Dobrý den. Chystáme se letět na dovolenou. Co pomáhá na zalehlé uši v letadle?
Zajímá mě, jak se dostat z nitrazepamu, beru ho mnoho let a přestal se vyrábět, zajímá mě, čím ho nahradit a jaké mají pacienti zkušennosti s jeho nahrazením.
Mela bych dotaz jak se zbavit abstinencnich priznaku z nedostatku nitrazepamu?Nahrazujeme ho Oxazepamem,na noc Stilnoxem?Abstaky pretrvavaji i kdyz mame zrusit jeste pul tablety ,Dekuji za odpoved.
Zajímá mě, jak se dostat z nitrazepamu, beru ho mnoho let a přestal se vyrábět, zajímá mě, čím ho nahradit a jaké mají pacienti zkušennosti s jeho nahrazením.
Milá Zdeno, měla jsem ten samý problém a vyřešil to až detox. Nitrazepam se dále vyrábí, ale u nás je zakázaný. Je možno sehnat na Slovensku.
Jen tak mezi námi... nitrazepam se přestal vyrábět protože zápory převážily klady. Je nebezpečný - viz onen vykřičník červený na balení Nitrazepamu Slovakofarma 10 mg. Je jako jeden z mýála benzodiazepinů toxický pro játra, má dlouhou dobu působení a je silně návykový. (má určitý vztah mezi opiátovým systémem v mozku - proto "euforie" ) Pokud jde o náhradu tak diazepam je zhruba ekvipotentní. Tzn. 10 mg diazepamu se rovná zhruba 10 mg nitrazepamu. Oxazepam, lexaurin, neurol, stilnox... jsou slabé :) zkuste diazepam ;)
Přidat nový komentář