Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Prochladnutí a bolest uší po plavání vyřeší homeopatie

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 2848x )

Povinné školní plavání je pro mnoho maminek noční můrou, zejména v podzimním a zimním období. Často se totiž stává, že děti dříve či později prochladnou nebo je bolí uši. Pokud máte zkušenost, že vaše dítě pravidelně po návštěvě bazénu onemocní, můžete jej homeopaticky připravit.

AMI Communications

Ráno určitě připravíme teplou snídani, aby organismus dítěte byl dobře prohřátý a připravený na vstup do chladného počasí. S sebou do termosky mu můžeme připravit čaj s prohřívacím účinkem.

  • Preventivně ráno před plaváním a odpoledne po návratu domů je vhodné podat lék Dulcamara 15 C. Podpoří imunitní systém organismu při působení vlhkého chladu.
  • Pokud je dítko drobnější, často nemocné, má často rýmy, zánětlivé a hnisavé procesy v oblasti horních cest dýchacích a záněty středního ucha, bude vhodné přidat lék Silicea 15 C 1x denně od podzimu po celou zimu.

Během chladných podzimních a zimních dnů je také vhodná pravidelná konzumace kysaného zelí, rakytníkové šťávy a pití šípkového čaje s medem. Doplní se tak do těla dostatek přírodního vitaminu C a čerstvých enzymů.

  • Vhodným přípravkem pro podporu imunity je také Oscillococcinum nebo Engystol. Ze začátku podzimu doporučuji 2x týdně, v době, kdy jsou všude kolem bacily a v kolektivu nachlazené, kašlající a smrkající děti, zvýšíme dávkování na 1x denně. 

Bolest uší po koupání

Při potápění a plavání se do zevního zvukovodu dostává voda. Pokud tato voda nemůže vytéct z ucha ven, ucho zalehne. Vnímáme to jako nepříjemný pocit. Když ucho nemůže odlehnout, začnou se uvnitř množit bakterie a může vzniknout zánět zevního zvukovodu. Ten se projeví velmi silnou bolestí ucha (pacienti ji popisují jako mnohem intenzivnější než při zánětu středního ucha). A neléčený zánět zvukovodu může přejít do zánětu středního ucha.

Základním preventivním opatřením je vyčištění uší od ušního mazu. Před každým plaváním je tedy vhodné dobře vyčistit uši, aby ve zvukovodech nezůstal ušní maz. Právě přítomnost většího množství mazu ve zvukovodu může způsobit, že nateklá voda nemůže ven. Může se tak vytvořit mazová zátka, přes kterou voda z ucha nevyteče. Pokud je vaše dítě náchylné k onemocněním uší, dají se použít i speciální špunty do uší nebo velmi těsné plavací čepice.

Pokud cítíme, že ucho je po koupání zalehlé, je třeba dostat vodu z ucha ven. Někdy pomůže poskakování, někdy lehnout si do vodorovné polohy a zalehlé ucho otočit směrem k zemi (často také voda z ucha vyteče sama ve spánku) nebo zatahat za ušní boltce. Když je ucho zalehlé i druhý den, je vhodné použít ušní kapky (lihové nebo kapky přímo na rozpuštění ušního mazu).

Při uvedených potížích mohou pomoci i homeopatika:

  • Ferrum phosphoricum 9 C – podáváme při prvních příznacích bolesti uší. Může se objevit i zvýšená teplota, která má pomalý nástup, pocit lepkavého potu, celková únava a zchvácenost. Dávkování: ze začátku 3–5x denně, jakmile bolest ustoupí a stav se upraví, podáváme ještě týden 2x denně na celkové doladění organismu a rekonvalescenci.
  • Aconitum napellus 9 C – stav vznikne náhle, nejčastěji kolem půlnoci a po předchozím prochlazení (např. koupání ve studené vodě). Noční probuzení u dětí provází často pláč, bolest ucha a může být i horečka bez pocení, někdy se střídá se zimnicí. Kůže je rozpálená a suchá. Silná žízeň na ledovou vodu. Dávkování: ze začátku často (po 10–15 min.) nebo rozpustíme do vody a popíjíme až do úlevy.
  • Belladonna 9 C – projevuje se vysokou horečkou s pocením (mokré pyžamo i povlečení), tváře jsou rozpálené, červené. Žízeň je proměnlivá (může být i nemusí). Silná tepavá bolest v uchu, častěji bývá na pravé straně. Dávkování: po 10–15 min. nebo rozpustit do vody. Podáváme do odeznění příznaků.
  • Arsenicum album 9 C – bolest vzniká často kolem 1.–3. hod. v noci. Často bývá zimomřivost, velký strach a pocit ohrožení života. Dítě chce často na bolavé ouško přiložit studený obklad, i když je mu celkově velká zima. Dávkování: po 15–20 min. do úlevy.
  • Dulcamara 15 C – podáváme dětem, které obvykle po koupání bývají nemocné nebo nachlazené. Je zde jasná příčina působení vlhkého chladu. Tento lék je také vhodný pro děti, které jezdí v zimě se školou na plavání a pak je bolí uši nebo onemocní. Můžeme ho podávat i preventivně, v tom případě dávkujeme 1x denně před koupáním.
  • Dětem, které jsou celkově křehké, jsou náchylné k nachlazení, rýmě, bolesti uší a mají často nudli u nosu, podáváme lék Silicea 15 C 1x denně preventivně po dobu koupací sezony.

Zdroj: www.svethomeopatie.cz

komerční sdělení500x150_sedatif_2020_12_ordinace.cz.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Homeopatie
Partner rubriky Homeopatie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Zmůže homeopatie paradentózu?

Fungují homeopatika i na léčbu a prevenci paradentózy? To vám zodpoví odborník?

Jsou homeopatika podvod?

Homeopatici na ni nedají dopustit, pediatři ji nezatracují a ostatní lékaři ji spíše neuznávají.

Nejčastější mýty o homeopatii

Homeopatií se dá léčit rakovina, při užívání homeopatik musíte zapomenout za žvýkačky a čištění zubů. To jsou některé z mýtů o homeopatii, které bychom rádi probrali.

Homeopatie: šetrná a účinná léčba bez vedlejších účinků

„Není to zázrak s okamžitým efektem, ale je bezpečná, bez vedlejších účinků a na některé nemoci zabírá zaručeně a velmi rychle,“ říká o homeopatii MUDr. Renáta Sikytová z Homeopatické ordinace v Dobřichovicích.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce