Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Menopauza

(MUDr. Ladislav Mašek | přečteno: 273297x )

Menopauza se obvykle dostaví, když žena dosáhne věku kolem padesátky.

shutterstock.com

Kdy menopauza přichází?

Menopauza se obvykle dostaví, když žena dosáhne věku kolem padesátky. Přesný věk, kdy dojde k přechodu, se nedá stanovit. Jsou ženy, které prožívají menopauzu ve čtvrté dekádě života, ale některé ženy mají cyklus až do šedesátky, to je individuální. Průměrný věk, kdy většina žen dostává poslední měsíčky, je 51 let.

kapitola
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
jana
10x

Škoda, že jste v tom článku zapoměli na přírodní preparáty, ne všichni jsou z HST (byť nízkodávkové) nadšeni. Vypadá to, jakoby sója, červený jetel ani další byliny nepomohly už stovkám žen, které HST nechtějí nebo nemohou.

Majqa
10x

Možná přírodní preparáty někomu pomohly, na mě nemají naprosto žádný účinek. Návaly mám cca každé dvě hodiny (i v noci) a předtím jsem si vůbec neuměla představit, co je to za peklo. Chystám se na HST a je mi úplně jedno, jaké má vedlejší účinky. Hormonální antikoncepci taky bere spousta žen a nikomu to nepřijde divné, přitom je to totéž (já jsem hormonální antikoncepci nikdy nebrala).

LIBUSE
1x

MAM TAKY TY SAME PRIZNAKY ALE U ME JE TO HORSI MAM JE CO PUL HODINY UZ NEVIM CO S TIM LEKY NEPOMAHAJI


Celkový počet příspěvků v diskusi: 82. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Anketní otázka

Podle čeho se rozhodujete při výběru matrace?

Zatím hlasovalo 59 lidí

Mohlo by vás zajímat

Cévní mozkové příhody

Cévní mozkové příhody představují jedno z nejzávažnějších onemocnění mozku a jsou po infarktech myokardu a zhoubných nádorech třetí nejčastější příčinou smrti.

Menstruační cyklus

Menstruačním cyklem nazýváme pravidelné opakované krvácení z rodidel ženy, pojem menstruace pak označuje období jednotlivých krvácení.

Co je osteoporoza

Osteoporóza je onemocnění, které se projevuje úbytkem kostní hmoty a poruchami její struktury. Tato choroba vede ke zvýšené lomivosti kostí, a tedy i ke zvýšenému riziku zlomenin a zdravotních komplikací z nich vyplývajících.

Vliv vitamínů na prevenci osteoporózy

Na vstřebávání a využití vápníku v organismu mají velký vliv některé vitamíny, zejména vitamín D, A, K1, C, B2 a B6. Vitamín D má z hlediska růstu a obnovy kostí dvě významné funkce. Jednak podporuje vstřebávání vápníku a fosforu ze střeva.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce