Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

5 přírodních prostředků, které mužům pomáhají s potencí

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 4443x )

Tu a tam se každému muži stane, že když dojde na sex, jejich „náčiní“ nefunguje, jak má. A zvláště s přibývajícími roky se pánové v takové situaci mohou ocitnout častěji, než je jim milé... Občasné selhání není důvod ke chmurám, pokud se ale opakuje, je důležité zjistit, zda nesouvisí například s nějakým onemocněním, jako je cukrovka. Někdy ovšem stačí jen upravit životosprávu anebo vyzkoušet zdraví prospěšné byliny – a dostaví se nečekané výsledky!

shutterstock.com

Co dělat, když už to v posteli není, co bývalo?

„S postupujícím věkem muže často přichází i obtíže s libidem a erekcí. Je vždy nezbytné provést klinické vyšetření a krevní odběr PSA doplnit i o odběr testosteronu a hladiny glykemie. Diabetes má často jako komplikující symptom erektilní dysfunkci. Nízká hladina testosteronu signalizuje tzv. mužský přechod. Tento léčíme spolu endokrinologem, doplňujeme preparáty s obsahem testosteronu. V prvotních stavech však tyto hodnoty nebývají patologické. Často stačí uklidnit pacienta a doporučit vhodný doplněk stravy obsahující ověřenou bylinu,“ odpovídá urolog MUDr. Vladislav Klemenc.

Přírodní prostředky a tipy pro povzbuzení potence

1. Správný jídelníček

O erekci z velké části rozhoduje zdravý životní styl – a nadváha je jedním z rizikových faktorů, který může negativně ovlivňovat její kvalitu! Proto lékaři doporučují v první řadě upravit jídelníček a sexuální výkonnost se potom mnohdy zlepší. Nehledíc na to, že se dostanete do celkově lepší kondice, takže ve výsledku prospějete svému tělu nejen v intimní oblasti. Jelikož erekce souvisí se zúžením cév, měli byste vyškrtnout především potraviny, které způsobují vysoký cholesterol v krvi, jež je ucpává. To znamená vynechat škodlivé tuky a smažená jídla, ale také sladkosti či sladké nápoje, jako jsou limonády... A naopak začněte konzumovat více ovoce a zeleniny, ryb či luštěnin.

2. Byliny pro povzbuzení potence

Kromě zdravé stravy je možné podpořit potenci i za pomoci některých bylinek.
„Mezi byliny, které pomáhají při problémech s potencí, řadíme tyto: Lepidium Meyenii (maca) známá od dob Inků jako bylina posilující potenci, vitalitu a libido. Eleuterococcus Senticocus (sibiřský ženšen neboli čertův kořen), jedná se také o takzvaný adaptogen, normalizující fyziologický cyklus organismu,“ uvádí urolog MUDr. Vladislav Klemenc.
„Přírodní prostředky na potenci nemají v klinických studiích nežádoucí účinky větší než placebo. Není u nich žádný prokázaný nežádoucí účinek, který by mohl být pro zdraví pacienta nebezpečný, pokud je preparát užíván v doporučeném množství,“ upozorňuje MUDr. Klemenc a dodává, že užívání přírodních preparátů není třeba konzultovat s urologem. 
„Pacient tyto prostředky zakoupí v lékárně. Naopak farmaceutika předepisuje pacientům s erektilní dysfunkcí lékař po posouzení interního stavu. Kontraindikací jsou u nich především kardiální obtíže po infarktu myokardu, používání preparátů obsahující nitráty či maligní srdeční arytmie,“ vyjmenovává urolog.

3. Omezte kouření a alkohol

Že má kouření cigaret neblahý vliv na zužování cév a průtok krve, je známá věc. A jelikož ztopoření penisu závisí na správném průtoku krve, díky kterému dochází k prokrvení topořivých tělísek, kuřáci patří mezi rizikovou skupinu. Vyhoďte tedy raději načatou krabičku do koše a snažte se svého zlozvyku zbavit. Také nadměrná konzumace alkoholu působí na erekci negativně. Sklenička vína „na kuráž“ jako součást romantického večera sice může odbourat bariéry, ale rozhodně to s konzumací alkoholu nepřehánějte, protože byste dosáhli spíše opačného efektu! A nikdy nekombinujte alkohol s léky na erekci!

4. Pravidelně cvičte

K udržování správné tělesné hmotnosti patří také pravidelné cvičení! Zvláště muži, kteří mají sedavé zaměstnání, by měli do svého denního režimu zařadit pohyb. Vyzkoušejte aerobní cvičení, běh, anebo postačí například i svižná chůze či plavání. Pomoci mohou i takzvané Kegelovy cviky na posílení svalů pánevního dna.

5. Relaxujte a odpočívejte

Poruchy erekce bývají často spjaty s psychikou. U mladších mužů dokonce odborníci odhadují, že ve 30–40 % případů je na vině právě stres, mnohdy související s vysokými nároky a pocitem selhání. Na vině mohou být i partnerské potíže, problémy v práci, únava... To vše může vyústit v neschopnost dosáhnout nebo udržet erekci. Rada pro dámy: Nevyvíjejte na svého partnera přílišný tlak a neshazujte ho! A rada pro pány: Naučte se zvládat stres! Vyzkoušejte například meditaci či dechová cvičení, pokuste se dívat na věci s nadhledem, zkuste si lépe naplánovat čas, nepracujte do noci, k uvolnění stresu pomáhá také zmíněný sport či masáže. Ostatně masáž s partnerkou možná nakonec může být příjemnou aktivitou, která vyústí právě v sexuální vzrušení... Samozřejmě ale v případě dlouhodobých psychických potíží či depresí je vhodné se obrátit na odborníka.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Impotence

Nedostatečná tuhost mužského pohlavního údu patří k nejčastějším funkčním sexuálním poruchám. Alespoň někdy v životě se s tímto problémem setká naprostá většina mužů.

Poranění krku, páteře a míchy

V některých případech se poranění páteře vyskytuje společně s poraněním míchy.

Rychlé sexuální vzrušení

Znáte nějakou bylinu, která by mi pomohla se rychleji vzrušit při pohlavním styku? Vlaďka

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce