Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Je na čase podpořit imunitu

( Komerční prezentace | přečteno: 567x )

V tomto ročním období je důležité posílit obranyschopnost organismu. Lék Wobenzym posiluje oslabenou imunitu a pomáhá při opakovaných zánětech dýchacích cest virového i bakteriálního původu. Je vhodné ho užívat i v období rekonvalescence, protože pomáhá bránit případnému návratu nemoci a přispívá k obnově přirozené imunity.

shutterstock.com

Co udělat pro posílení imunity

Měli bychom upravit svoji výživu, být fyzicky přiměřeně aktivní, omezovat stresové situace a vhodným způsobem otužovat svůj organismus. Především v situacích, kdy máme sníženou obranyschopnost, mají své nezastupitelné místo vitaminy, probiotika a enzymy. Probiotika příznivě ovlivňují střevní mikroflóru. Vitaminy, které organismus nevyrábí a proto musíme dbát na jejich pravidelný přísun, se stávají v našem těle důležitou složkou enzymů. A bez enzymů by nemohly probíhat žádné biochemické procesy, bez nich by neexistoval život.

Enzymy – režiséři imunitního systému

Některé enzymy v našem těle modulují a řídí správné fungování imunity. Dokáží ji nastartovat a zvýšit její výkonnost, ve správný okamžik zase naopak dovedou její aktivitu utlumit. Udržují tak imunitní systém ve zdravé rovnováze. Jestliže je ale naše imunita oslabena, podpoříme činnost enzymů, které řídí imunitní pochody v našem těle, dodáním obdobných enzymů zvenčí.

Síla enzymů

Na rozdíl od jiných léků přírodní enzymy nezasahují proti projevům anebo původci určitého onemocnění, ale mobilizují imunitní systém, aby se organismus s nemocí nebo její hrozbou vypořádal co nejlépe sám.

O polovinu méně infekčních onemocnění

Účinnost Wobenzymu je prokázána v řadě studií u nás i v zahraničí. V České republice byl například podáván 346 dětem, které trpěly opakovanými záněty dýchacích cest – záněty hrtanu a nosohltanu, angínami, záněty vedlejších nosních dutin, průdušek či středního ucha. V průběhu jednoho roku po zahájení podpůrné léčby Wobenzymem poklesl průměrný počet onemocnění těchto dětí ve srovnání s předcházejícím rokem bez Wobenzymu o více než polovinu. Spotřeba antibiotik se ve sledované skupině snížila dokonce o více než dvě třetiny. Podobně dobré výsledky s tímto lékem má z vlastní zkušenosti i řada dospělých, kteří v důsledku dlouhodobě oslabené imunity trpěli opakovanými záněty dýchacích cest.

Kdy začít s léčbou?

Protože posílení oslabené imunity je dlouhodobý proces, odpovídá tomu i způsob podpůrné terapie. Osoby s oslabenou imunitou by měly začít užívat Wobenzym v období, kdy jsou nejvíce ohroženy. Pokud už někoho virózy nebo angíny sužují, vyplatí se začít užívat enzymy co nejdříve, protože kromě potřebného posílení imunity Wobenzym pomáhá také rychleji zvládnout onemocnění dýchacích cest a zkracuje tak dobu léčby. Při podávání antibiotik podporuje jejich průnik do tkání a zlepšuje účinek léčby. V období rekonvalescence po skončení nemoci je účinnou obranou proti jejímu případnému opakování anebo přechodu do chronického stavu.

wobenzym

Zdroj: wobenzym.cz

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Aby vás imunita v zimě podržela

Stačí se v posledních dnech rozhlédnout kolem sebe. Lidí, kteří bez kapesníku nedají ani ránu, přibývá.

Imunitu nelze zvýšit polknutím pilulky

Hodně pijte, spěte, zamyslete se nad složením svého jídelníčku, choďte na procházky a vyhýbejte se nemocným.

Superodolná bakterie NDM-1 děsí

Poslední týdny a měsíce plní titulní stránky deníků zprávy o superbakterii. Tedy bakterii, která je odolná vůči velké většině známých užívaných antibiotik. Média přinášejí zprávy o počtu obětí této bakterie i katastrofické vize související s jejím přemnožením. Jde o bakterie nesoucí nově objevený gen NDM-1. Máme se jí bát?

Posílení imunity

Mám problémy s imunitou jsem často nemocná a potřebovala bych léky na posílení imunity můžete mi nějaké doporučit? Předem děkuji Růžena Seppová

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce