Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Jak vybrat úrazové pojištění

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 15439x )

Žijeme v rychlosti a spěchu, abychom vydělali peníze a pokryli své výdaje. Sportujeme, jezdíme auty, jsme aktivní lidé. Během jedné vteřiny se však může tento koloběh zastavit a těžký úraz nám třeba na rok nebo také natrvalo zabrání vykonávat naši práci a odstaví nás od našich příjmů. Obtížnou finanční situaci po těžkém úrazu nám může pomoci vyřešit plnění z úrazového pojištění.

shutterstock.com

Úrazy s sebou kromě zdravotních komplikací přinášejí také finanční problémy.
Po nepříjemné události je člověk nucen se vyrovnávat s dočasným nebo i trvalým výpadkem příjmu.

Bolestné by nemělo být prioritním úrazovým pojištěním

Úrazové pojištění má vyřešit obtížnou finanční situaci vzniklou po  těžkém úraze. Těžký úraz zdůrazňujeme proto, že mnoho z nás si ještě stále pojem úrazové pojištění značně zužuje. Dodnes je často úrazové pojištění vnímáno takto: přihodí se mi lehký úraz, který se za měsíc vyléčí, a já dostanu drobné plnění ve výši například 1500 Kč. Uvedenému typu úrazového pojištění říkáme bolestné a není třeba jej odsuzovat, jistě má své místo v pojistném portfoliu každého z nás. Ovšem dříve, než se budeme bavit o bolestném, je třeba zhodnotit priority a zvážit naše skutečné potřeby.

Na prvním místě - pojištění na trvalé následky úrazu a plnou invaliditu

Žijeme v rychlosti a spěchu, abychom vydělali peníze a pokryli své výdaje: zabezpečení svých dětí, bydlení, splátky, koníčky. Sportujeme, jezdíme auty, jsme aktivní lidé. Během jedné vteřiny se může tento koloběh zastavit. Těžký úraz nám může třeba na rok nebo také natrvalo zabránit vykonávat naši práci, a tedy i odstavit nás od našich příjmů. Naše výdaje jsou zde ovšem i nadále, ba co víc, jsou tu další: výdaje na léčení, výdaje na jiný způsob života spojený s  trvalými následky úrazu. Z lidského i finančního hlediska se jedná o katastrofu.

Aby k ní nedošlo, je třeba si toto riziko uvědomit a pojistit se v první řadě na trvalé následky úrazu a plnou invaliditu. Takové pojištění poskytne klientovi plnění ve výši řádově statisíců korun a vyřeší jeho obtížnou finanční situaci po těžkém úrazu.

Doživotní poúrazová renta a další pojištění

Co bude ovšem dál? Co když nám úraz trvale zabrání vykonávat svoji naši práci a budeme na zbytek života odkázání pouze na to, co nám dá stát? Budeme potřebovat další zdroj příjmu a tím je doživotní poúrazová renta, která dokáže vyrovnat naše příjmy po zbytek života. V dobrém úrazovém pojištění by nemělo chybět také krytí smrti následkem úrazu, jenž finančně pokryje nezbytné potřeby našich blízkých po úraze nejtěžším. Pokud máme pokryta výše uvedená rizika, můžeme uvažovat o pojištění denních dávek při pobytu v nemocnici, již zmíněném bolestném nebo pojištění kosmetických operací následků úrazu.

Shrnutí priorit úrazového pojištění

•    Pojištění na trvalé následky úrazu a plnou invaliditu
•    Doživotní poúrazová renta
•    Krytí v případě smrti následkem úrazu
•    Pojištění denních dávek při pobytu v nemocnici
•    Bolestné
•    Pojištění kosmetických operací následkem úrazu

Podle čeho si úrazové pojištění vybírat?

•    Od jakého procenta trvalých následků pojišťovna plní? Čím nižší procento, tím rozsáhlejší krytí. Některé pojišťovny tak například plní až v případě, že rozsah trvalého následku je 20 % a vyšší, jiné plní již od 1 % trvalých následků. Vhodné je zvolit si druhou variantu.
•    Je plnění trvalých následků progresivní? To znamená, je např. za trvalý následek v rozsahu 100 % plněno 400 % nebo pouze 100 %?
•    Je v nabídce pojišťovny i doživotní poúrazová renta? Od jakého procenta trvalých následků úrazu je vyplácena?
•    V případě denních dávek pobytu v nemocnici, od kterého dne pobytu pojišťovna plní?
•    Poskytuje pojišťovna také další druhy úrazového pojištění?
•    Jsou v pojištění nějak zvýhodněni rodinní příslušníci pojištěného? 

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Ivana Toflová

Plně souhlasím s autorem článku. Zároveň dodávám, že nejlevnější pojištění neznamená nejlepší krytí rizik.

kolecko2

Také souhlasím. Podle mě je nejlepší si srovnat ceny na inpojisteni.cz, kde Vám poradí,vše vysvětlí a hlavně Vás ani do ničeho nenutí.

VOJTA

Dobrý den.Chci jenom říci, že se musí člověk pořádně informovat co vše je zahrnuto do úrazového pojištění.Třeba Kooperativa Vám pojistí všechno a nakonec,když máte problém ze zády, tak nedá ani korunu. Je to moje nepříjemná zkušenost.


Celkový počet příspěvků v diskusi: 3. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Toxoplazmóza

Původce onemocnění: Toxoplasma gondii. Parazit se složitým vývojovým cyklem a řadou morfologicky odlišných stádií. Infekčním stádiem je oocysta, která se vytváří pouze ve střevě nakažené kočky (event. jiných kočkovitých šelem) a je vylučována trusem.

Po šedesátce je třeba manažera v první linii vystřídat

Rozhovor Dr. Vladimíra Finsterleho s MUDr. Janem Burianem, bývalým ředitelem FN Brno.

Závislost na hrách způsobuje obezitu, ale i problémy se srdcem

Dětí, které tráví hodiny u počítače, je stále víc. Bohužel si tím škodí psychicky i fyzicky. Lékaři varují, že pravidelné vysedávání před monitorem má vliv na vznik obezity, ale i na problémy se srdcem.

Káva

Matečnou rostlinou kávového semena jsou různé druhy kávovníků. Semeno se zbaví dužiny, suší se a praží při 200 - 250 °C. Při pražení káva dostane typické aroma známé všem, kteří mají kávu rádi.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce