Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Chrápání

(doc. MUDr. Jan Plzák PhD. | přečteno: 3923x )

Můj muž v noci chrápe. Není to a tak moc, ale vždy to nějak graduje. Pak se asi trochu probudí. a zase usne. Nechrápe pořád, ale když chrápe mám vždy pocit, že se musí udusit. Někdy říká, že sptně spal a je to většinou po té noci, kdy chrápal. Já už jsem to vyřešila uspávkami do uší a když už usnu tak mi to většinou nevací. Ale co s tím jinak. M.Čelková@centrum.cz

Vážená paní Čelková, Váš manžel může trpět prostým chrápáním, může však také trpět syndromem spánkové apnoe, kdy dochází během spánku ke kolapsu dýchacích cest, s následnou zástavou dechu, která je dočasná. Poté dochází k změlčení spánku a opětnému obnovení spánkového cyklu. Doporučoval bych vyšetření u odborníka, který se problematikou spánkových poruch (i chrápání) zabývá, který by zhodnotil nález v hltanu a dutině ústní a případně Vašeho manžela odeslal na vyšetření do spánkové laboratoře, kde by se během nočního monitorování životních funkcí dalo odhalit, zda se jedná pouze o chrápání nebo o syndrom spánkové apnoe. Odtoho by se odvíjela další léčba, která může být konzervativní i chirurgická. Doporučuji ambulanci Doc. MUDr. J. Klozara, CSc., Klinika ORL a chirurgie hlavy a krku 1. LF UK, FN v Motole v Praze, každý pátek 9-11 hod (vhodné upřesnit na tel 24434326). S pozdravem dr.J.Plzák, PhD.
Nacházíte se v archivu neaktuálních článků!

Pokud hledáte aktuální informace o nemocech a jejich příznacích, chcete vědět detaily a průběh různých vyšetření, nebo se zajímáte o možnosti prevence, využijte horního menu nebo navštivte hlavní stránku Ordinace.cz.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Jak vybrat vhodnou antikoncepční pilulku

Moderní antikoncepce nabízí svým uživatelkám nejen jistotu, že neotěhotní, ale i další zdravotní přínosy.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce