Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Co dělat, když nás o dovolené postihne úraz?

( Komerční prezentace | přečteno: 740x )

O dovolených a prázdninách dochází zvlášť často k úrazům. Hodně cestujeme a zpravidla vykonáváme činnosti, v nichž nejsme příliš zběhlí. Zvláštní skupinu zde představují rekreační sportovci, kteří se o dovolené snaží dohnat to, co po celý rok zanedbávali. Nedostatečně trénovaný organismus pak nezvládá požadavky, jež na něj klademe.

shutterstock.com

Nejčastějšími úrazy jsou zhmožděniny, podvrtnutí, natažení šlach a svalů, zlomeniny, tržné a řezné rány. Každý úraz je doprovázen zánětem a otokem, který může zkomplikovat a prodloužit léčbu.

Čtěte také: Podvrtnutí kotníku - jeden z nejčastějších úrazů jak ve sportu, tak v běžném životě

Dojde-li k úrazu, na prvním místě je správné ošetření podle jeho povahy a zásad první pomoci. Pokud úraz vyžaduje lékařské ošetření, je třeba je neodkládat! K urychlení procesu hojení je vhodné použít lék Wobenzym. Enzymy, které obsahuje, podporují činnost přetíženého lymfatického systému, usnadňují odbourávání poškozených tkání a odpadních produktů metabolismu. Wobenzym tak urychluje průběh zánětu a vstřebávání otoku, zkracuje dobu hojení a návrat k pohybu bez bolesti. Zejména u netrénovaných osob je náchylnost ke vzniku mikrotraumat větší, například po náročné túře či namáhavém sportovním výkonu. V takovém případě je vhodné začít užívat Wobenzym hned po vzniku potíží.

Jak Wobenzym užívat a jaké balení koupit

Nejlepšího účinku dosáhneme, zahájíme-li podpůrnou léčbu Wobenzymem co nejdříve po úrazu, u závažnějších stavů samozřejmě po konzultaci s ošetřujícím lékařem.

Ze začátku se podává vyšší dávka 3x10 tablet Wobenzymu denně. Tato dávka se postupně dle odezvy léčby a hojení rány snižuje na 3x5 až 3x3 tablety denně až do úplného vymizení příznaků. Léčba Wobenzymem je vždy součástí celkové péče o poúrazové poranění.

Ke zhojení rány po lehčích a středně těžkých úrazech za pomoci Wobenzymu zpravidla stačí zakoupit středně velká balení po 200 tbl. nebo 300 tbl., přičemž zejména malá, skladná dóza po 300 tbl. je pro svou praktičnost ideální na cesty a na sport. Po závažnějších úrazech je vhodné velké balení po 800 tbl. pro dlouhodobé užívání.

Wobenzym - vhodná součást cestovní lékárničky

Enzymové léky, které urychlují hojení po úrazech, mohou v létě stejně dobře pomáhat také proti otokům nohou při cestování v letadle nebo autobuse anebo posílit imunitu proti nachlazení.

Otoky při cestování

Řada cestujících, kteří již někdy jeli k moři autobusem, by mohla vyprávět o nepříjemných otocích nohou. Vedle vysokých teplot je způsobuje nedostatečný pohyb a sezení v ne zrovna přirozené poloze. I v takových případech může pomoci krabička Wobenzymu s enzymy, které zlepšují prokrvení tkání a činnost lymfatického systému. Kdo trpí na otoky nohou při cestování, nejlépe udělá, když tento lék začne užívat už před zahájením cesty.

Dovolená je náporem na obranyschopnost organizmu

Namáhavé cestování, pobyt v cizím prostředí, zvýšená tělesná zátěž – to všechno je velkým náporem pro náš imunitní systém a oslabuje ho to. Stejně tak ho oslabuje delší pobývání ve studené vodě či změny teplot způsobené klimatizací, nebo chladnější večery prohýřené s přáteli a známými často až do ranních hodin. Při takto oslabované imunitě se nelze divit, že nás ve chvílích volna a zdánlivé pohody sklátí angína, chřipka nebo zánět nosohltanu, i když jsme třeba celý rok předtím vůbec neonemocněli. Je proto důležité posilovat obranyschopnost organizmu – otužováním, vitamíny a čerstvým ovocem, zdravou životosprávou a neměly by chybět ani enzymy. Ty totiž řídí naši imunitu. Také proto se hodí je mít s sebou na cestách.

wobenzym

Více na www.wobenzym.cz

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Imunitu nelze zvýšit polknutím pilulky

Hodně pijte, spěte, zamyslete se nad složením svého jídelníčku, choďte na procházky a vyhýbejte se nemocným.

Obranyschopnost těla nezlepší jen multivitamíny

Jak je možné, že někdo má pětkrát do roka rýmu a druhý neonemocní ani v době chřipkové epidemie?

Podzim - čas pro posílení imunity

Stejně tak, jako se mluví o jarní únavě po dlouhé zimě, i podzimní období je spojeno s určitou zátěží organismu. Ubývání slunečního svitu způsobuje u řady lidí depresivní nálady. Podzimní a zimní měsíce také kladou větší nároky na náš imunitní systém, kdy jeho aktivaci proti virózám můžeme vnímat jako celkové fyzické i psychické oslabení.

Posílení imunity

Mám problémy s imunitou jsem často nemocná a potřebovala bych léky na posílení imunity můžete mi nějaké doporučit? Předem děkuji Růžena Seppová

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce