Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Vliv štítné žlázy na tělesnou hmotnost

(prim. MUDr. Petr Sucharda CSc. | přečteno: 7372x )

Může mít snížená funkce štítné žlázy (na dop. lékaře doposud farm. neléčená) vliv na redukci hmotnosti? Dočetla jsem se, že pokud chce takový člověk zhubnout, měl by nejdříve upravit funkci štítné žlázy, jinak je snaha o zhubnutí marná. Je to pravda nebo se to týká pouze lidí, kteří mají větší problém se sníženou funkcí št. žlázy? Děkuji za odpověď.

Snížená funkce štítné žlázy sama o sobě je zřídka příčinou tloustnutí. Ale i mírnější porucha může komplikovat snahu o zhubnutí. Problém v každém případě musí posoudit a řešit lékař.
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Hypotyreóza (snížená činnost štítné žlázy)

Štítná žláza je žláza s vnitřní sekrecí, která vytváří a do krve vydává hormony - tyroxin a trijodotyronin - regulující intenzitu látkové přeměny a ovlivňující vývoj organizmu včetně vývoje mozku. Nemocní s onemocněním štítné žlázy jsou nejčastějšími návštěvníky endokrinologických ambulancí.

Sonografie (vyšetřování ultrazvukem)

Vyšetřování ultrazvukem je v současnosti základní a pravděpodobně i nejrozšířenější zobrazovací diagnostickou metodou. Má totiž mnoho předností: nezatěžuje vyšetřovaný organizmus pronikavým zářením ani nutností podávat kontrastní látku jako metody rentgenové, a vyšetřovací přístroj není zdaleka tak drahý jako u počítačové tomografie (CT) nebo magnetické rezonance (MR). Navíc lze, je-li to potřeba, vyšetřovat přímo u lůžka nemocného. Vyšetření je možno dokumentovat: jednotlivé záběry na speciální papír nebo celý průběh na videokazetu.

Cukrovka a poruchy štítné žlázy

MUDr. Vladimír Weiss3. interní klinika VFN, 15. listopadu 2001

Porucha štítné žlázy

Dcera trpí poruchou štítné žlázy, užívá LETROX 50 jednou denně jednu tabletu. Chtěl bych se zeptat zda to jde léčit homeopatií. Josef

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce