Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Rybí tuk

( Komerční prezentace | přečteno: 6472x )

Rybí tuk se získává lisováním jater mořských tresek (Gadus morrhua). Je to kapalina nerozpustná ve vodě, která má charakteristický zápach. Jak jinak než...

Za „lékem“ do mořských hlubin

Rybí tuk se získává lisováním jater mořských tresek (Gadus morrhua). Je to kapalina nerozpustná ve vodě, která má charakteristický zápach. Jak jinak než po rybách. Obsahuje glyceridy nenasycených mastných kyselin a velmi značné množství vitamínu E a D. Pro své regenerační a zklidňující účinky je rybí tuk velmi oblíbeným léčivem zejména v kožním a dětském lékařství. Dá se říci, že se bez něho neobejde žádný dětský zadeček.

Jak rybí tuk pomáhá?

Rybí tuk se velmi dobře vstřebává kůží a to i neporušenou. Po svém vstřebání proniká do hlubších vrstev kůže, kde účinně působí. Regeneračně zde účinkují nejen glyceridy nenasycených mastných kyselin, ale i dostatek vitamínu E a D, který podporuje granulaci tkáně a tak obnovuje horní vrstvy pokožky i podkoží.

Často se používá v kombinaci s oxidem zinečnatým, který vysušuje kožní sekreci při opruzeninách. Všechny tyto látky kůži zklidní a udrží ji hladkou a vláčnou.

Kdy Vám mast z rybího tuku pomůže?

Máte doma miminko? Pak jistě víte, kolik trápení může způsobit takový opruzený zadeček.

A právě na něj je rybí tuk ve formě masti úplně ideální. Pomůže nejen na opruzeniny, ale je vhodné ji používat i preventivně při každém přebalování.Vytvoří totiž na kůži Vašeho děťátka ochranný film, který zabrání vzniku opruzenin.

Takže honem na lov tresek!

Anebo bude snazší dojít si pro přípravek z rybího tuku do lékárny? Asi ano. A co si v ní koupíte?

Rybí tukRybilka – mast proti opruzeninám (100 ml) Herbacos-bofarma

Tato mast z rybího tuku je speciálně určena k ochraně a ošetření jemné pokožky kojenců a batolat. Zklidňuje a hojí pokožku podrážděnou třením plenek či jiným mechanickým způsobem. Tento účinek je podmíněn působením rybího tuku, jehož hlavní složkou je vitamín D. Ten podporuje granulaci tkáně a regeneraci horních vrstev pokožky i podkoží.

Oxid zinečnatý vysušuje kožní sekreci při opruzeninách. V kombinaci s masťovým základem vytváří na pokožce ochranný film, který působí preventivně. Olejové složky (rybí tuk) navíc promašťují a zvláčňují pokožku.

Vytvořeno ve spolupráci s Herbacos-bofarma s. r. o.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce