Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Laserové léčbě patří budoucnost

( Hana Slívová | přečteno: 16745x )

Nejen kardiologie je obor, v němž jsou čeští lékaři uznávanými odborníky ve světě.

Laserové léčbě patří budoucnost

Nejen kardiologie je obor, v němž jsou čeští lékaři uznávanými odborníky ve světě. Také laserová medicína má u nás dobré zázemí. I z toho důvodu se podařilo Praze získat hostitelství kongresu Laser Praha 2005. Ten proběhl 16. - 18. září a zúčastnilo se jej více než sto lékařů z 18ti zemí světa.

Podle prezidenta kongresu MUDr. Miroslava Procházky má kongres zásadní přínos nejen pro lékaře, ale i pro samotné pacienty. Laserová medicína je totiž jedním z nejdynamičtějších oborů a forma přímých debat odborníků je proto nejvhodnějším způsobem k tomu, jak si předat nejnovější novinky a poznatky. „Od posledního kongresu v Moskvě udělal laserová medicína obrovský skok,“ potvrzuje MUDr. Procházka. „Od té doby pracujeme s novými zdroji laserového paprsku, tedy s novými vlnovými délkami laserů. Z tohoto důvodu také laserové přístroje dosahují lepších výkonů, což se odráží na tom, že jsme s daleko lepšími výsledky schopni ošetřit mnohem více pacientů,“ dodává.

Ještě významnější je podle MUDr. Procházky poznatek, že celá řada teoretických studií potvrzuje jedno: laserová terapie není žádný placebo efekt a na pacienta opravdu působí. „Prokázali jsme, že se jedná o zcela jednoznačné zákroky na určitých buněčných strukturách, zejména na mitochondriích, které se starají o energetickou bilanci buňky jako takové,“ doplňuje.

Jelikož se čeští laseroví lékaři zabývají dlouhodobě laserovou léčbou hučení v uších, zaujala MUDr. Procházku na kongresu jedna švédská studie. Ta souhlasí s výsledky českých bádání. „I švédští odborníci potvrdili, že laserová terapie zbaví hučení v uších nebo sníží o polovinu až 60 % pacientů,“ konstatuje.

Léčba laserem se v současné době uplatňuje v mnoha lékařských oborech. Takzvané neinvazivní lasery se nejčastěji užívají při léčbě bolesti a nemocí pohybového aparátu, například při rehabilitaci nebo léčbu osteoporózy. Laser často využívají i stomatologové pro tišení bolestí po trhání zubů, při léčbě parodontózy nebo bolesti čelistního kloubu. V dermatologii pak lékaři sahají po laseru k povzbuzení hojení ran a kožních defektů.

Neinvazivní laser se často využívá i při léčbě komplikovaných popálenin, které se hojí s větším množstvím vaziva, nebo pří léčbě ran po pokousání zvířetem. „K tomu, aby byl výsledek léčby co nejlepší, je však třeba léčbu laserem zahájit do dvou, maximálně tří let stáří jizvy,“ vysvětluje MUDr. Procházka.

Kromě stálice ve formě estetické medicíny nachází laser užití i při řešení „chlapských“ potíží. Laserem totiž lékaři odstraňují chrápání. A jak při tom postupují? Laserem „seškvaří“ kus plochy na měkkém patře, která pak nevlaje při dýchání v ústní dutině.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce