirody-bez-obav/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=do-prirody-bez-obav

Antioxidantem proti stárnutí

( Komerční prezentace | přečteno: 3350x )

Ano, je tomu tak. Zkuste si toto slovo najít ve slovníku. Antioxidanty jsou látky, které přinášejí efekt v prevenci nadměrné tvorby volných radikálů, snižují pravděpodobnost jejich vzniku nebo je převádějí do méně reaktivních nebo nereaktivních stavů.

Víte, že ANTIOXIDANT v překladu znamená prostředek proti stárnutí?


Ano, je tomu tak. Zkuste si toto slovo najít ve slovníku. Antioxidanty jsou látky, které přinášejí efekt v prevenci nadměrné tvorby volných radikálů, snižují pravděpodobnost jejich vzniku nebo je převádějí do méně reaktivních nebo nereaktivních stavů.
Je možné je úspěšně použít jako prostředky obrany proti stresu, negativnímu vlivu prostředí a proti předčasnému stárnutí (tzv. anti-aging terapie).

Víte, že ANTIOXIDANT v překladu znamená prostředek proti stárnutí

Pro náš organismus jsou antioxidanty důležité především tím, že dokážou likvidovat volné radikály. Což jsou přirozeně se tvořící „odpadky“ v našem těle. Přestože vznikají přirozeně, jejich působení není příznivé v případě, když je jich příliš mnoho. Vědecké výzkumy jasně ukázaly, jak volné radikály přispívají k opotřebování buněk a tkání. Jelikož mnoho zdravotních problémů a příznaků předčasného stárnutí vyplývá z poruchy buněk, je zásadně důležité vyvarovat se nadbytku volných radikálů.

Jmenujme si jen některá onemocnění, která mohou být způsobena negativním působením volných radikálů, jsou to např. kardiovaskulární nemoci, nádorová či degenerativní onemocnění, poruchy imunity nebo poruchy plodnosti. O běžných projevech stárnutí jako jsou vrásky a šedé vlasy není třeba hovořit.

V přirozeném a harmonickém prostředí si náš antioxidační systém dokáže antioxidanty vytvořit sám a sám dokáže volné radikály zlikvidovat. Ale upřímně, kdo dnes žije v harmonickém prostředí? Stres a špatné životní prostředí (ozón, sluneční záření, smog, prach nebo atmosférické nečistoty) na nás útočí ze všech stran. Tělo oslabujeme také špatnou životosprávou a téměř žádným pohybem nebo naopak extrémní zátěží. Základní funkce, jako je tvoření antioxidantů, pak přestanou fungovat a naopak se tvoří více volných radikálů (např. jako důsledek stresu apod.). Optimální příjem antioxidantů je tedy v dnešní době na místě. Můžeme tak zabránit nenávratnému poškození organismu a předejít mnohým civilizačním onemocněním.

Druh a množství antioxidantů je samozřejmě pro každého člověka individuální a závisí na velikosti oxidačního stresu. Je však důležité, aby tyto látky byly tělu dodávány v přírodní formě, která zajišťuje jejich vysokou vstřebatelnost a účinnost. O vhodnosti preparátů se můžete poradit s výživovým specialistou.

Mezi nejsilnější antioxidanty patří bezesporu OPC, které se získávají ze zrnek hroznového vína a z kůry francouzské pobřežní borovice. Antioxidační aktivita OPC je téměř 20x vyšší než u vitamínu C a 50x vyšší než u vitaminu E.

Jedním z velmi silných OPC antioxidantů na našem trhu je ANTHOGENOL® - antioxidant, který má za sebou více jak 50 let vědeckých výzkumů a spousty spokojených zákazníků.

Jak ANTHOGENOL® prospívá vašemu zdraví? Především pomáhá chránit proti volným radikálům, které mohou způsobit poškození buněk, poskytuje cirkulační podporu pro nohy, oči a pokožku, podporuje vaskulární pevnost a tonus, poskytuje cirkulační výhody, obzvláště pro ženy (prevence PMS a menstruačních problémů).

ANTHOGENOL® je možné použít u mnoha zdravotních problémů. Jedním z nich jsou např. křečové žíly a otoky nohou. ANTHOGENOL® posiluje kapilární stěny a udržuje správnou cirkulační funkci, čímž pomáhá předcházet problémům spojeným se špatným prokrvením. Ale to neplatí jen pro dolní končetiny, ale také pro pleť a oči. Pro optimální činnost očí je zásadní udržet zdraví mikroskopické sítě kapilár, které zásobují oko.

ANTHOGENOL® zlepšuje vizuální adaptaci na různá světelná prostředí a pomáhá při problémech jako je šeroslepost nebo diabetická retinopatie. ANTHOGENOL® toho však umí mnohem víc. Díky kombinaci silných antioxidačních vlastností a rychlému vstřebávání do podpůrných a pojivových tkání, je ANTHOGENOL® velmi účinným doplňkem stravy, ochraňujíc buňky od ničivých efektů volných radikálů a reaktivních molekul, které mohou ovlivnit zdravou stavbu buněk a mohou rozrušit lokální prostředí tkáně.

Stále se ptáte proč používat antioxidanty? Kdybychom psali o imunitním systému, tak byste určitě nepochybovali, že je nutné jej posilovat. Stejně důležité je podporovat i antioxidační systém. Ten nás totiž chrání před vznikem a rozvojem chronických onemocnění srdce a cév, mozku, jater, metabolismu a mnoha dalších chorob včetně zhoubných nádorů. Tělesný antioxidační systém chrání genovou výbavu před poškozením a navíc drží pod kontrolou špatné geny, které má každý člověk a které dávají pokyn ke vzniku konkrétních degenerativních onemocnění.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Mohlo by vás zajímat

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Zalepené oči po ránu

Dobrý den. Když ráno vstávám tak si musím otevřít oči ručně jak je mám zalepené, často pořád slzím. Děkuji za odpověď

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce