Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Jak se starat o pleť, když ji život nešetří?

( Komerční prezentace | přečteno: 803x )

Naše životospráva, stress, ale i UV záření nebo znečištěné ovzduší. To vše má vliv na zdraví a vzhled naší pleti. V posledních měsících jsme navíc museli obličej schovávat pod rouškou, která bohužel mohla na pleti způsobit neplechu. Laboratoře Vichy proto požádaly paní dermatoložku Moniku Arenbergerovou o rady, jak o takto namáhanou pleť pečovat.

Vichy.cz

V boji proti koronaviru byly roušky nenahraditelné, ale pro naši pleť znamenaly také velkou zátěž. Stejně tak se mohou například stres nebo nadměrné vystavení UV záření neblaze projevit na naší pleti.

Jak zklidnit takto podrážděnou, případně i začervenalou pleť?

„Kůže se pod rouškou skutečně může cítit nekomfortně, je pod ní totiž zapocená a zapařená. Pokud stále musíte přes den roušku nosit, doporučuji ji pravidelně sundávat, kůži vždy omýt a řádně osušit. Pokud ale takovou možnost nemáte, je alternativou použití termální vody ve spreji. Například Termální voda Vichy obsahuje vysoký podíl minerálů, které dokáží pokožku zklidnit. Zejména v letním období pak představuje ideální způsob osvěžení pleti.“

S přicházejícím létem nesmíme zapomínat na UV-ochranu a potřebnou hydrataci, abychom předešli dalším projevům podráždění pleti. Za základ péče o pleť můžeme považovat také její čištění.

Je čištění nutné i v případě, kdy nenosíme make-up?

„I přesto, že se nelíčíme, vzniká na kůži řada nečistot, maz, anebo pot. A ten je potřeba řádně, ale šetrně vyčistit. A k tomu slouží například micelární voda. Pleť bychom měli čistit pravidelně, a to každé ráno a večer. Na místa, která jsou extrémně namáhaná, jsou červená nebo podrážděná, můžete aplikovat vatový tampon s micelární vodou a nechat působit zhruba 3 – 5 minut. My dermatologové tomu říkáme vysychavý obklad.“

Jaký krém máme následně použít, abychom namáhané a podrážděné pleti pomohli? 

Vichy„Měli byste používat přípravek, který je lehký a zbytečně kůži nezatěžuje. Příkladem je Minéral 89 Hyaluron-Booster. Je to transparentní gel, který je sympatický proto, že je vhodný jak pro citlivou, tak suchou, tak mastnou pokožku. Má minimalistické složení, obsahuje 89 % Termální vody a kyselinu hyaluronovou. Pleti dodá potřebnou hydrataci a pocit zklidnění. Má také pumpičku, která umožňuje správné dávkování a zabraňuje kontaminaci přípravku.“

Po zvlášť namáhavých či stresujících dnech máme často pocit, že naše pleť potřebujeme ještě trochu více péče. Například formou pleťové masky.

Jakou masku vybrat?

„Máte několik možností. Buď sáhnete po domácí, anebo si koupíte již hotovou, například Minéral 89 textilní masku, která je vyrobená z mikrořas. Velmi dobře přilne k pleti, zajišťuje až 24 hodinovou hydrataci pokožky a pleť krásně projasní. A ještě k tomu je úplně bez parfemace.“

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Anketní otázka

Podle čeho se rozhodujete při výběru matrace?

Zatím hlasovalo 58 lidí

Mohlo by vás zajímat

První gynekologická prohlídka - co vás čeká?

Každá dívka by měla první gynekologické vyšetření absolvovat ještě před zahájením sexuálního života, a to i když nemá žádné problémy.

Příběh Olgy: Omdlela na dovolené v Řecku – mohla za to vzácná nemoc

Lékaři Olze odhalili vzácnou a někdy velmi závažnou nemoc kosterních svalů – myozitidu

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Máte před menstruací chuť na sladké? Mohou za to hormony

Každá žena pravděpodobně zná nutkavou potřebu jíst těsně před menstruací zvýšené množství sladkých a nezdravých potravin. Jedná se o běžné příznaky premenstruačního syndromu, který v určité fázi cyklu postihuje více než 90 procent žen. Proč je touha po čokoládě v tomto období tak silná a jak omezit přejídání?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce