Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Není pojištění jako pojištění. Jak na dovolené nepřijít k milionovým dluhům?

( Komerční prezentace | přečteno: 965x )

Je váš scénář před odjezdem na zahraniční dovolenou už léta stejný – zabalíte si vše potřebné a poté sjednáte „nějaké“ cestovní pojištění? Takový postup se vám může jednoho dne vymstít.

Porovnej24.cz

Dobrou zprávou je, že málokterý turista by vycestoval do ciziny bez cestovního pojištění. Ovšem sáhnout po jakékoliv pojistce, jen abyste měli nepříjemnou povinnost z krku, také není to pravé ořechové. Specialisté z portálu Porovnej24.cz, zabývajícího se porovnáním cen cestovního pojištění, vám odhalí proč.

Každý cestovatel je jedinečný a má specifický způsob trávení své zahraniční dovolené. Rovněž tělesné zdraví a aktuální kondice je u každého cestovatele jiná, čemuž je třeba přizpůsobit výběr cestovního pojištění. Nedílnou součástí rozhodovacího procesu je tedy pročtení si pojistných podmínek.

Nebojte, nemusíte trávit hodiny času čtením mnohastránkových dokumentů na webových stránkách pojišťoven. Stačí použít vyhledávací nástroj Ctrl + F a zaměřit se na následující kritéria.

Rizikové versus rekreační sporty

Před cestou se zamyslete nad tím, jaké aktivity plánujete na dovolené dělat. Každá pojišťovna definuje seznam rekreačních sportů (které jsou v základní nabídce a nemusíte za ně připlácet) a rizikových sportů (které si musíte připojistit).

Výčet těchto aktivit se u jednotlivých pojišťoven liší, a co je považováno u některé jako rekreační sport, může jiná pojišťovna uvádět jako sport rizikový. Rozdílný pohled můžou mít pojišťovny například na jízdu na vodním skútru, jachting či jízdu na koni. Před sjednáním cestovního pojištění si zjistěte, jaké sporty máte ve vaší pojistce zahrnuty.

Chronické zdravotní problémy

Pojištění funguje na principu nahodilosti – tzn. klient se pojistí pro případy, které můžou v budoucnu nastat. Pojištění neslouží pro situace, které už nastaly, nebo s vysokou pravděpodobností nastanou.

Ve výlukách většiny pojišťoven tudíž naleznete zdravotní komplikace, spojené s onemocněním, o kterém cestovatel věděl ještě před vycestováním. Jedná se například o zdravotní potíže spojené s diabetem, nebo prasknutí cysty, o které cestovatel věděl před vycestováním.

Znamená to tedy, že pro lidi s těmito zdravotními problémy neexistuje pojistná ochrana? Ovšem že existuje, ale musí si sjednat speciální typ pojištění. Jedná se o připojištění chronických onemocnění, které sice vychází dráž než běžné cestovní pojištění, ale cestovatel bude mít jistotu, že v případě zhoršení jeho zdravotního problému bude krytý. Některé typy zdravotních problémů (například spojených s diabetem) jsou u některých pojišťoven kryty v rámci celoročního cestovního pojištění.

Zavazadla

Ti, kteří necestují jen polehku a plánují si na dovolenou vzít nákladné vybavení (například profesionální fotoaparát, dron či drahý notebook), zřejmě budou uvažovat o pojištění zavazadel. Riziko poškození nebo krádeže zavazadel většinou nezahrnuje základní nabídka pojištění, ale je třeba si jej sjednat v rámci připojištění.

Podmínky tohoto připojištění se však liší v závislosti na různých pojišťovnách. Některé pojišťují jen škody do 10 000 Kč (což vám zřejmě při cestování s foťákem za 50 000 Kč nebude nic platné), jiné mají specifické výluky (například krádež zavazadel z automobilu, nebo škoda na firemních věcech).

Před sjednáním tohoto připojištění si tudíž přečtěte pojistné podmínky, abyste zjistili, zda je tato pojistka vhodná pro váš typ vybavení.

Tip! Chcete vidět všechny nabídky cestovního pojištění, i s jejich pojistnými riziky a cenami? Porovnáním cen na Porovnej24.cz můžete ušetřit až 60 %.

Přečtěte si také: Češi při cestě do ciziny zapomínají na jednu klíčovou věc, Úraz a onemocnění na cestě… Vše o pojištění a první pomoci

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce