Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Pochybnosti o svém zdraví utnete domácím testem

( Romana Žatecká | přečteno: 544x )

Znáte to určitě sami: podezření, že jste určitě chytli nějakou nákazu nebo se projevuje nemoc, vám kazí spaní a potíte se hrůzou, že… Taková podezření ale můžete rychle z hlavy vyhnat, jednoduché domácí testy z lékárny vám během několika málo minut prozradí, jak na tom jste. Jen je třeba mít na paměti, že domácí test napoví, ale poslední slovo vždycky patří lékaři.

shutterstock.com

Rychle si ověřit nebo vyvrátit podezření je čím dál lákavější pro spoustu lidí. Zvlášť když mohou zůstat v anonymitě. Prostě si koupí samodiagnostický test, v klidu si ho doma nejen udělají, ale hlavně eventuálně i rozhodou co dál.
„Domácí testy jsou jednoduché, výsledek víte většinou do několika minut a když jsou provedeny správně, jsou vysoce spolehlivé. V případě pozitivního výsledku testu, ale i pochybností, doporučuji vyšetření u lékaře; přesnější a rozsáhlejší laboratorní testy dokáží odhalit mnohem víc,“ zdůrazňuje Pavla Horáková, lékárnice z největší lékárny na českém internetu Lékárna.cz.

Od početí k lepku a HIV

Nejčastěji lidé chtějí lidé rychle vědět, jak jsou na tom s těhotenstvím, plodností a ovulací. Ale i s HIV, je to totiž přesně ten typ testu, který raději absolvujete v soukromí a anonymně. Z pohodlí domova si lidé také ověřují, jak jsou na tom s covid-19, alergiemi, žaludečními vředy, střevními polypy, mononukleózou, menopauzou, hladinou železa nebo hemoglobinu, v jakém stavu mají  ledviny, štítnou žlázu nebo močový měchýř, jestli v jejich těle přebývá borelióza, syfilis, chlamydie, helicobacter pylori aj. Jednoduchým testem doma také odhalíte intoleranci lepku. Hladinu cukru v krvi už si pacienti také zvykli měřit sami doma, nyní mohou zjišťovat i hladinu alkoholu, přítomnost kokainu nebo marihuany apod. Určitý potenciál mají i testy na přítomnost infekce v těle, ty totiž napoví, jestli má smysl se vypravit pro antibiotika k lékaři, nebo stačí se pod peřinou vypotit.

Domácí testy jsou také jednou z možností prevence závažných onemocnění. V podpoře prevence se Lékárna.cz spojila Nadací pro výzkum rakoviny ČR a zařadila do nabídky její samoodběrový test na HPV pro odhalování rakoviny děložního čípku.

Pozitivní test?!

Když vám test zdravotní problém potvrdí, ještě pořád není důvod k panice, je to jen signální informace. Poslední a rozhodující slovo přenechte lékaři, který laboratorně ověří váš zdravotní stav.

Domácí diagnostické testy na Lékárna.cz jsou pro domácí užívání schválené, mají patřičnou certifikaci a srozumitelný návod k použití. Všechny jsou přehledně seřazené v kategorii zdravotních potřeb na www.lekarna.cz.

Pravidla domácího testování

  • Užívejte jen ověřené testy s označením CE a jménem výrobce.
  • Postupujte přesně podle návodu k použití.
  • Dbejte na hygienu, aby nedošlo ke kontaminaci vzorku, testovací sady nebo činidel.

Nechte si poradit

„Moderní lékárenství není jen o prodeji krabiček s léky, ale hlavně o službě lidem. Nechte si poradit! I u nás v největší lékárně na českém internetu jsou vám k dispozici lékárníci. Poradí vám ochotně kdykoli osobně po telefonu, mailem nebo v chatu, může si dohledat i jejich e-booky, odborné články,“ říká Vladimír Finsterle, zakladatel a majitel Lékárna.cz.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Dědičné poruchy a vrozené vývojové vady

Downův syndrom, Turnerův syndrom, poškození plodu zarděnkami, nebo některými léky užívanými v těhotenství - to všechno jsou choroby, které řadíme mezi dědičné poruchy a vrozené vývojové vady.

Pajizévky (strie) v těhotenství

Jelikož jsem si během těhotenství pravidelně natírala mastí břicho, po porodu nemám na břichu pajizévky (strie), takže jsem na ně celkem pyšná. Problém jsou ale moje prsa, která se mi hodně zvětšila a vytvořili se mi pajizévky, které mi zůstaly i po skončení kojení. Jakou kosmetiku mám použít na dekolt a prsa, aby byla kůže pevnější a alespoň trochu se mi zlepšily pajizévky?

Prenatální diagnostika

Tři až pět dětí ze sta se rodí s vrozenou vývojovou vadou. Většinou se jedná o děti mladých a zdravých nepříbuzných rodičů bez jakékoliv zátěže v rodině.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce