Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Jak nedat chřipce šanci

( Komerční prezentace | přečteno: 4829x )

Únava, zvýšená teplota, ucpaný nos, kašel, pulzující bolest hlavy… Každý z nás zná jistě víc než důvěrně alespoň některý z výše uvedených příznaků chřipky a nachlazení. Právě pro podzimní období, kdy se náš organismus musí vyrovnat s náhlými změnami teplot, je zvýšený výskyt chřipky a nachlazení charakteristický. Jak se těmto neduhům účinně a zároveň šetrně bránit?

Boiron.cz

Vyvážená a zdravá strava

To, že strava, kterou přijímáme, přímo ovlivňuje naše zdraví, je všeobecně známá věc. Především na podzim a v zimě bychom do našeho jídelníčku měli zařadit dostatek ovoce a zeleniny, celozrnných obilovin, zakysaných mléčných výrobků a mořských ryb. Nemělo by se zapomínat ani na pravidelný pitný režim – denně bychom měli vypít minimálně 2 litry tekutin, jejichž základ by měla tvořit neperlivá voda. Vhodné jsou rovněž bylinkové a ovocné čaje, ředěné ovocné a zeleninové šťávy.

Dostatek pohybu

Jedině zdravý a otužilý organismus se může ubránit infekci. K získání odolnosti pomáhá také dostatek tělesné aktivity, a to především venku na čerstvém vzduchu. Denně se hýbejte alespoň 30 minut. I svižná chůze například ráno do zaměstnání se počítá!

Jednoduchá hygienická opatření

Řádí-li venku epidemie chřipky, je lepší se vyhnout místům s větší koncentrací lidí, jako jsou kina, divadla, supermarkety a podobně. Pokud je to jen trochu možné, minimalizujte i cestování hromadnými dopravními prostředky. Základem zůstává důkladné mytí rukou pokaždé, když přijdete z venku nebo jste-li v kontaktu s již nemocnou osobou.

Kvalitní spánek se nedá ničím nahradit

I když je to někdy z časových důvodů těžké, snažte se spát minimálně 7 hodin denně. Vašemu tělu tak prokážete velkou službu. Dostatečně odpočívejte a vyhýbejte se stresu, který náš organismus dokáže velmi oslabit.

Vyzkoušejte homeopatii

Pokud hledáte přírodní a zároveň velmi šetrnou metodu, která chřipku a nachlazení dokáže nejen léčit, ale i jim předcházet, homeopatie je pro vás ideální volbou. Homeopatické léky jsou netoxické a jejich velkou výhodou je fakt, že je mohou užívat úplně všichni včetně kojenců, těhotných a kojících maminek a seniorů. Lze je také bez obav kombinovat s léky „klasickými“. Pro více informací se poraďte se svým ošetřujícím lékařem či s lékárníkem.

Přečtěte si také

Homeopatie podpoří odolnost organismu!

Homeopatie pro školáky a studenty

Homeopatie pomůže dětem zvládnout nachlazení i neštovice

komerční sdělení500x150_sedatif_2020_12_ordinace.cz.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Homeopatie
Partner rubriky Homeopatie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Nejčastější mýty o homeopatii

Homeopatií se dá léčit rakovina, při užívání homeopatik musíte zapomenout za žvýkačky a čištění zubů. To jsou některé z mýtů o homeopatii, které bychom rádi probrali.

Najděte si svého homeopata

Pokud potřebujete najít ve svém okolí cetrifikovaného homeopata, bude se vám hodit přehled těch, které garantuje Homeopatická lékařská asociace, čili Sdružení lékařů, praktikujících homeopatii.

Homeopatie: šetrná a účinná léčba bez vedlejších účinků

„Není to zázrak s okamžitým efektem, ale je bezpečná, bez vedlejších účinků a na některé nemoci zabírá zaručeně a velmi rychle,“ říká o homeopatii MUDr. Renáta Sikytová z Homeopatické ordinace v Dobřichovicích.

Homeopatie

Homeopatie je lékařská léčebná metoda založená na principu, že podobné se léčí podobným. Pacientovi je tedy podávána látka, zpracovaná speciálními homeopatickými postupy do homeopatického léku, která je-li podána zdravému jedinci, vyvolá u něj krátkodobě tytéž příznaky a potíže, jakými se projevuje pacientova choroba.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce