Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Zvětšení prsů (augmentace)

(MUDr. Aleš Fibír | přečteno: 17914x )

Augmentace je chirurgický zákrok, kterým dosahujeme zvětšení prsů vložením umělého implantátu. Implantáty se mohou lišit tvarem (kulaté, anatomické), náplní (plněné silikonem nebo fyziologickým roztokem), povrchem (texturované, hladké) nebo uložením (pod prsní žlázu, pod prsní sval).

Augmentace je chirurgický zákrok, kterým dosahujeme zvětšení prsů vložením umělého implantátu. Implantáty se mohou lišit tvarem (kulaté, anatomické), náplní (plněné silikonem nebo fyziologickým roztokem), povrchem (texturované, hladké) nebo uložením (pod prsní žlázu, pod prsní sval). Nejvíce u nás užívané a pro většinu pacientek nejvhodnější jsou anatomické silikonové implantáty s texturovaným povrchem.

Obecně je vhodná pro všechny pacientky, které si přejí zvětšit objem svého poprsí. Volba druhu a uložení implantátu však závisí hodně na předoperačním stavu. U některých pacientek s větším poklesem při celkově malé žláze tato operace není příliš vhodná, respektive výsledný estetický výsledek nemusí být takový, jaký obyčejně pacientky po zákroku očekávají.

Před operací musíte absolvovat mammalogické vyšetření (ultrazvuk a event. RTG). Dále je nutné si zajistit u Vašeho praktického lékaře, případně u internisty, předoperační vyšetření, jehož rozsah je dán věkem a Vaším celkovým zdravotním stavem. Před operací je nutno neužívat nebo vysadit léky, které zvyšují krvácivost. Jsou to nejčastěji léky s obsahem kyseliny acetylosalicylové (Acylpirin, Aspirin, Anopyrin apod.), případně Warfarin, Pelentan. Pokud užíváte tyto léky dlouhodobě, je nutné se o bezpečnosti jejich vysazení poradit s lékařem. U žen je také žádoucí, aby v době operační zákroku neměly menstruaci. Nejlépe je naplánovat operační výkon na polovinu menstruačního cyklu. Doporučuje se také po poradě s gynekologem dočasně vysadit hormonální antikoncepci pro možné riziko vzniku hluboké žilní trombozy.

Před operací je také nutné, aby s Vámi plastický chirurg prodiskutoval veškerou problematiku operace a možné komplikace a domluvili jste se spolu na druhu, velikosti a uložení implantátu.

Implantáty lze vložit třemi různými cestami (z podpažní jamky, z řezu kolem dvorce a z řezu v podprsní rýze) ale nejčastěji je užíván přístup z podprsní rýhy, který je kosmeticky nejvýhodnější. Názor na to se však může u různých plastických chirurgů lišit.

Zvětšení prsů (augmentace)

Chirurgicky se pak v místě budoucího uložení implantátu (pod žlázou nebo hlouběji až pod prsním svalem) vytvoří kapsa stejné velikosti jako implantát do které se pak vlastní implantát vloží. Velikost jizvy je cca 4-6 cm. v závislosti na velikosti vkládaného implantátu. Oper. rána se pak šetrně zašije, aby byl výsledný kosmetický vzhled jizvy co nejlepší. Výkon je prováděn v celkové anestezii.

Zvětšení prsů (augmentace)

Hospitalizace bývá krátká, cca 1-4 dny. Po operaci se implantáty fixují na místě speciální elastickou podprsenkou, kterou je nutno nosit permanentně minimálně 3-4 týdny po operaci (nejlépe 8 týdnů). Je nutné aby se implantáty v místě vložení příliš nepohybovaly a mohly pevně přilnout k okolní tkáni. Stehy se odstraňují nejpozději 14 dní po operaci, ale i dříve. Bolesti je možno tlumit běžnými analgetiky, ale větší bolesti nebývají obvyklé. Rekonvalescence trvá asi 2-4 týdny, další 2 měsíce se nedoporučuje sportovat, ke konci pak jedině s elastickou podprsenkou.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Hana

Příspěvek byl odstraněn administrátorem diskuse z důvodu porušení Pravidel diskuse Ordinace.cz.

Monika

Taky jsem se na to chystala, ale nakonec jsem se bála a hlavně mě bylo líto dát tolik peněz... Nakonec jsem si přečetla naše babské rady a dle rezencí vyzkoušela NadraIn Forte. Jsem s nim spokojená! Prsa se zpevnily a konečně to je , jako zamlada ;-)


Celkový počet příspěvků v diskusi: 2. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Výlet do Telče

Výlet do Telče.... Zuzana Lamačová

Máte před menstruací chuť na sladké? Mohou za to hormony

Každá žena pravděpodobně zná nutkavou potřebu jíst těsně před menstruací zvýšené množství sladkých a nezdravých potravin. Jedná se o běžné příznaky premenstruačního syndromu, který v určité fázi cyklu postihuje více než 90 procent žen. Proč je touha po čokoládě v tomto období tak silná a jak omezit přejídání?

Pandemie negativně ovlivnila duševní zdraví. Pojišťovny přispívají na psychology

V obtížné covidové době stoupl výskyt duševních onemocnění, a rychlé rozpoznání a řešení těchto obtíží je zásadním krokem pro prevenci. I proto se rozhodly některé tuzemské zdravotní pojišťovny nabídnout klientům příspěvky na psychoterapie.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce