Mila Viki. Jsem moc rada, ze ctu v teto prehrsli v podstate "hruzostrasnych" informaci o uzivani s AD neco tak krasneho, co pisete Vy. Tez se divam, ze je to pomerne aktualni, tyden stary prispevek.
Dovolte prosim muj pribeh.
Nikdy jsem nebyla zadna sušinka, co se rozbreci, mivala jsem od puberty stavy uzkosti, ale v te dobe jsem nevedela (tenkrat se o tom otevrene nemluvilo a v podtstate ani nevim o tom, ze by to v te dobe se mnou nekdo probiral az na jednu navstevu lekare, kdy jsem 4 dny nespala - ten mi tehdy napsala nejaky "overeny" let a ja jsem ve stavu naproste nevedomosti sla k oknu, kde me kdosi lakal a rikal pojd ven.......) tenkrat to dopadlo dobre, v posledni chvilce jsem si uvedomila, ze to budou asi nejake vedlejsi priznaky z toho drijaku (a tenkrat to opravdu drijaky byly)..... Pak jsem mela na dlouhych 20 let klid a musim rici, ze se mi darilo jak ve studiu, cestovani a po studiich jsem potkala muze, s kt jsem zakotvila v manzelstvi z ktereho mame krasne kluky).............. samozrejme, ze zivot neni pohadka a cca po 6 letech manzelstvi se objevily prvni trhliny, to ovsem byla prochazka ruzovym sadem, kt nas teprve cekal ................ nasli jsme si stary dum, zacali ho rekonstruoval, vse sami, v podtstae bez prostredku, ale tez bez hypoteky.... nalsedovala vypoved meho muze ze zamestnani (jako postihlo ostatne mnoho lidi pred cca 4 lety)... ja jsem ukocila podnikani, kt prestalo prinaset, ale spise jen bralo............. to vse jsem nesla statecne, kdyz vsak muj drahy propadl alkoholu (nemluvim o dennim chozeni na pivo s kamarady) a prisel po par dnech domu s usmevem na rtech, ze byl s kamarady a ze si prece porebuje take odpocinout, kdyz tehdy usinal po nekolikadennich tazich prede dvermi domu a ja ho tahla za kucu, aby ho alespon deti nevidely, tak to byl moment, kt me silnou zenu tehdy zkolil............... byla bych v te dobe vdecna za jakoukoli psychologickou pomoc, tak jak se dostale pani viki, u nas to vsak probihalo jinak, manzelovi jsem oznamila ze uvazuji o rozvodu, nebot s alkoholikem uz opravdu dal zit nedokazu - načež se manzel pokusil o sebevrazdu................ uz asi ani nepamatuji jak probihal dalsi den, slislo se mi to v nevzhledne obdobi plne bolesti, pani tchyne si pro neho prijela a tyden s nim pobyvala v klastere, pak mi zavolala at si pro neho prijedu, ze ma to nejhorsi za sebou................. kdo neco vi o abstinencnich priznacich, musi se prave nyni pousmat.......... byla jsem plna obav kdyz jsem pro neho tenkrat i s detmi, kt se na tatinka tesily................. po dvou tydnech se muj manzel rozhodl, ze musi za kamarady a pribeh tentokrate bez pokusu o sebevrazdu se opakoval jeste cely rok................ ten rok ze me odchazela nadeje i sila a kdo zil nekdy s alkohoilikem vi co jsou to sliby, kt prichazeji vzdy po obdobi vystrizliveni.......... a naslednem kolobehu ............... (muj muz stale nechodil celou domu nikam do zamestnani a me sily na uziveni nas vsech rychle ubivaly)......... po roce jsem se rozhodla ho opustit, bylo to strasne, nebyla jsem presvedcena zda delam dobre, nechtela jsem kluky o tatu pripravit............. a pak se to stalo..............
Přidat nový komentář