Zdravím,taky bych se ráda podělila se zkušenostmi s depresí.Poprvé jsem ji zažila před sedmi lety.Tenkrát jsem skončila na psychiatrii-zpočátku jsem tam byla strašně nešťastná a cítila,že tam nepatřím.Nevím,jestli mi tenkrát pomohl lék efectin nebo to,že jsem byla měsíc a půl v jiném prostředí a nemusela nic řešit.Začátkem června jsem se už cítila podstatně lépe,a tak si pro mě naši přijeli.Doma jsem pak byla až do konce září-bylo mi naprosto úžasně...uběhlo pár let..,narodila se mi dcera a já jsem se vrátila do práce-zde nastala neskutečná buzerace,snížení úvazku..,proto jsem si přivydělávala,kde to šlo..,do toho jsem řešila každodenní vztekání dcery.Nakonec jsem se ze všeho opět sesypala a šla znovu k psychiatrovi-vyžádala jsem si efectin,ale tentokrát mě dostalo to,že jsem po něm absolutně nezabrala a ráno byla v práci jak zfetovaná(pracuju ve zdravotnictví)Doktorka tedy nasadila Asentru 50 půl tablety a po týdnu celou-opět i po těchto lécích nemohu spát.Když si vezmu Stilnox nebo Neurol,tak spím max.tak do pěti do rána.K ránu se přímo zžírám strašnýma myšlenkama,že nic nezvládnu.Když nemusím z postele,tak se z ní tak do devíti prostě nezvednu.Vždy,když mám něco řešit,tak na mě jdou až svíravé pocity úzkosti.Zatím mám na dceru ošetřování,protože bere antibiotika a už ani ji nedokážu pořádně zvládat-vadí mi její fňukání,vztekání a to,že mě absolutně neposlouchá.Za tři dny bych si měla zajít pro neschopenku a už jen z toho pocitu,že ji ponesu do práce na mě jdou mdloby.Navíc díky novému zákonu je neschopenka bez neomezených vycházek.To všechno mě potápí do úzkostí a čím dál tím větší neschopnosti.Nyní beru po další návštěvě u psychiatra asentru 100 již třetím dnem.Celé balení Asentry 50,kde je 28 tablet jsem ještě nedobrala,a tak si říkám,že ještě musím vydržet.Jenže situace je oproti minulé epizodě mnohem složitější-omezené vycházky,nízké nemocenské dávky,péče o dceru a nemožnost někam úplně zmizet a dostávat se z toho bez jakýchkoliv starostí téměř půl roku jako tehdy.Jediné řešení vidím v tom,že neschopenku si nechám napsat od dvanácti do šesti,dceru budu ráno rychle vozit do školky a modlit se,aby mezitím nepřišel revizor.Potřebuji si prostě pořádně odpočnout a alespoň částečně vypnout,jenže nevím,jestli toho docílím,když se budu pořád nervovat,abych byla kvůli omezeným vycházkám přesně na čas doma.Prosím kohokoliv o radu.Nechci to s Asentrou vzdávat,protože čekám,že každým dnem zabere a já to všechno zvládnu jako kdysi, i když v trochu komplikovanějším období.
Přidat nový komentář