Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Hit jménem botulotoxin

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 2202x )

Žhavou novinkou v oblasti korektivní dermatologie je použití látky zvané botulotoxin. Tato látka se již dlouhá léta používá v neurologii pro...

Žhavou novinkou v oblasti korektivní dermatologie je použití látky zvané botulotoxin. Tato látka se již dlouhá léta používá v neurologii pro uvolnění svalových křečí. Dermatologové si všimli jejího překvapivého účinku při aplikaci v oblasti obličeje.

Botulotoxin je látka, která uvolňuje, řečeno obecně, křeče svalů. V dermatologii se aplikuje ve velmi nízkých dávkách injekcí do problémových partií obličeje. Zde botulotoxin přeruší nervosvalové napětí a tím zabrání mimickému svalu ve smršťování, které je hlavní příčinou tvorby vrásek. Tento efekt trvá zhruba 4 a více měsíců, postupně odeznívá a je třeba aplikaci zopakovat.

Při opakování už nedochází k návratu smršťovací schopnosti svalu v původní míře, tato funkce se postupně snižuje, až postupem času může dojít k jejímu potlačení a vráska se přestává tvořit. Zároveň se také opakováním prodlužuje trvanlivost žádaného efektu, tedy čím déle tuto terapii podstupujete, tím delší jsou i intervaly návštěv. Nejčastěji bývá botulotoxin aplikován mezi obočí, ale možné je také využít jeho působení v oblasti čela nebo očí, omezeně též v oblasti úst.

Nejideálnějším způsobem boje proti vráskám v obličeji je trojkombinace laseru, implantátu a botulotoxinu ve třech fázích. V první fázi se pomocí erbiového laseru vráska vyhladí na povrchu. Poté se eventuelně do zbylého prohloubení injekčně aplikuje implantát, který zahladí poslední drobné nerovnosti. Závěrečnou fází je injekční vstříknutí velmi nízké dávky botulotoxinu do mimického svalu, který vznik vrásky způsobil. Díky tomu je na dlouhé měsíce zamezeno obnovení či vzniku nové vrásky. Jednotlivé fáze lze zaměnit dle potřeby.

Aplikace botulotoxinu je zejména v zahraničí velmi žádaným zákrokem. Naše laserová centra, například lasercentra sítě Asklepion, jsou jedni z prvních, kteří mohou tuto službu nabídnout i českým klientům.

Ing. Tamara ŽDIŇÁKOVÁ
www.asklepion.cz

Nacházíte se v archivu neaktuálních článků!

Pokud hledáte aktuální informace o nemocech a jejich příznacích, chcete vědět detaily a průběh různých vyšetření, nebo se zajímáte o možnosti prevence, využijte horního menu nebo navštivte hlavní stránku Ordinace.cz.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Jak vybrat vhodnou antikoncepční pilulku

Moderní antikoncepce nabízí svým uživatelkám nejen jistotu, že neotěhotní, ale i další zdravotní přínosy.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce