Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Cysty na Vaječnících

(MUDr. Vladimíra Paseková | přečteno: 6261x )

Dobry den, je mi 23 let a mam takovy problem, na ktery bych se Vas chtela zeptat. Jsem ve Spojenych statech americkych a jsem zde uz 3 roky. Behem teto doby jsem mela mirne bolesti v podbrisku (ktere stale trvaji), ale nejvetsi bolesti mam pri pohlavnim styku s mym partnerem (a ty stale trvaji take). Ke gynekologovi jsem se tady dostala az po tech 3 letech, bohuzel mou vinou, a zjistili mi, ze mam 2 cysty a kazda ma asi kolem 4 cm. Muj problem je ted to, ze domu do Ceske republiky se jeste asi tak rok nebo rok a pul nechystam a odstraneni techto cyst tady ve Statech je z financni stranky pro me nemozne. Platim si sice rocni pojisteni do zahranici v Cesku, ale tam mi zdelili, ze muj pripad neni akutni a ze to muze pockat. Nejlepsi by pry bylo, abych prijela do Ceska. Jenze jak jsem uz psala, do Ceska se jeste asi rok nebo rok a pul nechystam. Nevim, co mam delat. Chtela bych se Vas proto zeptat jestli se muze neco vazneho stat behem teto doby, kterou tady chci jeste zustat a muze se muj stav nejak zhorsit? Jsou cysty nejak nebezpecne? Nebo to opravdu muze pockat az se vratim zpet do Ceske republiky? A dalsi vec je ta, ze jsem slysela, ze kdyz se cysty neodstrani co nejdrive, tak v pozdejsi dobe muzu mit problem s otehotnenim. Je to pravda? Dekuji a budu cekat na Vase odpovedi. Dekuji Lenka

Milá Lenko, ve vašem věku je naprostá většina cyst na vaječníku nezhoubného původu a naprostá většina z nich sama spontánně vymizí. Pokud se vaše obtíže nebudou zhoršovat, není důvod k obavám. Pokud chcete zabránit, aby se výskyt cyst u vás opakoval a chcete dosáhnout jejich vymizení, doporučovala bych vám, abyste začala užívat kombinovanou hormonální antikoncepci. Kupte si ji v lékárně, nebo si ji nechte předepsat u gynekologa. Tím by se měly vaše potíže s cystami odstranit. Na dotaz odpovídala: MUDr. Vladimíra Paseková
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce