ahojte, vela som sa dozvedela z vasej diskusie. ja mam podobny problem,mozno nie uplne katastrofalny pripad, ze sa boim ako rano budem vizerat ale myslim ze mam nabeh na rosaceu. ked to zanalizujem od kedy sa mi zacinaju na brade vytvarat cervene flaky posiate zvlastnymi malymi pupencami...obcas to trocha svrbi a je to aj pod nosom nad ustami, tak je to obdobie od kedy mam problem s mandlami. mam uz vyse druhy rok chronicky zapal mandli,faringitidu. Vytvaraju sa mi v mandliach capy,najprv to bolo iba v pravej teraz aj v lavej mandli, tak si to stale cistim vyberam a kloktam slanu vodu.Na zaciatku tohto obobia (20r.)som mala velke problemy s akne na licach, az podkozne pupiaky,tazko sa hojace. Isla som teda na vsetky vysetrenia,zistili mi alergiu na pripravky ako vichy normaderm, make up astor a dokonca pastu na zuby...to kvoli tym flakom na brade. Pripravky som vylucila, a zacala pouzivat vodu jarish,ktora ma totalne zachranila. doteraz ju pouzivam a lica mam pekne. no tie flaky na brade sa obcasne stale vyskytovali a mizli. kaslala som na to lebo stale sa to dalo, no ako postupuje ten chronicky zapal mandli z pravej na lavu stranu, pricom o nom ani neviem v podstate, anginy nemavam, obcas zapal hltana...tak sa tie flaky zhorsuju a pupence pribudaju, obdobia trvania tohto pekla sa predlzuju z tyzdna na tri. teraz mam za sebou tri tyzdne liecby, skusala som locoid...pomohol,no viac ako tyzden sa nesmie pouzivat. aj aknemycin tiez pokrok...tiez som sa slnila na soluxe, na chvilu pomohlo a potom zas nic, teraz riesim rozex gel a vidim vazne pokroky. chcem vam tym povedat ale aj to, ze kremy a gely lieciva to nie je vsetko, prevencia ktoru som vysledovala je: pravidelne cvicenie-plet sa mi pri roznych akne vzdy zlepsila, dalej pouzivat jarish vodu na cistenie pleti vatovymi tamponmi, dalej davat pozor na chripky a rozne virozy-cize papat vitaminy,surovu zeleninu,a zvlast podotykam probiotika- ja som uzivala Lacto seven tablety,a uzasne mi to vzdy na tie flaky a pupence pomohlo.skuste to. je pravda ako tu pisu vsetci o slnku...bola som v slnecnom egypte a pekne sa mi to tam zhorsilo, dokonca z ich vody ktora nie je pitna a umyvala som si tvar sa to zhorsovalo. myslim ze voda robi tiez vela, umyvam si tvar obycajnou nasou vodou no zaroven sa nezaobidem bez termalnej vody avene,ktoru si po cisteni pleti trikrat denne striekam na tvar. kozna mi priamo nepovedala ze mam rosaceu,ale dala mi rozex, a pomohol. moja sestra ma ten isty problem s bradou,kamosky po 20tke tiez, je to asi prve stadium neviem, dufam ze sa to nebude zhorsovat tak ako opisujete vy. dedicna predispozicia je urcite pravda. ludia snad vam troska moje postrehy ako udrzat a tlmit priznaky rosacey pomozu. dufam aj tym ktori su na tom zle....drzim vam vsetkym palce. pa
Přidat nový komentář