Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Ministerstvo varuje: Těmto plastovým nehtům se raději vyhněte

( Ministerstvo zdravotnictví České Republiky | přečteno: 6916x )

Ministerstvo zdravotnictví stanoví jako nebezpečné výrobky tyto sady plastových nehtů:

shutterstock.com

Art Nails OPOOLATM,  NO:28011

Distributor/ Prodejce: Bang Nguyen Trong, Náměstí Svobody 17, 738 01  Frýdek-Místek -- Místek, IČ: 65405790

Prodejní místo:  Obchodní centrum BA-THA, Vítkovická 2, 702 00  Ostrava – Moravská Ostrava

opoolaJedná se o sadu plastových nehtů na ruce v různém designu. Balení je tvořeno plastovým sáčkem, ve kterém je 10 ks nehtů a lepidlo v červené tubě. Sáček je připevněn do kartonové košilky. Na přední straně kartonu se nachází název výrobku a jeho kód, na zadní straně je návod k použití a varování v anglickém jazyce.

Riziko pro spotřebitele spočívá v tom, že při použití výrobku může docházet ke kontaktu s kůží, přičemž látka, která nesmí být součástí složení kosmetických prostředků, může přestupovat do organizmu, kde představuje riziko pro reprodukci či může nepříznivě ovlivňovat zdraví zejména u citlivých skupin obyvatel.

Искусственные Гвозди D & G DOLCE & GABBANAСпециальное качество, Ногги очаровательной женщины, Самый модный(kompletní značení výrobku je v azbuce)

Distributor/ Prodejce: Bang Nguyen Trong, Náměstí Svobody 17, 738 01  Frýdek-Místek -- Místek, IČ: 65405790

Prodejní místo:  Obchodní centrum BA-THA, Vítkovická 2, 702 00  Ostrava – Moravská Ostrava

Jedná se o sadu plastových nehtů na ruce v různém designu. Balení je tvořeno plastovým sáčkem, ve kterém je 10 ks nehtů a lepidlo v červené tubě. Sáček je připevněn do kartonové košilky. Na přední straně kartonu se nachází název výrobku a další texty v azbuce, na zadní straně je návod k použití a varování v ruském jazyce.sadanehtu

Riziko pro spotřebitele spočívá v tom, že při použití výrobku může docházet ke kontaktu s kůží, přičemž látka, ktera nesmí být součástí složení kosmetických prostředků, může přestupovat do organizmu, kde představuje riziko pro reprodukci či může nepříznivě ovlivňovat zdraví zejména u citlivých skupin obyvatel.

instanafrenchInstant FRENCH NAIL Easy & Quick

12 Nail Tip, Long Wearing , Handmade by Professionals

Ready to Wear / Applies in Minutes

Prodejce: Chung Pham Van, V Parku 832, 473 01  Nový Bor,  IČ: 63348284

Prodejní místo:  Tržnice, T.G. Masaryka 830, 473 01  Nový Bor

Jedná se o sadu růžových plastových nehtů na ruce.  Balení je tvořeno kartonovou skládačkou o rozměrech cca 10 × 7 cm s obdélníkovým plastovým průhledem. Ve skládačce je 12 ks nehtů a lepidlo v oranžové tubě, deklarující obsah dibuthylftalátu. Na přední straně kartonu se nachází název výrobku, na zadní straně je návod k použití a varování v anglickém jazyce, uvedení země původu (MADE IN P.R.C. -- vyrobeno v Číně) a složení výrobku, uvádějící místo dibuthylftalátu „Ethyl cyanoacrylate“. 

Riziko pro spotřebitele spočívá v tom, že při použití výrobku může docházet ke kontaktu s kůží, přičemž látka, ktera nesmí být součástí složení kosmetických prostředků, může přestupovat do organizmu, kde představuje riziko pro reprodukci či může nepříznivě ovlivňovat zdraví zejména u citlivých skupin obyvatel.

Přečtěte si také

Hlavní příčina letních úrazů dětí: trampolína

Seriál:Letní zdravotní rizika: nákupy ve stáncích a grilování

Dítě s diabetem nemusí celé prázdniny sedět doma

Napište nám do diskuse nebo na [email protected].

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Velmi nebezpečné kousátko

Dětské vibrační kousátko ve tvaru včelky by mělo dětem ulevit, když se jim prořezávají zoubky. Ve chvíli, kdy se "zakousnou" do jeho tykadel, mělo by se jim dostat úlevné masáže. Bohužel se ukázalo, že intenzita vibrací je taková, že by mohla dítěti vážně poškodit zdraví.

Afrodisiakum Magic Power Coffee nečekaně snižuje tlak

Původně to mělo být zaručeně účinné přírodní afrodisiakum, ale odborníci prokázali, že to může být zabiják. Ve spojení s některými léky může totiž nečekaně a velmi zásadně snížit krevní tlak.

Hlavní hygienik: tyhle laky nepoužívejte

Dva laky na nehty musí zmizet z prodeje. Obsahují totiž v kosmetických výrobcích zakázaný dibutylftalát a benzylbutylftalát, které ohrožují hlavně reprodukční schopnost lidí.

Tenhle bryndák ohrožuje vaše dítě

Jestli jste pro své miminko koupili tenhle bryndák, tak ho vraťte do obchodu nebo vyhoďte. Kousátko, které je jeho součástí, uvolňuje do těla dítěte škodlivé ftaláty, které ohrožují funkce ledvin a jater, zvyšují riziko vzniku alergií či astmatu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce