Inzerce https://www.lekarna.cz/darkove-sady/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=darkove-sady

Chronicka prostatitida - pomohlo vam nieco???

Zdravim vsetkych! Pomohlo niekomu z vas (aspon ciastocne) nieco na chronicku prostatitidu? V mojom pripade viacero antibiotickych terapii nepomohlo, pritomne su tam enterokoky a koagulaza neg. stafylokoky plus korynobakterie v mnozstvach 10.3 az 10.5 cfu/ml. Bez ohladu na licbu je v exprimate plus minus to iste. Prostamol tiez nic moc, caj vrbovka trosku. Poprosim len reakcie ludi s tymto problemom, dileri bezte inam. P.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Matej

Hele, utekal som snad kvoli Klebsiele? Oni sa tie bakterie skryvaju v biofilmoch a chrani jedna druhu, mas tam potom vlastny mikrobiom. Momentalne to musim precistit a potom uvidime, mozno uz sa tam nic neobjavi. Taktiez hned neutekam k urologicke kym sa minimalne aspon 2x nepotvrdi a dezinfikujem to kompletne pred odberom a vymocenim, cize riesim to, co tam naozaj je. U mna sa zazral faecalis a pi prvej aurovakcine zmizol a ked sa znova objavil po pol roku, tiez som hned neutekal. Faecalis bol zrejme zazrany do masa a tkaniva a to bol mega problem. Jak sa ti to viacej zazere (asi jak Honza pise, potom sa tie kanaliky zaplnia) tak je problem. Pozri, ja som mimo toho sialwneho kruhu a dufam, ze to tak ostane. Za rok aj pol studia cez ChatGPT a overovanim roznych studii + vlastnych skusenosti by som mohol ist rovno studovat medicinu. Vdaka ChatGPT som sa za rok naucil to, co by som vedel za 10 rokov. Zacalo to infekciou mocovych ciest, potom sa to dostalo dalej kvoli sprostemu urologovi (po 3 mesiacoch zacala boliet). Furt to bolo Faecalis. Ano E. Coli u mna nebola tak hrozna. Vsetci riesia viacej E. Coli, koky vraj nie su nebezpecne. Ano, E. Coli nici hlavicku spermii a poskodzuje ich DNA. Z E. Coli je aj vacsie riziko rakoviny. Pre mna bolo najvacsie peklo ten faecalis. Je zatial prec a som spokojnejsi.

Martin
1x

Podívej, rozumím tomu, že sis tím prošel a že některé nálezy i zkušenosti pro tebe dávají logiku. Ale musíš vědět jednu věc: to, co popisuješ o biofilmech, “zažrání do tkáně”, skrytých bakteriích a vlastním mikrobiomu v prostatě, není medicínsky podložené v takové míře, jak si to vykládáš. Prostata není střevo a nevytváří stabilní mikrobiom. Bakterie v ejakulátu se mění hlavně podle techniky odběru, kontaminace a stavu pánevního dna – ne podle „přemnožených kolonií“. Enterococcus faecalis je běžný nález, často kontaminant, a to, že jednou zmizel a jednou se objevil, neznamená, že byl „zažraný do tkáně“. Biofilmy existují, ale ne v tom katastrofickém rozsahu, jak sis to vystavěl.

Wabi

Martine, omlovám se, že vám do tohoto dialogu s Matějem lezu,ale to,že není něco medicínsky podloženo/ověřeno neznamená, že to nemůže u nějakého jedince existovat. Asi se shodneme na tom, že každé tělo je jiné. Není ověřeno spousta věcí a spousta věcí existuje.Píši to proto,že mám také specifické problémy,u kterých mi cca 15 doktorů řeklo, že to v životě neviděli a nevědí. Prostě etiologie je u spousta věcí nejasná. Doktoři jsou také jen lidé. Nemůžou vědět všechno a když neví, tak jdou od toho. Mě poslali taky na psychiatrii. Protože jsou líní to řešit. Jinak si nedovedu vysvětlit jak je možné, že Klubal našel věci,které mi ostatní doktoři neřekli. Stačí udělat jen kompletní testy. Krev řekne o tělu spousta věcí. Nicméně jsem na začátku léčby tak uvidím co ukáže čas.Ale některé symptomy začali po antb léčbě ustupovat.Smutné je, že než jsem se dostal po půl roce bádání ke Klubalovi, stal se ze mě chronik s problémy,které jsem nemusel mít, kdybych našel nějakého zodpovědného doktora hned na začátku.

Martin
1x

To, že medicína něco nezná, neznamená, že to automaticky existuje – ale zároveň to neznamená, že si může každý postavit vlastní teorii, která odporuje základním principům anatomie, fyziologie a mikrobiologie. Ano, každé tělo je jiné, ale limity fungování orgánů jsou u všech stejné. Prostata není střevo, netvoří mikrobiom, nemá kolonizační kapacitu jako tlusté střevo a nemůže udržovat „komunity bakterií schovaných v biofilmech“, jak si to maluješ. Výjimky v medicíně existují, ale jsou extrémně vzácné a vždy jsou podložitelné objektivními nálezy – opakované kultivace, zánětlivé markery, zobrazovací metody, změny tkání.To, že Klubal „něco našel“, neznamená, že to je příčina. Znamená to, že dělá extrémně široké panelové testy a vždy se v nich něco najde – což ale ještě vůbec neznamená, že to vysvětluje symptomy.

Matej

Martine, dal som ti omylom poďakovať, ale áno, snáď tie biofilmy nie sú tak hrozné, ale faecalis je jeden z najhorších tvoriteľov biofilmov. Niektorí s tým už normálne pracujú, aj v Eliave v Tbilisi v Grúzii, kde fágy používajú práve kvôli tomu, že dokážu tieto biofilmy zničiť a antibiotiká nie. Napríklad kalcifikáty v prostate sú útočiskom pre baktérie, ktoré sa schovávajú v biofilmoch: https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC5934281/ Prepáč, ale ak máš dneska prístroje, ktorými môžeš tieto biofilmy vidieť a jedná sa ZROVNA o tkanivo a kalcifikáty z prostaty, tak TO JE vedecky podložené. Len toho nemáš tak moc naštudovaného. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC5934281/

Lukáš

A jak jsi Honzo dopadl na fyzioterapii ? Byli Ti diagnostikovány oslabené a napjaté svaly ? Hybnost ? A co spoušťové body, uvolnila je fyzioterapeutka tlakem nebo jehlou ? A jaký další postup byl doporučen ?

HONZA

Ahoj Lukáši, na fyzioterapii jsem byl. Vůbec to nepomohlo. Nejde o to, že bych necvičil, ale měl jsem takové bolesti, že jsem musel akutně opět na urologii, kde mi sáhli na prostatu a opět jsem mohl fungovat. A nyní se stav vrací a opět budu muset akutně jet. Je to naprosto strašné. Ráno jsem měl extrémní hoření na hrázi. Večer jsem vyzkoušel masturbaci a měl jsem obrovskou bolest v prostatě. Nic nepomáhá, žádné léky, cvičení, nic. Je sáhnutí na prostatu, každý den. Já tohle opravdu už nedávám. Zítra ráno mám jít na nervovou blokádu sakrálního plexu v pánvi pod CT. Jestli to něco přinese bude to zázrak. Co se mi ale děje je, že mám obrovské horkosti na hrázi a v podbříšku, který tvrdne. Je to naprosto strašné a zároveň bolesti v kostrči. Snažím se hodně cvičit, ale nic nepomáhá ani zmínit bolest. Tohle je naprosto nemožné abych takhle vůbec fungoval. Jen pro informaci, když mě fyzioterapeutka vyšetřila svaly kolem kostrče, tak se ptala jak to vnímám. Řekl jsem že bolest je tak 4-ka. A ona mi řekla, že to je 9-tka. Já jsem jí řekl, že pokud je to 9-tka tak jsem byl a jsem v bolestech X-krát větších, kdy až brečím v bolestech a nemohu téměř chodit. To se skutečně děje. A jediné co pomůže na cca 1 den je sáhnutí na prostatu. Já sám si to nedokážu udělat, ale věřte mi, že to tak je. K tomu mám hromadu různých léků a nic nepomáhá. Jsem úplně vyřízený a nevím jak dál. Je možné, že ještě dnes pojedu na pohotovost. Věrte mi, že tohle mě opravdu vůbec nebaví a nevím jak si pomoci. Každý nápad, rada v tento akutní stav vítán.

Matej

Martine, dal som ti omylom poďakovať, ale áno, snáď tie biofilmy nie sú tak hrozné, ale faecalis je jeden z najhorších tvoriteľov biofilmov. Niektorí s tým už normálne pracujú, aj v Eliave v Tbilisi v Grúzii, kde fágy používajú práve kvôli tomu, že dokážu tieto biofilmy zničiť a antibiotiká nie. Napríklad kalcifikáty v prostate sú útočiskom pre baktérie, ktoré sa schovávajú v biofilmoch: https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC5934281/ Prepáč, ale ak máš dneska prístroje, ktorými môžeš tieto biofilmy vidieť a jedná sa ZROVNA o tkanivo a kalcifikáty z prostaty, tak TO JE vedecky podložené. Len toho nemáš tak moc naštudovaného. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC5934281/

HONZA

Chlapi, jsem v hrozné situaci, mám podbříšek tvrdý jako prase. Před 1,5 dnem mi sáhli na prostatu a byl jsem jako zdravý člověk. To nyní není. Mám bolesti v kostrči a horkost na hrázi a v tříslech. Cvičím jak se dá i přes bolest, ale vůbec to nefunguje. Co mi bylo doporučeno urologem koupit si anální kolík a masírovat prostatu. Vyzkoušel jsem to, ale nemá to účinek prstu ani náhodou. Nicméně jsem cítil, že nalevo byla prostata bolestivá. Je možné, že buď v noci nebo zítra dopoledne budu muset opět do nemocnice, aby mi někdo sáhl na prostatu. Psychicky jsem vyřízený. Žiju jenom v bolestech, které sílí. Jsem schopen ujít maximálně 300 metrů, více nemohu. V létě jsem chodil 3x týdně 20 kilometrů. A teďka tato situace. Čekám minuty na spuštění močil. Je to naprosto strašné.

peter
3x

Zmizni už na psychiatriu, veď ty si čistý blázon..... momentálne si si vsugeroval do hlavy že ti pomáha len a jedine "sáhnutí" na prostatu na urologii .... nič iné ti nepomôže lebo si si to momentálne zakodoval v hlave....

HONZA

Petere, nic o tom nevíš. Pravděpodobně nemáš žádný problém s prostatou. Je půl čtvrté ráno a od večera jsem byl 7x na záchodě. Močení velmi špatné a hlavně velmi bolestivé. Močení v malých porcích a hlavně permanentní bolest na hrázi a nalevo v oblasti prostaty. Bolesti jen sílí. Nemůžu díky bolestem vůbec spát. Bolesti v podbříšku jenom sílí a podbříšek je strašně tvrdý. Můj problém s prostatou začal ve 23 letech, ale celých 19 let jsem to neřešil. Věděl jsem, že s prostatou je něco špatně. Měl jsem bolesti, ale relativně mírné a mohl chodit do práce. Vše se změnilo na podzim roku 2018, kdy jsem cítil jak mi do pánve něco vletělo. Pak se vše dramaticky změnilo a bolesti extrémně nabývaly na síle. Ale neměl jsem bolesti v podbříšku. Až pak v létě 2019 jsem šel do ÚVN Střešovice ve 42 letech, protože se to už nedalo vydržet. A hnedka chronická bakteriální protatitida. A začal strašný boj. Tohle jsem probíral s Mudr. Vikem, který mi řekl, že pokud zánět tam byl takto dlouho mám obstrukci prostatických žlázek - kanálků, které způsobují velké bolesti. A právě když máte bakteriální zánět prostaty, pak tyto kanálky zánět "zalepí". To pak strašně bolí a bolesti se přenášejí do pánve a zbytku těla. Tak to skutečně je. Proč mi pomáhá "sáhnutí na prostatu"? Tím právě dojde k tomu, že tyto kanálky se uvolní a dojde k tomu, že jste bez bolesti. Nicméně můj problém s prostatou již trvá dohromady 24 let, nicméně jsem se dostal do bodu, kdy mě může pomoci jenom chirurgická léčba. Vše ostatní selhavá. Proto ani dnes nedávám velkou šanci blokádě sakrálního nervu. Byl by to doslova zázrak.

Martin
3x

Do čista ses zbláznil Honzo, jenom si vzpomen co ti říkal urolog ze Šumperka. Jestli jsi myslis, když máš těžkou formu CPPS a pomůže ti hned nějaké cvičení nebo nahřívací podložka, tak to bohužel není..je to maraton, ne sprint. Já bych chtěl znát názor těch urologu, když tam za nimi chodíš pro masáže prostaty. Vážně se divím, že tě ještě někde nehospitovali, protože to opravdu potřebuješ

Martin
3x

Ahoj Martine, je to cvok, nedávno tu umíral na a Stenotrophomas maltophillia, teď má zase zanesené kanálky.Ach jo. Už by ho měli tady vypnout, místo aby zkusil co mu zde navrhují a makal na sobě pořád si mele svou a myslí si, že mu tady někdo jeho hypochondrické teorie potvrdí. Doktoři z něj musí být na větvi, za chvíli ho budou znát po celé republice. Druhá možnost je, že je to Troll.

Lukáš

Honzo, nastuduj si Trigger pointy - spoušťové body ve svalech a jejich uvolnění. Při masáži prostaty Ti je mimovolně uvolní, jedná se o sval Levator ani kolem konečníku. Ono to tak funguje, jsou to jakési uzlíky ve svalech, které se uvolňují buď tlakem nebo jehlou, ale jedno uvolnění nestačí, jejich vymizení je běh na dlouhou na dlouhou trať. Najdi si dobrého fyzioterapeuta. Jsi hrozně fixovaný na prostatu, už ji nech být na pokoji, máš totiž CPPS jak prase. Kup si také masážní válec, masíruj stehna, hlavně vnitřní, piriformis, hýždě, vše by Ti měli na fyziu ukázat. Dýchej do břicha. Horké koupele s Epsomskou solí.Musíš se rozhýbat, ikdyž to bolí, doporučuji nordic walking, časem přidej plavání. Vidíš sám, že fixace na prostatu a chronické infekce Tě nikam nedovedla.

HONZA
1x

Lukáši, děkuji ti za info. Toto samozřejmě znám. Mám toho hodně nastudováno. Z hlediska terminologie se dnes používá jen CPPS, systém UPOINT. Takže všichni máme CPPS. Termín chronická bakteriální prostatitida se už nepoužívá. Jen pro všechny, když do mě vletěla Stenotrophomas maltophillia měl jsem teploty, bylo mi velmi zle. Kdyby ta bakterie jen žila v prostatě tak je mi to úplně jedno. Jsou chlapi, kteří tam mají x bakterií a nic jim to nedělá. To naprosto chápu, mají silný imunitní systém. Z hlediska cvičení, já jsem celý minulý rok hodně opravdu hodně cvičil - hlavně tai-ji, či-kung. Byl jsem absolutně bez bolestí. Chtěl jsem začít dělat kung-fu. Ale do toho takhle věc. U "čistého CPPS" je jedna ohromná výhoda. Nemusíte do sebe cpát ATB. "Typu - když mě bolí kotník nebudu do sebe cpát ATB". Když mám zánět krčních mandlí - asi bez ATB se neobejdu. U CPPS - je to samozřejmě běh na hodně dlouhou trať, ale máte čas si vše vyzkoušet, cvičit, vyloženě pozorovat co vám zabírá a co ne. To právě u CPPS - I - nefunguje. Tam ten čas je rozhodující. A mě se nepodařilo eradikovat zánět. To skutečně tak je. Jinak já nechodím na "masáže prostaty". Mě stačí jen palpačně se prostaty dotknout a cítím bolesti v prostatě nebo místa v prostatě, která se tím uvolní. A skutečně to funguje, ale jen na pár hodin. Jen popisuji to co funguje nyní u mě.

HONZA

Včera večer mi otekly varlata a celý šourek, žíly na skrotu byly velmi nateklé, podbřišek byl velmi tvrdý. Pokusil jsem se o masturbaci, abych to ze sebe dostal. Až po 2 hodinách se mi podařilo ejakulovat. Při ejakulaci bolest jakoby jste si vzali kuchyňský nůž a bodli se jim vší silou do ruky. Ejakulace částečně pomohla , ale jen do rána. Tyto bolesti jsem měl naposledy před 5 lety, kdy jsem šel do Uvn Střešovice poprvé na urologii. Už jsem to nemohl vydržet. Až po 2 hodinách se ty bolesti ustálily a do rána jsem byl 6x na záchodě. Zrovna jsem v nemocnici a téměř jsem nemohl chodit. Lékařka mi sáhla na prostatu a řval jsem v bolestech. Dle jejího vyjádření mám chronický bakteriální zánět prostaty s tím že nevědí jak mi pomoci. Žádal jsem o hospitalizaci, ale ATB mě nyní nenasadi. Jsem ve strašných bolestech hlavně v podbřišku, spodních zádech a chůzí. Psal jsem Prof. Guercinimu do Itálie ohledně intraprostatickych injekcí - transport antibiotik přímo do prostaty. Reálně uvažuji o nemocnici v Mostišti - tzn: operaci prostaty - prostatektomie - není orgán není zánět. Tahle dál už nemůžu. Bolest hlavně v levém laloku prostaty, který je prostatitidou velmi postižen. Vždy to tak bylo. V prostatě mám více než 30 kalcifikací - prostatických kamenů. Sice malých ale jsou tam. Jinak v močové trubici jsem cítil bakterie. Já to vnímám jako štiplavou bolest. Vždy to tak bylo. Jen mám obavu, že velmi rychle dostanu zánět močového měchýře. Pak jsem mohl mnohem lépe močit. Jinak močení je velmi slabé a čekám až 5 minut než se močení spustí. A hlavně je velmi bolestivé. Žádné léky proti bolesti, opiáty vůbec nefungují. Byl jsem na opichu sakrálního plexu a nulový efekt. Je to pro mě naprosto invalidizující včetně chůze. Za tu dobu co mám tyto potíže s prostatou se mi vytvořil tzv; reflux moči do intraprostatickych duktů. Znamená to, že část moči - infikované se přes prostatické vývody dostane do prostaty a způsobí zánět. Proto se mi to stále opakuje. A navíc jak jsem podstoupil operaci se síťkami tak se stav ještě více zhoršil. Dál už to takto nepůjde. Jinak bych si sáhl na život a to nechci. Ale nemůžu žít v takových bolestech.

Martin
1x

Bys mohl hnedka z fleku dělat někde laborce, když si cítíš bakterie v močové trubici. Co na tebe říkal Mudr Minárik? Tam už nechodíš ? Doktorka je tak samo vědma jako ty, když máš kultivace čisté a přesto je to určitě bakteriální chronicky zánět

Tomáš
4x

Honzo, podle toho, co popisuješ, už nejde o infekční prostatitidu. Kdyby šlo o skutečný bakteriální zánět, měl bys opakovaně pozitivní kultivace, výrazné leukocyty, vysoké CRP, horečky a urolog by tě při takových bolestech okamžitě hospitalizoval. To, co máš, dává dohromady jasný obraz těžkého CPPS — nervově-svalového spasmu pánve, který dokáže vyvolat šílené bolesti, poruchy močení, bolesti zad, kostrče, varlat i nohou. To, že ti bolest na chvíli zmizí po doteku na prostatu, je typické uvolnění svalů a nervů, ne známka infekce. Antibiotika proto nezabírají — ne proto, že máš “superbakterii”, ale protože infekce tam vůbec není. Prostatektomie nebo další antibiotika by ti jen uškodily. Jediná realistická cesta je léčba CPPS – práce s pánevním dnem, nervy, bolestí a psychikou. Vím, že tvoje bolest je skutečná, ale její původ není infekční, a čím víc se budeš snažit najít “bakterii”, tím víc se bude stav zhoršovat

ALDA

Nevěřím že Honza to ma psychického rázu antidepresiva bymu nepomohly.

Lukáš
1x

Honzo, kolikátý už je to lékař, který Ti odmítl dát ATB a hospitalizovat Tě ? Nechceš se nad tím zamyslet ? Myslíš, že cesta k uzdravení vede přes desítky ordinací a žádání hospitalizací a ATB ? A k čemu by byla hospitalizace a ATB která nevedou k úlevě ? Proč stále jak mezek jedeš svoji bakteriální teorii ? Chápu, CPPS chce systematickou práci a výsledky přijdou za měsíce. Tabletky by byly bez tvrdé práce, ale tak to nefunguje.

Peter136

Ahohte chlapi.. zijem s tymto svinstom asi uz od 15 rokov.. pisal som sem.. asi uplne na zaciatku.. mozete si to najst.. teraz mam 37. Preco sem pisem aby som vam pomohol.. mam alebo mal som vsetky.. symptomy co ste napisali.. niekedy.. ani chodit sa nedalo.. Co mi najviac pomohlo.. tak to bolo naozaj masaz prostaty.. predtym som mal 2 x po 2 rokoch razove vlmy.unak to je ina.. palka penazna.... teple vany a pod. Co sa tyka masazi prostaty kludne mi napiste na [email protected]. nechcem tu zrovna pisat ako a co robit.. je tk dost intimne..... ale teraz mozem aj alkohol pit a prostata je v pohode. Nech aa vam dari.. a hlavne nezufat.. presiel som si vsetkymi stadiami bolesti.. inak mam 3 deti.. dve deti zdrave aj po razovej vlne...

Matej

Prostatickou masazou som schytal Klebsiellu Aerogenes, ktorej som sa zbavil 10 dnami antibiotik od urologicky a v Gruzii Pneumoniae, kde bola 2x v ich vysledkoch (prostaticky sekret, ejakulat, moc - vo vsetkych troch s tyzdnovym rozostupom) hned jak mi prvykrat robili test na stolicu, kde som ju mal premnozenu a 3. krat to bolo tu v Prahe - ekakulat. Este nemam spravene nove testy, ci to zabralo... Neodporucam si to robit sam, ja som mal krv na kondome a hned som nasadil augmentin na 7 dni. Po mesiaci Aerogenes, ktory nastastie potom zmizol. Presne od Vianoc kinuleho roka mam svrbenie lanvoveho dna, od kedy som si tam nieco zaniesol z prostatickej masaze. Neodporucam. Nemozme ale povedat, ci to nepomohlo, bol som na autovakcine a mozno to k niecomu pomohlo, nedokazem porovnat. KAZDOPADNE OPATRNE!

Matej

Aerogenes bola samozrejme rezistentna na Amox/Klav., preto prezila...

Petr7

Ahoj, chtěl jsem se zeptat, co komu nejvíc pomohlo z přírodního léčiva? Na bakteriální prostatitidu?

Marek

Čista hlava. Každý doplněk s myšlenkou, že to mi už pomůže mi držel v hlavě myšlenku, že něco není v pořádku.

Wabi

Mě nepomonlo na bakteriální prostatitdu z bylinek nic. Asi záleží na tom, pokud říkáš bakteriální, jakou bakterii tam máš. Ale používám 3/4 roku všechno, co jsem objevil na forech, netu a nic. Tzn. lichořeřišnici, vitální houby, propolis, vilacoru, kurkumin, kvercetin, resveratrol, lykopen, karvakrol,antioxidanty jako glutation, astaxantin, bylinné čaje,tinktury,polenal, žito,řasy,ženšen a mnoho dalších a výsledek žádný. Na bakterie pomohou jen antbiotika, at si každý říká co chce. A když si zavoláte do nějakého bylinkářství, tak vám stejně řeknou, že bylinky jsou sice dobrá věc,ale doporučují se užívat spolu s antb léčbou, jako podpůrná léčba. Bylinky symptomy můžou zmírnit,ale zcela nevyléčí, až možná na nějaké vyjímky. Ještě musím ale zmínit, že se mi cca po dvou měsících užívání antb začaly symptomy zmírnovat,ale těžko říct,jestli to je účinkem antb anebo výsledek delšího úžívání bylinek a ostatních dopńků stravy,nebo obojí. To nelze zjistit. Uvidím, až vysadím antb.Každopádně bych přirodní léčbu nezatracoval. Osobně ji věřím,

Marek
1x

Každý ať si najde svou cestu. Někdo nech se zaměří klidně na tu dlouhodobou antibiotickou léčbu, hledání alternativ jako Matěj, který zkouší cestu fágů. Každou přeju ať se z toho dostane, protože to je svinstvo. Sám se s tím peru dva roky. Zkoušel jsem různé antibiotika, žádal jsem antibiotika intravenózně. Dělal jsem si týden co týden testy ejakulátu jako samoplatce, objevovaly se mi tam různě bakterie. Bral jsem tunu doplňků, denně přes 10. Měl jsem k tomu sešit, abych si to rozepsal na celý den. Taky jsem měl autovakciny na dvě bakterie až jsem se na to doslova všechno vysral a přestal jsem brát všechno a mám nejlepší fázi za dva roky. Přestal jsem na to myslet, hlavu jsem přesvědčil, že se nemám hnát za každou cenu za bakteriemi a zaměřil jsem se na cvičení, omezil jsem sezení a dělám věci, které mi dělaly radost i předtím jsem do toho spadl. Udělal jsem si zpětné sumar, co se dělo v mém životě než jsem do toho spadl a procházel jsem v životě zrovna ne úplně lehkým obdobím a myslím si, že toto je celý ten problém než nějaké bakterie, které se někdy objeví a někdy ne. Sám na sobě poznám, že stres mi působí velmi špatně na pánevní dno a sevře se mi a bolesti přichází, takže je to dlouhá cesta a možná i celoživotní, každopádně já to mám tak, že se honit za bakteriemi jak smyslu zbavený nebudu.

Wabi

Marku, je to přesně tak, jak píšeš a souhlasím s tebou. Každý by si měl najít svou cestu. Každý může mít spouštěč svého problému jiný. Proto mu zabírá něco jiného,co jinému třeba nepomáhá. U mě jsou to na 100% chlamydie. Což jsou vlastně také bakterie. Jiné bakterie v podstatě nemám. Občas se nějaké objeví,ale ty já neřeším,protože v dalších testech zmizí. Takže se z nich nestresuji. Bohužel na chlamky neexistují ani fágy ani autovakcíny, takže jediná možnost jsou antb, z čehož radost nemám,ale chci to zkusit. Jinou možnost bohužel nemám.

Matej

Wabi, rad by som ti povedal, ze 2 mesiace sitafloxacinu (mozno aj mesiac) ta toho urcite zbavi, idealne predtym Minocyklin/Doxycyklin (co ti sadne viac) aspon na 2 tyzdne predtym (musi byt idealne ucinny, inak asi aj mesiac s neistym vysledkom). Ale bojim sa ti to s istotou povedat, lebo viem, ze ten chinolon ta moze aj odpalit. Robia to takto v Japonsku.

Wabi

Já se Matěji toho sitafloxacinu(chinolinů) docela bojím, ještě na takovou dobu. Mynocyklin nyní beru. Dám tomu nějakou dobu a pak uvidím, jestli půjdu do nějakých progresivnějších antb.Nemáš nějaký odkaz na studie s tím sitofloxacinem versus chlamydie?

Matej

Aha, tak som to hladal, to bolo na mykoplazmu genitalium. Na Chlamydiu ti bude stacit len ta Sita, dokonca na Ch. Trachomatis vraj len na 7 dni. Ale to chce overit este, co presne to mas za Chlamydiu?

Matej

Jo, Tracho., no uvidime, Mino by malo zabrat.

ALDA

PETR7-Mně častečně pomohly houby. coriolus,curcumin,acerola,cordyceps,mycoprosten když to častečně smíchate(střídani) take sem zkoušel wobenzym ale ten je tak dobrý jen na tlumení bolesti a bylinkové čaje hlavně urologické a na prostatu častečně to funguje ale to všechno není 100%. Nyní to mám všelijak raz to je dobré raz tonení dobré, jeden měsíc sem třeba úplně vpohodě pak mě to za se chytne je to prostě jak kdy rozhodně ale prozatím nemám také bolesti jako HONZA ty sem měl pořádně jen zezačátku že sem nechapal co se děje.u urologa sem byl pouze jednou pak sem si řekl že to je ztrata času. a Ejakulace jak kdy někdy moho 3xtydně někdy bohužel na nejvyš 1 tydně prostě jak kdy.

ALDA
1x

po včerejší masturbaci se mi to za se trochu zhoršilo.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Plánujete očkování proti žloutence?

24%
76%
Zatím hlasovalo 331 lidí

Mohlo by vás zajímat

Diabetes mellitus 2. typu: nemoc, které lze předcházet

Již tradičně na 14. listopad připadá Světový den diabetu, který má podpořit povědomí o onemocnění, prevenci a odstraňovat stigmatizaci lidí s cukrovkou. Datum 14. listopadu současně připomíná narození Fredericka Bantinga, který společně s Charlesem Bestem objevil v roce 1922 inzulin.

Novinky ve zdravotní péči pro rok 2026

Od ledna 2026 pokryje veřejné zdravotní pojištění více výkonů než dosud. Nově se jedná například o on-line terapii při depresích, sledování lékařem na dálku nebo podstoupení kolonoskopie o pět let dříve. Souhrn těch nejvýznamnějších představila Všeobecná zdravotní pojišťovna.

Zuby moudrosti: Proč zpravidla musejí „ven“?

Zuby moudrosti se objevují většinou až v dospělosti, kdy už ale bývá čelist plná. Kvůli nedostatku místa pak osmičky rostou křivě, utlačují okolní zuby nebo se prořezávají jen částečně. To vše vede k bolestem a zánětům. Proto je nutné mnohdy tyto zuby vytrhnout.

Podzimní únava může skrývat závažné onemocnění

Kratší dny, chlad a méně slunečního svitu bývají hlavními viníky podzimní únavy. Jenže pocity slabosti, bolesti hlavy a svalů či zvýšená teplota mohou signalizovat i závažnější onemocnění. Podobnými symptomy se může projevovat například klíšťová encefalitida, lymeská borelióza, chřipka nebo covid-19. Odborníci proto upozorňují, že přetrvávající únavu byste neměli podceňovat a je vhodné ji konzultovat s lékařem.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce