Inzerce https://www.lekarna.cz/potraviny-pro-zdravi/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=potraviny-pro-zdravi

Inovativní vakcína CERVARIX TM na českém trhu

České ženy se konečně dočkaly. Evropská komise schválila vakcínu proti rakovině děložního čípku Cervarix TM. více ...

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Veronika
2x

Zdravím :) prosila bych, jestli by ste mi mohli pomoci... mám za sebou první vakcínu, za pár dní jdu na druhou, a ještě sem neměla pohlavní styk. Chtěla bych se zeptat, zda by bylo s dostatečnou ochranou možné pohlavní styk mít, bez toho, aby se do mě nějakým způsobem dostali ty rakovinotvorné bakterie ? Když bych třeba použila dva kondomy, bylo by to možné ? moc děkuji za odpověd. S pozdravem Veronika

Justýna
6x

Možnost očkování proti rakovině děložního čípku jistě mnoho žen uvítalo. Moje matka také. Ted´už mám za sebou dvě vakcíny, resp. v sobě. Očkování proti této rakovině je určitě dobrým skutkem pro naše zdraví, jenže… Evropská komise vakcínu schválila teprve před rokem a půl a oblast vedlejších účinků ještě není zcela probádaná. V samotné příbalové informaci se doslova píše, že „pokud si všimnete jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci, oznamte to, prosím, svému lékaři nebo lékárníkovi.“ Já sama jsem se už setkala se třemi takovými případy. Příběh první: Šestnáctiletá dívka, do té doby bez závažnějších zdravotních komplikací, byla jednoho krásného rána očkována proti této rakovině. Následující den měla čtyřicetistupňové horečky. V nemocnici zjistili, že se jedná o selhání jater. Co tento náhlý stav vyvolalo? Zkuste hádat… Příběh druhý: Devatenáctiletá dívka se po očkování doslova zhroutila. Zmítala se jako při epileptickém záchvatu, měli proto jasné podezření na epilepsii. Lékaři nakonec zjistili, že jde o zánět mozkových blan. Příběh třetí: Je mi šestnáct let a očkování silně narušilo můj imunitní systém. Obyčejná chřipka se mě dokázala držet celý měsíc. Po první vakcíně na mě začala padat únava. Po druhé vakcíně mi začaly extrémně padat vlasy, což pro dívku mého věku znamená silný psychický otřes. Z mých původních sedmdesáti centimetrů dlouhých vlasů jsem se postupně dostala až na velmi krátký sestřih. Za chvíli začnu nosit šátky. Tím, že jsem využila možnost očkování proti rakovině děložního čípku teď ztrácím obranyschopnost a vlasy… Co tedy tyto příběhy spojuje? Náhlé závažné onemocnění. Teoreticky by se tedy dalo říct, že určité látky v této vakcíně v podstatě fungují jako spouštěče různých nemocí. Ani jedna z nás by sice neměla onemocnět rakovinou děložního čípku, ale za jakou cenu? Vždyť jaterní selhání je také smrtelné onemocnění…

Markéta
2x

Zdravím.Jen jsem chtěla reagovat na článek autora ,že prevencí citologického vyšetření se dá zjistit počátek problému s onemocněním čípku.Chodila jsem pravidelně k doktorovy na kontroly a vyšetření ,které doktor uznal za potřebné a stejně v mích 28.letech jsem přišla o celéj spodek. Nemyslím si že citologické vyšetření neodhalí vše co tvrdí lékaři,ale nejsem lékař,jen soudím podle své zkušenosti.Všechny léky mají nějaké vedlejší účinky a spousta léků pomáhá jen některým lidem a jiným zase pomáhají jiné prášky.Každý jsme jiný,ale rakovina je předsi jen nemoc,která se jen ve velmi vzácných případech vyléčí.Myslím,že kdybych měla tehdy tuto možnost nechat se očkovat na rakovinu děložního čípku tak bych to rozhodně zkusila.Je moc těžké vyrovnat se s tím,že žena nemůže mít děti. Taky mi vypadali vlasy po práškách,ale pomáhají a jestliže pomůžou tak čert vem vlasy.Přeji všem aby zjistili ,že na vlasech nezáleží tolik jako na zdraví.Vlasy vždycinky dorostou.Přeji všem hodně zdravíčka............

Micejla22

Asi s tím nesouhlasím,já mám za sebou 2dávku ale ne cervarixu nýbrz silgardu...A krome opozdene menstruace jsem zadny vedlejsi ucinky nemela..Proto doporucuji nechat se ockovat vakcinou silgard....

bacicka1
1x

mila marketo,je mi moc lito cim jsi prosla ,a doufam ze se vsechno obrati v lepsim smyslu tveho zivota ,,,,,,myslim si ze mas pravdu v tom ze citologicke vysetreni neodhali vse co rikaji lekari ,a taky neverim na ockovani proti delozniho cipku ,nevim proc ale ja ziji v britanii a vcera bezel v televizi porad ,jak 14 leta holka si vzala pilulku proti rakovine delozniho cipku a kratce po aplikaci teto pilulky zemrela ,je to tezky a smutny ,,,nevim co k tomu dodat , preji ti hodne zdavicka a hodne stesti v tvem zivote

Lantern

Ano business je business ! http://www.celostnimedicina.cz/nechate-sve-dcery-ockovat.htm

KAtka fušková
1x

Je mi 13 a mám ze sebou poslední dávku chtěla jsem se zeptat jestli mi to očkování bude fungovat třeba za 5 let aniž bych měla pohlavní styk ?

Verda
1x

Dobrý den chci se zeptat jestli je očkování učinné i proti kondylomatům které jsou způsobovány HPV viry. děkuji

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Necháváte si znaménka pravidelně kontrolovat u dermatologa?

25%
75%
Zatím hlasovalo 4 lidí

Mohlo by vás zajímat

Co na průjem v těhotenství?

Dobrý den. Co na průjem v těhotenství? Děkuji

Pískování odstraní skvrny z vašich zubů

Pískování zubů je populární metoda pro odstranění povrchových skvrn a zlepšení vzhledu úsměvu. Na rozdíl od běžného čištění zubů kartáčkem, pískování dokáže odstranit skvrny způsobené kávou, čajem, vínem nebo kouřením. Procedura je velmi šetrná ke sklovině, ale zároveň účinná.

Dušnost, sípání i suchý kašel. Na vině může být astma.

Astma je chronické zánětlivé onemocnění dolních cest dýchacích, které se může objevit v jakémkoli věku a jeho projevy se liší svou intenzitou. Typickými příznaky jsou opakující se problémy s dýcháním – dušnost, suchý kašel, sípání nebo tlak na hrudi. Neléčené astma může vést až k vážným záchvatům, které vyžadují okamžitou lékařskou pomoc.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce