Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Proteinová dieta vám pomůže nejen s hubnutím. Objevte i její další výhody

( Komerční prezentace | přečteno: 1160x )

Zvažujete, že se pustíte do proteinové diety? Přečtěte si, jaké jsou její nejzásadnější výhody. Namotivujete se, a navíc si odnesete pár chytrých tipů a triků, které vám s keto hubnutím pomohou.

ketomix.cz

Proteinová dieta: Objevte jejích 5 největších benefitů

Keto hubnutí, jinými slovy proteinová dieta, je známé už bezmála 100 let. Jde o nízko-sacharidové stravování, při kterém se tělo dostává do takzvané ketózy. V tomto stavu začne využívat tuky jako zdroj energie. Díky tomu se většinou dostaví rychlý úbytek tělesné hmotnosti. Jaké jsou tedy hlavní benefity tohoto stravovacího směru?

1. Spalte tuky bez zbytečného trápení

Proteinová dieta vede ke spalování tuků a účinně snižuje obezitu. Může fungovat mnohem lépe, než klasické programy na hubnutí postavené na přísném počítání kalorií nebo omezování tučných jídel. Je dokonce prokázáno, že ve srovnání tímto typem diet, vám keto stravování zajistí lepší náladu a vyšší hladinu energie během dne.

2. Hubnutí bez pocitu hladu

Pocit hladu je jedním z hlavních strašáku při hlídání váhy nebo úpravě jídelníčku. Může mít totiž velký vliv na naši náladu a psychickou pohodu. S proteinovou dietou však můžete na kručení a nepříjemné křeče v břiše zapomenout. Strava založená na tucích a zelenině vás zasytí a zároveň zažene i chutě na sladké.

3. Jednoduchá příprava jídel

Stačí si vzít k ruce chytrý katalog potravin (najdete ho třeba na www.keto-hubnuti.cz) a hned máte přehled, co vám do keto diety sedne, a co není vhodné. Pomoct si můžete také předpřipravenými proteinovými jídly. I když je keto dieta často spojována s různými koktejly, určitě se nemusíte omezovat jen na ně. Vyzkoušet můžete také proteinové polévky, pečivo a nebo dokonce víno.

4. Bojujte s diabetem typu 2

Zatímco při cukrovce 1. typu se proteinová dieta nedoporučuje, u typu 2 může dokonce výrazně pomoci s léčbou. V tomto případě funguje ketóza ještě o něco lépe, než klasické nízko-sacharidové stravování.

5. Keto dieta jako léčba epilepsie?

Již v první polovině 20. století se keto dieta začala používat jako alternativní metoda pro léčbu epilepsie u dětí. Jde o jednu z nejvíce prozkoumaných a zdokumentovaných výhod tohoto typu stravování. Ketoterapie se ve zdravotnictví využívá dodnes a je považována za velmi účinnou a bezpečnou.

Ketogenní dieta může pomáhat také:

  • zmírňovat příznaky Parkinsonovy choroby,
  • snižovat riziko infarktu,
  • pozitivně ovlivnit léčbu rakoviny,
  • chránit mozek.

Jak nejlépe čerpat výhody z keto hubnutí?

Keto dietu je potřeba správně nastavit, aby fungovala. Velmi častou chybou je její záměna s nízko-sacharidovým stravováním. To má sice také pozitivní vliv na úbytek tělesného tuku, ale nepřiměje tělo tvořit ketony. A bez nich můžete na ty nejzásadnější benefity keto hubnutí zapomenout.

Tip: Nechte si v začátcích poradit. Odborné názory a jídelníček na míru vám zaručí, že se opravdu dostanete do ketózy.

Nezapomeňte také důkladně nastudovat povolené a zakázané potraviny pro keto hubnutí. Nevhodné potraviny nebo doplňky stravy mohou celý proces narušit. Zabijákem ketózy může být třeba obyčejný balzamikový ocet, mléko nebo mrkev.

Tip: Přípravu pokrmů si usnadněte speciálními proteinovými jídly nebo koktejly. Široký výběr najdete u společnosti KetoMix.

Hlídejte si příjem vitamínů a minerálů. Hodně jich najdete třeba v tmavé listové zelenině. Sáhnout můžete také po kvalitních suplementech.

Tip: Nejdůležitější je zinek, hořčík a vitamíny skupiny B. Ty snižují míru únavy a přispívají k normální psychické činnosti. Pomohou vám hubnutí zvládnout s úsměvem.

Nyní už znáte hlavní výhody keto diety a víte, na co si dát pozor, abyste je mohli úspěšně využívat. Můžete se tedy pustit do hubnutí. Kontaktujte odborníky z KetoMix a nechte si poradit s výživovým plánem.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce