Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Od vykrvácení mne dělilo deset minut

( Návštěvníci Ordinace.cz | přečteno: 18906x )

U čtení příběhu paní Moniky běhá opravdu mráz po zádech. Jak sama přiznává, tak od smrti vykrvácením jí dělilo pár minut. Naštěstí ale vše dopadlo tak, že i tato nehoda má dobrý konec.

shutterstock.com

Budu vám vyprávět nehodu, která se mi stala před dvanácti lety v prosinci. Po narození naší dcery jsme začali s manželem uvažovat o přestěhování na vesnici a po několika letech jsme se přestěhovali i s rodiči do Žalan u Teplic. Zanedlouho jsem v Žalanech dostala práci, poznala nové přátele, Verunka nastoupila do školky, bylo to období plné pohody, štěstí. I proto jsem se rozhodla, že své narozeniny poprvé v životě neoslavím jen v rodinném kruhu, ale i s přáteli v místní hospůdce. Objednala jsem chlebíčky, zajistila salónek, byly to příjemné starosti. Oslava byla plná zábavy. Čas neúprosně běžel a přišel čas jít domů. Kousek od hostince jsem si potřebovala odskočit. Rychle jsem tedy běžela do parčíku ke kapličce, ze které si místní mládež udělala klubovnu. Vybrané místečko jsem si oťapala, abych se přesvědčila, zda je vše v pořádku a před usednutím na bobek jsem udělala ještě asi dva kroky dozadu. Byl mráz a tak jsem se snažila potřebu vykonat rychle, pak jsem si všimla, že tekutina, kterou vylučuji, mi barvou připomíná krev. Po chvilce jsem vstala, oblékla se a víc nevím, probrala jsem se až v klubovně.

Slyšela jsem zdálky volat své jméno. Když jsem otevřela oči a podívala se před sebe, tak jsem uviděla manžela sedícího na bobku, jak mi drží ruku. Bylo tam víc lidí, mezi nimi i kamarádi, kteří utíkali zpátky do hospody a žádali hostinskou o půjčení klasického telefonu, aby mohli přivolat pomoc, protože z mobilu se stále dovolali do Ústí a tam jim řekli, že sanitku nepošlou, že to musí Teplice. Paní hostinská je však odbyla slovy, že ať táhnou, protože jsou vožralí. Po několika pokusech se přeci jen z mobilního telefonu dovolali do Teplic. Mezitím jsem chvílemi byla v bezvědomí. V sanitce jsem dostala třicetšest injekcí a po půl hodině mě rychle odvezli do nemocnice na gynekologii, kde mě ošetřili. Probrala jsem se až na ARU kde jsem strávila jeden den, druhý den mě převezli na JIP, kam za mnou přišel pan primář a zeptal se mě, jestli vím, co se mi stalo. Řekla jsem mu, že jsem si šla nutně odskočit, ale víc nevím. Teprve od něj jsem se dozvěděla, že jsem si sedla na přimrzlou lahev od šampusu, která měla uražené hrdlo. Střep jsem si vrazila těsně vedle konečníku pět centimetrů do hloubky a deset centimetrů do šířky. Od úplného vykrvácení mi zbývalo necelých deset minut. Nezemřela jsem na místě jen díky tomu, že řez skončil dva milimetry od všech důležitých kanálků.

V nemocnici jsem nezůstala dlouho, po pár dnech jsem byla propuštěna domů, kde mě s radostí přivítala má tříletá Verunka, která se těšila na opožděného Ježíška, aby mi mohl dát dárečky, dodatečně jsem s rodinou oslavila mé narozeniny a společně jsme přivítali Nový rok.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Anketní otázka

Podle čeho se rozhodujete při výběru matrace?

Zatím hlasovalo 59 lidí

Mohlo by vás zajímat

Ještě tam někde je můj zub

Nehody na kole mohou být velmi vážné. Ta, kterou prožila paní Iveta, naštěstí skončila ještě docela dobře. A to všechno kvůlu klobouku...

Srážka s kamionem dopadla dobře

Představte si, že nabouráte s autem, ve kterém vezete své dvě děti... Tenhle šok má za sebou maminka Lenka. Naštěstí to skončilo velmi dobře - bez zranění!

Zachránil mne batoh plný not a knih

Stačí chvilka nepozornosti nebo nešikovnost někoho druhého a neštěstí může být hotovo. Horké chvilky na jezdících schodech v metru prožila Dagmar. Ovšem dopadlo to dobře a tak nám mohla poslat svůj příběh s dobrým koncem.

Víte, co by mělo být v lékárničce pro cyklisty?

Když se vydaří počasí, je všude plno lidí na kolech. Většina už má naštěstí helmu, ale kolik z nich vozí i lékárničku pro cyklisty? Přitom úrazů na kole není málo. Naštěstí mívají lehčí charakter, ale stejně se pak hodí mít po ruce alespoň základní zdravotnické vybavení. Jaké a proč?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce