Inzerce https://www.lekarna.cz/vyprodej-skladu/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=vyprodej-skladu

Chronicka prostatitida - pomohlo vam nieco???

Zdravim vsetkych! Pomohlo niekomu z vas (aspon ciastocne) nieco na chronicku prostatitidu? V mojom pripade viacero antibiotickych terapii nepomohlo, pritomne su tam enterokoky a koagulaza neg. stafylokoky plus korynobakterie v mnozstvach 10.3 az 10.5 cfu/ml. Bez ohladu na licbu je v exprimate plus minus to iste. Prostamol tiez nic moc, caj vrbovka trosku. Poprosim len reakcie ludi s tymto problemom, dileri bezte inam. P.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Wabi

Já jsem měl Enteroc. faecalis a staph.haemolyticus když mi dělali testy na ty chlam. Po dvou antb. se mi enteroc.faecalis a staph.haemolytic. ztratily včetně chlam. a opětovně i po více testech jak z moči a z uretry i spermatu je mám negativní. Což je mi divné, když je docela obtížné se jich zbavit. Ale bohužel se mi nedaří zjistit, co mi způsobuje zmíněné problémy. Někde jsem vyčetl, že probémy s prostatou můžou být i virového původu, ale viry se špatně detekují. A hlavně pokud jsou to HPV nebo herpetické, tak těch se člověk už žádnými léky nezbaví. Hlavně HSV1/2 zůstávají v těle doživotně.

Martin
1x

Muže se jednat o CPPS - chronickou pánevní bolest, kdy jsou problémy způsobeny napětím svalů pánevního dna, tato diagnóza je hrobečkem urologů. Hromada informací je na Redditu vlákno /Prostatitis. Já jsem tím peklem prošel, trvalo to dva roky, moje příznaky byly bolest a apálení 24/7 žaludu, pálení v trubici a bolestivá ejakulace. Bolest mi narušovala spánek a rozjely se úzkosti a deprese, což zase vedlo ke svalové tenzi, prostě peklo, přežít den, snášet bolesti, k tomu normálně fungovat a pracovat to byla fakt výzva. Urologové byli na hovno, až na ambulanci bolesti mě nasměrovali na fyzioterapii, chodil jsem i na rázovou vlnu.

Wabi

Martine díky za info. Já tyto problémy mám po chlam. infekci, tak si myslím, že tam asi zůstal dole nějaký chaos a z toho to všechno mám myslím. Ty máš CPPS?Zkoušel jsem cvičit pánevní dno asi 3 měsíce a žádné zlepšení nepocituji.Nyní zkouším protizánětlivou stravu,ale to je dlouhodobě těžko udržitelné,když si nemůžeš dát pivko s kámoši,nebo něco sladkého.Kromě toho že jsem zhubl ze 110 na 90kg za půl roku, tak nevím no.... alespon se pročistí organismus. Ale ta strava se prý muset držet dlouhodobě, aby se to nějak projevilo.Jinak to s těmi urology máš právdu. To prostě není možné jak na to kašlou. Ale oni to dělají i jiní doktoři. Mě napsal obvodní lékař prášky na hlavu, že to mám prý všechno ze stresu a že si ty symptomy vymýšlím, no hrůza.

Tomasulko
1x

Chlamydie vyliecis JEDINE Strattonovym protokolom, potvrdia ho LTT testy. Su v bunkach. PCR a ine zbytocne "testy" ich nikdy nenajdu.

Marek

Chlapi vážte slova. Chlamydie jdou detekovat s velkou přesností pomocí PCR testu a takové, že se to nevyleci nebo nějaké mnohamesicni antibioticke protokoly můžou spíš uškodit. Částečně jsem se dostal do stavu úzkosti touto diskuzi, která se někdy vede ve velmi negativním duchu.

Wabi

Ahoj Marku, ty máš nějaké bližší zkušenosti s léčbou a detekcí chlam.?

Matej
1x

Daj si urobit autovakcinu s PCR testami, potrebujes aby sa prostata preliecila, potom uvidis ci to je tou bakteriou.

Martin

Ahoj, naštěstí jsem peklo CPPS překonal a jsem již OK. Pročetl jsem hromadu materiálů o tom svinstvu a na západ od nás panuje shoda, že 95 procent prostatitid je svalový problém a pouze 5 procent infekčních. Možná, že na počátku je infekce a po vyléčení infekce zbydou napjaté svaly dna a zánět. Psychika pak hraje také roli, úzkost je napjatá psychika a ta znamená napjaté svaly, to mi řekla fyzioterapeutka. Jedná se o takový začarovaný kruh.

Tomasulko

Ja svoje slova vazim. A PCR testy mi ich NIKDY nenasli. Az LTT a odisli na Strattonovom protokole, sli uplne na nulove hodnoty po cca 2,5 roku.

Marek

A kde ses na to nechal testovat prosím tě ? A existuje tady vůbec lékař, který ti takový protokol předepíše? Já neříkám, že nemáš pravdu, ale PCR metoda při správném použití dosahuje přesností 95 procent

Tomasulko

V BCB klinik. Ja tvrdim ze pri chronickej nakaze je ti PCR platne ako mrtvemu dazdnik.

Marek

Kolik tě stála léčba u nich ?

Tomasulko

Mesacne alebo celkovo? ale to sa takto neda, lebo ja som mal aj ine, napr. boreliozu.

Matej

Ty si bol na BCB klinike? Huste. Ja som od nich chvel Longidazu a nakoniec mi odporucili este Galavit a Laferomax.

Wabi

Ahoj, poradil by někdo, jaká laboratoř dělá vyšetření na chlamydie metodou LTT v ČR. Nějaký ekvivalent jako je v SR BCB klinik,jak je tady výše zmíněno?. Je možné, že když jsou PCR testy negativní ze stěru z uretry a moči, že bude test LTT pozitivní? Stále nemohu zjistit,co stojí za problémy s prostatou. Zřejmě to musí být něco bakteriálního, nebo virového,protože symtomy jsou doprovázeny i zarudnutím žaludu:-(

Tomasulko
1x

Este vyskusaj dr. Klubala v Prahe. PCR testy si ani nemusis davat robit.

Wabi

Ahoj "Tomasulko",díky za tip na doktora Klubala. Nemáte někdo s panem doktorem zkušenosti?Většina recenzí mluví kladně. Ikdyž ty peníze...ale co by člověk neudělal pro své zdraví.Prý dělá důkladné krevní testy,což je dle mého názoru základ. Většina doktorů udělá základní krevní testy. Ty mám kupodivu v pohodě. Obvodní lékař říká, že na 50tníka velmi dobré. Ale když mi dělali testy na HSV1/2, EBV, a Ige proteiny, tak ty jsou dlouhodobě-půl roku vysoké. Antivirotika nezábírají. Doktor jen suše prohodí, tak si vemte místo jedné tabletky dvě. Pak mi napíše léky na senou rýmu. Opravdu odborníci. Jiný odborník, když viděl tyto 10-20ti násobně zvýšené hodnoty, tak říkal, že to není dlouhodobě vůbec možné, že bych už musel být mrtvý.

Tomasulko

Neviem ci ale u dr. Klubala robia LTT testy, to si musite zistit tam. Ak by ste mali na mna otazky, Matej alebo Honza kontakt na mna maju. Je tu okrem Hozno este niekto kto sa dostal z entercoccus faecalis?

Wabi

Ahoj, k dr. Klubalovi jdu tento čtvrtek,tak se podělím o zkušenosti. Jinak ten enter.faecalis by mě zajímal také,díky

Tomasulko

Příspěvek byl odstraněn administrátorem diskuse z důvodu porušení Pravidel diskuse Ordinace.cz.

Wabi

Ahoj, jestli se ptáš na návštěvu u dr. Klubala, tak je to příjemný týpek. Vše vysvětlil a dle mých příznaků se přiklání k nedoléčeným chlamkám,nebo tam mohlo zůstat něco jiného. Nabral krev,moč, stěry ale výsledky budou až za 3 týdny. Nevím proč to tak dlouhou trvá,ale asi je to tím,že spolupracuje s jinými laboratořemi,než Unilabs,který je dost rychlý,nebo se jedná o jiný typ testů.Uvidím jak dopadnou výsledky. Nicméně dnes mi volali z jiné laboratoře,kde jsem si nechal udělat stěr z uretry na STD a bylo vše negativní. Ale jak jsem vyčetl na googlu přestože je test uretry negativní,tak se můžou chlamydie držet v jiných částech těla a dělat chaos.

Tomasulko

Robil ti LTT testy? Bacha na vytery, to nema prakticky vyznam a moze ti tam zaviest dalsiu novu infekciu!

Wabi

Na testy LTT jsem se ho ptal,ale říkal, že dělá jiné testy s tím, že LTT pro něj nejsou moc směrodatné. Výtěry mi dělal jen z nosu a z jazyka. Docela jsem zvědavý jaké budou výsledky. Poprvé v životě si snad přeju,aby tam něco našel.Protože jestli mi řekne, že tam nic není,tak fakt nevím co už mám dělat a kam jít.Řekl bych, že problémy s prostatou se mírně zlepšily(po dvouměsíčním"dodržování"zdravější stravy a používání doplňků),už nechodím tak často na záchod,ale ostatní problémy jako záškuby v penisu/žaludu, v kulkách, a bolest zad a perinea se naopak trochu prohloubily:-(

HONZA

Hele ještě jedna věc. Například Mudr. Minárik po domluvě dělá i PCR testy na chlamydie z ejakulátu. Je to taky tekutina a lze to samozřejmě udělat. To jen info, protože se to může stále držet ve spermatu.

Wabi

Ahoj,nemáte někdo zkušenosti s věhlasným:-)doktorem Pažourkem, který umí prý léčit prostatitidu?

Tomasulko

A ake testy on odporuca? Lebo musis, logicky, cakat ze bude propagovat tie jeho. Tie su tie "spravne". Mne ked robili LTT testy tak mi nejaky lekar povedal ze to su tak presne testy ze take sa robia ked sa transplantuju organy. Pazourek este pracuje?

Wabi

Dělal testy Elisa+nějaké ostatní,ale ty nejmenoval. Ale ty LTT, také znal,ale říkal, že ty jsou až moc zbytečně citlivé. Bohužel jako laik to nemohu posoudit. A ani nemohu pořádně najít,jaká laboratoř v čr to dělá.Pažourek ještě pracuje, byl jsem u něj:-)

Marek

A tobě to pomohlo nejakym způsobem? Když ses teda dopracoval k tomu, že máš v sobě nějakou tu latentní formu chlamydiove infekce, podle tech LTT testů? Měl jsi předtím nějaké problémy, které po tom co jsi absolvoval ten protokol zmizely? Já si taky prošel dost lékařů a jejich názor je takový, že takovou latentní formu má kde kdo. Ono samotné honění se za nějakou bakterií za každou cenu, je možno to co nás drží v tom stresu, v te úzkosti, které nam způsobují bolest a problémy. Psychika je úzce spjata s pánevním dnem. Samo sebou, ze to je to nejjednodušší řešení, najít si nějakou bakterií, definovat problém, vzít si lek a bakterií potlačit. Ovšem bohužel u nas s tímto problémem to není tak jednoduché a většinou to nejjednodušší cesta není ta nejlepší. Samozřejmě to je jenom můj názor, ale když si i zpětně přečteš diskuzi, tak se většinou všichni držíme v začarovanem kruhu.

Wabi

Ahoj Marku, jestli je dotaz mířen ke mě,tak já jsem testy LTT zatím neabsolvoval. Zatím po půl roce jsem v začátcích a snažím se zjistit,odkud plynou mé problémy. Máš absolutní pravdu v tom, že mnoho lidí je v začarovaném psychickém kruhu a když má nějeké bakterie v sobě, tak ty zrovna nemusí způsobovat daný problém. Nicméně já po prodělané chl. infekci mám dost problémů,které se mi zhoršují. Tak se jen snažím zjistit diferenční metodou, co by to mohlo být. To, že to způsobuje prodělaná infekce je jen můj subj. názor. PRotože předtím, jsem tyto problémy neměl. To, že mě někdy píchne v kulkách, na hrázi,v uretře, v penisu, v konečníku bych asi neřešil. Ale přídávají s k tomu i kožní problémy(ikdyž všechny testy a bylo jich už spoustu jsou negativní) i problémy s klouby apod. Po stovkách přečtených článků o chlam. mě to stále vede k mé hypotéze. Ale moudřejší(možná) budu až za 2 týdny,až budu znát výsledky testů.

Marek
1x

Dotaz byl na Tomassulka. Každopádně se podívej na projevy dlouhodobe stresu a úzkosti. Jestli náhodou nejsou dosti podobne jako u chlamydiove infekce. Já nejhorším období kožní problémy, problémy s klouby, pískání v uších apod. Vše jsem házel na prostatu a nějaké bakterie. Čím dřív tím to člověk pochopí, tím rychleji se z toho dostane. Dostatek pohybu, sportování, relaxace, cvičení cokoliv co ti vypne hlavu spolu se zdravým stravováním je za me cesta k uzdravení nebo minimálně za menšími obtížemi.

Tomasulko

Mne ale chlamydie tracho vdaka Strattonovmu protokolu odisli v 2022 - mal som 40 roznych symptomov. Kurevsky neprijemnych. Potvrdili ich prave LTT testy, ktore ich JEDINE vedeli najst. Chcem o tom raz napisat knihu. Ano, jasne ze pomohli. Bez protokolu by som uz nezil. S odstupom casu to beriem ako naj rozhodnutie svojho zivota ze som do neho siel.

Marek

A ty problémy byly jiné než máš teď, když mas bakterie v ejakulatu ?

Tomasulko

Ine, neporovnatelne horsie. Teraz tam uz mam "len" enterokoka. A stale cakam ze kedy napise niekto cim sa ho zbavil..

Matej

Ahoj, endolysinom, jedine bakteriofagy v Gruzii (Eliava Institute) a podla mojej zatial neoverenej teorie zalozenej na jednej jedinej studii o citlivostiach antibiotik na faecalisa v biofilmoch - cipro + rifampicin, idealne sitafloxacin + rifampicin. Sitafloxacin u nas nie je dostat, kedysi sa dal objednat z japonska, ale uz ho nemaju na sklade. V Thajsku ho predavaju volne v lekarnach bez predpisu. Ide o "bezpecnejsi" chinolon, tak bacha, v pripade zhorsujucich sa problemov okamzite vysadit.

Tomasulko

Gruzinsko je pre vela ludi, vratane mna, financne nedostupne. Ine riesenie nie je? Take co je v Cesku, na Slovensku, Polsku... Poznam osobne viac ludi co sa z enterokoka vyliecili.

Wabi

Ahoj Tomassulko, můžu se zeptat jak dlouho trvalo,než se ti podařilo zbavit se chlam.trach. A co všechno konkrétně obnáší ten Strattonův protokol.(jaké antb?...) Našel jsem, že těch protokolů na chlam. je více. A jaké si měl symptomy při těch chlam.? díky

Tomasulko

Wabi, trvalo to takmer 3 roky. Z hlavy si uz nepamatam. Sorry, zacal som to brat v 2019. Boli to mixy atb. Tych symptomov boli asi 40. Brutalne bolesti noh, zapal criev, spojivky, atd.

Wabi

no tak to sis koukám asi užil, hlavně že si se toho zbavil

Tomasulko

To je to jedine a dolezite. Este sa musim zbavit enterokoka. Stale niekto nic?

Wabi

Ahoj, zkoušel si na toho entrokoka vitální houby?

Tomasulko

Co to je vitalne huby?

Wabi

Zadej si do googlu vitální nebo medicínské houby. Kdyztak mi posli mail,přepošlu ti studijní materiály,kde o nich najdeš skoro všecko.

Tomasulko

Diky, rad ti napisem, aky mas mail?

Wabi

Můj mail je wanderer75@seznam.cz

Wabi

Ahoj Marku, a ty problémy jak píšeš(zvonění v uších atd.) si měl po prodělané chlam. infekci? Nebo z jiného důvodu?

Hynek

Zdravicko, cele sem to tu prosel udelal si par poznamek nebo-li nakupni listek. Jedine co moc dobre nechapu, ze se tu hrozne resi boles ,bolest ,bolest . A co sakra ten diskomforf , urgence , proste jako by jste meli nonstop zanet močaku. To je pro me ten nejvesti problem a totalne me to drtí .Bolest ?? Citim jen namozene svastvo v panvy ,stehna atd a ano blbe se sedi neco jako na tenisaku,ale to je zbytne. Pocit inkontinence, jako.ze vam neco profrcelo trubkama a pritom nic , pocit jako by vam nekdo zdimal močák - nic takoveho ? Tak sakra jestli ja nemam uplne neco co jineho Ahoj , sem Hynek a 2 roky mam chronicky zanet prostaty. Sorry za sarkazmus ,musel sem uvolnit tu frustraci ;)

Tomasulko

Ta je prirodzena. Aj beries nejake ATB?

Hanz

Ahoj, vnímám to dost podobně. Taky mi není jasné, proč během noci (spánku) přestane vše bolet. To bakterie chodí spát?

Marek

Protože problem je ve svalech pánevního dna. Jak lezis tak se tělo uvolni a tenze ustane. Je to běh na dlouhou trať. Taky jsem to takhle měl a pořád mam, ale už je to mnohem lepší. Někdy jsou dny kdy je to horsi, ale těch dni je méně. Musíš se snažit přijít na to, co ti bude pomáhat. Začal bych praci, osobním životem. Začal bych třeba turistikou, nějakým sportem. Do toho nějaké vhodné protizánětlivé doplňky stravy.

Hynek

Musíš se snažit přijít na to, co ti bude pomáhat,, O to se snazim uz 2 roky. A priznam se, ze sem furt na zacatku . Jediny co vim : leto=dobry , zima =velký špatný . Mam toho za sebou uz spoustu . Ted momentalne páteho urologa,který ma alespon trochu snahu semnou pracovat .Prazke urosante - take nic extra - tady mas spasmed nebo podobnou sr#cku a mej se kamo, jo a jeste dvojku$ u sestry;). Jako na celem vlakne sem toho moc nenasel o predepisovani techto leku : solifenacin, spasmed, toviaz .Z me zkusenosti neco uplne sileneho/ jeste se ke vsemu nebude moc clovek vychcat, skvely . Ale pojistovna to schvalila na prvni linii lecby. Ale to jedno - byla to slepa ulicka jako vsechna zatim .

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Necháváte si znaménka pravidelně kontrolovat u dermatologa?

47%
53%
Zatím hlasovalo 156 lidí

Mohlo by vás zajímat

Horké noci: Jak si zajistit kvalitní odpočinek?

S příchodem letních měsíců přicházejí i dlouhé, horké noci, které mohou výrazně ovlivnit kvalitu našeho spánku. Zvýšené teploty v ložnici ztěžují usínání, způsobují časté noční probouzení a ráno máme pocit únavy a nedostatečného odpočinku. Co tedy můžeme udělat, abychom si i v tropických nocích zajistili kvalitní odpočinek?

Zapomenuté léky na dovolené

Cestování po České republice může zkomplikovat zapomenutý lék, zvlášť jde-li o přípravek, který je nutné užívat denně. Taková situace může nastat například při balení na poslední chvíli, ztrátě osobních věcí nebo pokud se pobyt mimo domov nečekaně prodlouží a zásoba léků nevystačí na další dny. Jak si léky opatřit?

Meningokoková meningitida. Jak tuto nemoc poznám?

Meningokoková meningitida je akutní nemoc, u které jde o minuty. K nezvratnému poškození organizmu dojde nezřídka už za několik hodin od prvních příznaků. Ty přitom nemusí být nijak závažné ani specifické, onemocnění může být na začátku mylně považováno za běžnou virózu s nechutenstvím, nevolností a rýmou.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce