Možnost očkování proti rakovině děložního čípku jistě mnoho žen uvítalo. Moje matka také. Ted´už mám za sebou dvě vakcíny, resp. v sobě. Očkování proti této rakovině je určitě dobrým skutkem pro naše zdraví, jenže… Evropská komise vakcínu schválila teprve před rokem a půl a oblast vedlejších účinků ještě není zcela probádaná. V samotné příbalové informaci se doslova píše, že „pokud si všimnete jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci, oznamte to, prosím, svému lékaři nebo lékárníkovi.“ Já sama jsem se už setkala se třemi takovými případy.
Příběh první:
Šestnáctiletá dívka, do té doby bez závažnějších zdravotních komplikací, byla jednoho krásného rána očkována proti této rakovině. Následující den měla čtyřicetistupňové horečky. V nemocnici zjistili, že se jedná o selhání jater. Co tento náhlý stav vyvolalo? Zkuste hádat…
Příběh druhý:
Devatenáctiletá dívka se po očkování doslova zhroutila. Zmítala se jako při epileptickém záchvatu, měli proto jasné podezření na epilepsii. Lékaři nakonec zjistili, že jde o zánět mozkových blan.
Příběh třetí:
Je mi šestnáct let a očkování silně narušilo můj imunitní systém. Obyčejná chřipka se mě dokázala držet celý měsíc. Po první vakcíně na mě začala padat únava. Po druhé vakcíně mi začaly extrémně padat vlasy, což pro dívku mého věku znamená silný psychický otřes. Z mých původních sedmdesáti centimetrů dlouhých vlasů jsem se postupně dostala až na velmi krátký sestřih. Za chvíli začnu nosit šátky. Tím, že jsem využila možnost očkování proti rakovině děložního čípku teď ztrácím obranyschopnost a vlasy…
Co tedy tyto příběhy spojuje? Náhlé závažné onemocnění. Teoreticky by se tedy dalo říct, že určité látky v této vakcíně v podstatě fungují jako spouštěče různých nemocí. Ani jedna z nás by sice neměla onemocnět rakovinou děložního čípku, ale za jakou cenu? Vždyť jaterní selhání je také smrtelné onemocnění…
Přidat nový komentář