Inzerce

Magnetická rezonance (MR)

Magnetická rezonance je moderní vyšetřovací metoda, která velmi přesně zobrazí požadované oblasti. Poskytuje důležité informace prakticky o všech orgánech v těle. [ více ]

Inzerce
Odpovědi
Edita18 poděkování

pravda,nevedela jsem pred tim ze trpim klastrofobii,lehatko vjelo do ,tunelu,a ja se dusila.museli me zase vyndat.nevim,stalo se mi to 1x a od te doby na cr,nejdu,leda ze by me predem uspali. tak chodim na ct.me nepomohl ani prasek pred cr.tak ze opravdu,kdo o sobe vite ze mate klastrofobii,tak radsi jit na ct.

Reagovatpoděkovatnahlásit

27. ledna 2007, 07:15:50

Naďa

Dnes jsem byla na magnetické rezonanci. Vím, že trpím klaustrofofií,měla jsem strach,ale dala jsem to. Zavřela jsem oči a představovala jsem si, že stojím u otevřeného okna a fouká na mne vzduch. Bez toho ventilátoru bych to opravdu nedala.

Reagovatpoděkovatnahlásit

18. ledna 2019, 13:38:32

ema25 poděkování

je možné si tohleto vyšetření zaplatit soukromě, bez doporučení lékaře - a kolik stojí???

Reagovatpoděkovatnahlásit

9. července 2007, 20:10:18

Martin8 poděkování

Nevím jestli to jde soukromě.Co se týká ceny tak jsem čet něco okolo 5 tisíc.

Reagovatpoděkovatnahlásit

30. července 2007, 12:22:35

Lucie2 poděkování

Záleží i na vybavení pracoviště a jaké konkrétní části těla by se měly snímat. Na pracovišti V hůrkách, kde mají nejmodernější přístroje mozek stojí cca 8 000, klouby tuším 13 000. použití kontrastní látky + 2 000. Je rozhodně levnější mít žádanku :)

Reagovatpoděkovatnahlásit

10. září 2012, 15:45:06

dr

nejde to, každé takové vyšetření musi byt indikovano lekařem... možna že se najdou ordinace kde vam to udelaji, ale o tech nevim, jinak cena se pohybuje nad 3500 a víš dle zařízeni

Reagovatpoděkovatnahlásit

16. prosince 2011, 15:58:15

Jana

Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli bude velký problém když mám natekly prst a nemůžu si sundat prstýnek a prestipnout jen tak nejde. Děkuji za odpověď

Reagovatpoděkovatnahlásit

13. června 2019, 11:28:05

Doktorka2 poděkování

Soukromě to nejde, je potřeba doporučení od lékaře s přesnou DG, proč se vyš. dělá a vyšetření hradí pojišťovna. Částka je asi půl milionu korun. Ikdyz v dnešní době i méně. Takže 5tis. to není. Takhle levný není ani ultrazvuk. Podle mého názoru by měla být MR častěji používanou diagnostickou metodou.

Reagovatpoděkovatnahlásit

23. září 2007, 15:50:00

ema

ze jedu na nejaky cas mimo uzemi a vzdycky se doporucovalo, pred cestrou do ciziny - nechat prohlidnout zuby a pod. popr. prasky s sebou. Myslim, ze by to bylo vyhodne utraceni penez a byl by clovek klidny, kdyby vedel jak na tom zdravotne je... popr. cemu se vyhnout...... za ty penize by to stalo.....

Reagovatpoděkovatnahlásit

8. května 2008, 11:59:11

carlos2 poděkování

Panebože, kde jste to sebrala, Doktorko (půl milionu)... Co to je za blábol. Ani v době, ve které je napsán Váš příspěvek (2007) nestálo vyšetření tolik. To mají čští doktoři ale přehle. Myslím, že nejste žádná doktorka (anebo hloupá! Dnes (i v roce 2007) stojí vyšetření mr zhruba 3000 - 8000 Kč podle rozsahu a výkon, podání kontrastních látek a pod. Tuto cenu hradí pojišťovny.

Reagovatpoděkovatnahlásit

8. prosince 2010, 07:05:50

Primář

Tak to je pěkný blábol...

Reagovatpoděkovatnahlásit

10. srpna 2014, 13:13:40

Kur.. fix

Čistý komunismus,drahá bezbolestná vyšetřovací metoda pouze pro VIP a NĚKOHO Než na vás přijde řada(vyjdou peníze od zdrav. poj.) možná už ani nebudete MR potřebovat. Mezitím Vám ale můžou prodat hromady nefunkčních "léků" z reklamy .

Reagovatpoděkovatnahlásit

21. listopadu 2007, 11:17:30

natali2 poděkování

nesouhlasím, byla jsem objednána kvůli epileptickému záchvatu a čekala jsem na vyšetření jen 5 dní !!! Zítra si jdu pro výsledky, tak držet palečky a´t tam nic nenajdou-díky

Reagovatpoděkovatnahlásit

3. prosince 2007, 21:28:58

Vaclav

Ja jsem cekal v IKEMu 3 mesice.

Reagovatpoděkovatnahlásit

4. prosince 2008, 08:53:19

Alžběta3 poděkování

Ćekám a pořád nic. Už jsem dala doktorům vajec, slepice už mi nemohou, a prý že se má zeptat za měsíc... Tak nevím.

Reagovatpoděkovatnahlásit

12. ledna 2009, 21:37:05

lenča1 poděkování

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli jemožno provést vyšetření magnetická rezonance, když mám tetování. Děkuji

Reagovatpoděkovatnahlásit

4. ledna 2008, 20:42:24

mich al2 poděkování

to asi ne. V tetování jsou kovové pigmenty a ty by vám to zaživa vytrhlo z těla. Hrozně by to bolelo!!!

Reagovatpoděkovatnahlásit

9. dubna 2008, 06:57:22

Marrr!3 poděkování

Dneska mě doktorka objednávala na magnetickou rezonanci a volala do nemocnice, kvůli mému tetování a tam ji řekli, že to vůbec nevadí.

Reagovatpoděkovatnahlásit

9. ledna 2009, 15:27:14

rudet4 poděkování

Zaživa vytrhlo z těla...:-D To je k smíchu....Kovové pigmenty je nesmysl. Pigment je barva, kterou se tetuje a ta kdysi dávno mohla obsahovat stopové částečky kovů. Současné kvalitní pigmenty žádný kov neobsahují a tudíž Vám není co zaživa z těla vyrvat. Navíc ty částečky by musely mít poněkud větší rozměr pro to vyrvání. Ty z nekvalitních barev nebo podomácku dělaných tetování můžou způsobit tak možná pálení.

Reagovatpoděkovatnahlásit

22. září 2009, 15:17:17

J1 poděkování

Hodně malé kovové věci (rozptýlený pigment) by to moc tahat nemělo a ani by se tam neměly indukovat proudy. Ale může to dělat artefakty na obrazu, pokud je to zrovna v tom místě, které se snaží vyšetřovat.

Reagovatpoděkovatnahlásit

11. srpna 2014, 03:51:26

Inka2 poděkování

Dobrý den,chtěla bych vědět zda se toto vyšetření dělá ambulantně nebo se musí pobít v nemocnici a jak je to snášeno děkuji

Reagovatpoděkovatnahlásit

22. května 2008, 18:37:51

Inka2 poděkování

Prosila bych odpověd na adresu jeli to možné děkuji Inka.Zahorcova@seznam. cz

Reagovatpoděkovatnahlásit

22. května 2008, 18:39:50

Hanka1 poděkování

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je možno provést magnetickou rezonanci, pokud jsem těhotná. Děkuji.

Reagovatpoděkovatnahlásit

11. června 2008, 13:40:34

kely

nedoporučuje se to

Reagovatpoděkovatnahlásit

1. června 2012, 19:08:42

Jana1 poděkování

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak to je se zubními plombami? děkuji

Reagovatpoděkovatnahlásit

13. listopadu 2008, 18:40:39

teta

Plomby nevadí

Reagovatpoděkovatnahlásit

2. ledna 2009, 17:14:33

eva8 poděkování

Dobrý den, na MR jsem byla 2x, jednou s krční páteří a podruhé (včera) s bederní. V popiscích o MR se uvádí, že nemají být při , ani po, vyšetření žádné potíže, ale já jsem měla při krčím vyšetření díky chvění (nebo rámusu i když jsem měla špunty v uších) po skončení strašné bolesti hlavy a včera - bederní píteř- do 2 hodin od skončení hrozné bolesti až pálení kyčlí a celých nohou vč. brnění totéž i s bolestí u krční páteře. Musela jmem jít k lékařce pro injekce na uklidnění bolestí. Je to možné, když by mě vlastně nic být nemělo? děkuji za odpověď. Eva

Reagovatpoděkovatnahlásit

25. listopadu 2008, 14:00:35

Marie

Přešlo vás to už?

Reagovatpoděkovatnahlásit

30. ledna 2018, 07:21:42

teta2 poděkování

Plomby nevadí.

Reagovatpoděkovatnahlásit

2. ledna 2009, 17:12:42

Alena11 poděkování

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak probíhá MR břicha, zda jdete do tunelu první nohama, nebo hlavou, asi je to hloupá otázka, ale já mám panickou hrůzu z uzavřených prostor, je možnost být před vyšetřením pod narkózou? Nebo je lepší CT, to je taky v tunelu? Mě ho ale nedoporučili kvůli silnému záření. Děkuji za odpověď

Reagovatpoděkovatnahlásit

11. ledna 2009, 11:48:10

jméno a příjmení3 poděkování

zpráva

Reagovatpoděkovatnahlásit

30. října 2009, 14:41:35

jméno a příjmení3 poděkování

Dobrý den, mám také panický strach z uzavřených prostor. Přesto jsem dnes toto vyšetření podstoupila. Dají Vám do ruky balónek, který zmačknete v případě, že ukončení vyšetření. Nikdo vás nutit nebude, přesto Vám radím , zkuste to vydržet a pěkně se snažit před vjezdem do tunelu uklidnit, myslím hlavně dech.Myslete na pravidelné dýchání a za chvíli zjistíte, že to není tak hrozné. Pokud to vzdáte, CT není zdaleka tak přesné. Na to jsem celou dobu myslela. Pokud bych ho nepodstoupila , čekalo by mě vyš. mnohem rizikovější a velmi nepříjemné ERCP( hadici zavádějí ústy až do žlučových cest. Věřte mi , že je tunel úplně v pohodě. Dokonce jsem byla mile překvapena , jak je to snadné. Přeji, ať vám to dobře dopadne. Jen to prosím neodmítejte. čeká se na to také měsíc a půl. Zdravím.

Reagovatpoděkovatnahlásit

24. listopadu 2009, 21:39:53

Helena16 poděkování

Dobrý den,vadí při vyšetření MR kovové čepy v zubech?Děkuji za odpověď.

Reagovatpoděkovatnahlásit

11. listopadu 2009, 13:18:53

Lenka Hubená16 poděkování

dobrý den,mám jít na MR,ale mám v zubech titanové čepy.Je to problém?

Reagovatpoděkovatnahlásit

6. března 2011, 15:26:45

Týna Dobrovolná2 poděkování

Měla bych jednu (asi hloupou ) otázku, ale pro jistotu se zeptám. Budu postupovat vyšetření MR a prý se provádí ve spodním prádle. Uvádíte zde, že vadí kovové věci, vadí tedy i podprsenka s kosticemi???Děkuju za zprávu.TD

Reagovatpoděkovatnahlásit

22. listopadu 2009, 18:29:29

jméno a příjmení2 poděkování

ahojky, dnes jsem byla na MR v Příbrami. V kabince jsem si odložila, mohla jsem si nechat jen ponožky a kalhotky. Poté si vezmete na sebe andělíčka ( zakryje tělo od zhora až dolů). Vyšetření trvá asi dvacet minut a je nebolestivé.Dají Vám na uši sluchátka a tam dostanete instrukce kdy zadržet dech. Trochu jsem se bála , ale teď už vím, že to nic není. Mějte se fajn. Ať to vše dobře dopadne.

Reagovatpoděkovatnahlásit

24. listopadu 2009, 21:29:19

Lenka34 poděkování

ahojky, zajimalo by me kdyz se nesmi na vysetreni ani s prstynkem jak to probiha u lidi kteri maji zlate zubni mustky nebo plomby. Mate nekdo odpoved? Diky

Reagovatpoděkovatnahlásit

29. listopadu 2009, 12:18:23

Marek6 poděkování

někde v ČR byla v únoru 2010 otevřena klinika s MR třetí generace - tato má lepší zobrazovací schopnosti - nevíte kde to je?

Reagovatpoděkovatnahlásit

24. února 2010, 15:12:39

Lenka11 poděkování

je možné jít na vyšetření MR s plastikou kříž vazů po které má v koleni 2 vruty, operaci jsem měla cca před 4 lety. děkuji

Reagovatpoděkovatnahlásit

10. března 2010, 22:02:42

monak2 poděkování

Problém je v tom, že toto vyšetření je cca 3x dražší a lékař Vám ho jen tak nenapíše. Raději Vás bude posílat na CT, které je cca 10x škodlivější. Ono totiž ani vyšetření MR není ůplně neškodné.

Reagovatpoděkovatnahlásit

1. července 2010, 22:08:38

RA

Co by na tom mělo být škodného..? Vždyť tam nemáte žádné záření, na rozdíl od CT vyšetření.

Reagovatpoděkovatnahlásit

21. října 2015, 22:34:21

Katka18 poděkování

Ahoj, pře měsícem jsem byla na magnetické rezonanci, vše bylo v hohodě. ale teď mi docela vypadávají vlasy, je možné, že je to způsobenou mag. rezonancí?

Reagovatpoděkovatnahlásit

9. srpna 2010, 08:36:07

Kely1 poděkování

Ne ;)

Reagovatpoděkovatnahlásit

11. května 2012, 18:27:38

Zuzana13 poděkování

Hezký dobrý den, dnes jsem podstoupila vyšetření Magnetickou rezonancí, během vyšetření mi byla aplikována kontrastní látka. Pan doktor chtěl mít jistotu, že při mé autoimunitní poruše si organizmus nezačal ničit také neurony. Prosím, je podání kontrastní látky běžnou metodou? Na čem záleží, že lékař o podání kotrastní látky rozhodne? Děkuji moc za Vaši odpověď a přeji pěkný den, Zuzana

Reagovatpoděkovatnahlásit

23. srpna 2010, 14:55:34

Kely1 poděkování

Pokud netrpíte alergii (což by lékaž zjistil) tak je podání kontrastní látky zcela bezpečné, běžné a má vynikající vypovídající hodnotu.

Reagovatpoděkovatnahlásit

11. května 2012, 18:26:41

Bára Rochlová7 poděkování

Dobrý den. Chtěla jsme se zeptat jestli je možné když MR ukáže rupturu v zadním rohu medil.menisku dosahující na periferní obvod menisku.Načež jsem podstoupila arthroskopii kolene a lékař konstatoval že v koleni nic není.Je možné že se MR takto mílí? Děkuji za odpověď.

Reagovatpoděkovatnahlásit

30. října 2010, 13:12:19

Radka Stuchlá5 poděkování

Chtěla bych vás požádat zda by jste mi odpověděli- jestli mohu projít magnetickou rezonancí, když mi byl voperován titanový šroub do páteře. děkuji Stuchlá

Reagovatpoděkovatnahlásit

4. února 2011, 14:11:59

T.3 poděkování

Dobrý den, MR do 1,5 Tesla by měla být pro vás bezpečná.

Reagovatpoděkovatnahlásit

28. března 2011, 22:36:51

Tomáš Kment6 poděkování

Dobrý den, už asi dva roky mám píchavou bolest v pravém bicepsu, po fyzické zateži se bolest zvyšuje. Mužu ma MR zjistit v čem je problém? Dekuji...

Reagovatpoděkovatnahlásit

21. února 2011, 13:45:33

petra

lze provést mr s piercingem v nosu nejde mi vyndat

Reagovatpoděkovatnahlásit

27. června 2011, 20:02:04

12
Přidat nový komentář
 [ pravidla diskuse ]
Inzerce
loading...
Nové články emailem
Inzerce https://www.oscillococcinum.cz/?utm_source=ordinace.cz&utm_medium=banner&utm_campaign=oscillo-2019-podzim&utm_content=300x300_kreativa_zima_ocsillo
Anketa
Co děláte, když vás začnou bolet záda?
Zatím hlasovalo 232 lidí.
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Aktuální diskuse
  • Lubor (cipralex) 20. října 2019, 02:16:45

    Ano, cipralex má účinnou látku escitalopram, který se vyrábí i pod jinými obchodními… Diskutovat

  • Iva (cipralex) 20. října 2019, 03:11:36

    Tak to určitě nebylo z cipralexu a pokud pomohly bylinky tak nic vážného nemáte. Diskutovat

  • Lubor (cipralex) 20. října 2019, 02:52:12

    Souhlas Diskutovat

Napsali jste nám

Děkujeme Vám za všechny dotazy a připomínky.
Vaše redakce

Naši partneři
Inzerce