Inzerce https://www.lekarna.cz/potraviny-pro-zdravi/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=potraviny-pro-zdravi

Výskyt lymeské boreliózy v ČR

V České republice podléhá onemocnění lymeskou boreliózou povinnému hlášení, které dává každoročně přehled o výskytu nemoci v jednotlivých okresech a v celé naší republice. více ...

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
chiccory
1x

Boreliózu nemusí přenést pouze klíště. U mě to vzniklo po nějakém bodnutí "něčeho" ano nevím co tobylo za hmyz, a ani jsem vpich nezaregistrovala, ale potom se mi udělal velký rudý flek a bolelo to jako bodnutí od vosy, což jsem si zpočátku myslela.Za pár dní se to trochu uklidnilo a já myslela, že bude klid, flek mírně zbledl, skoro se ztratil. Teprve po více jak měsíci se mi flek rozrostl, zvětšil, byl rudý, svědil a kůže se mi mírně loupala. Navíc byl mírný otok a byl horký. Nastaly problémy urologické, včetně přenesení na část gynekologickou a otékání lýtek a kotníků a únava.Na krevních testech samozřejmě zjištěna akutní borelióza, takže nebylo o čem diskutovat a okamžitě nasazeny antibiotika DOXYBENE a délka užívání min. na měsíc, resp. 4 bal. (i bal. á 10kpsl). Z mé zkušenosti doporučuji současně užívat HELICID (předepsáno od lékaře) na ochranu žaludeční sliznice a Lactobacillus. Rovněž při gyn. problémech doporučeno zavádění Fermallac kpsl. aby nedocházelo k velkému poškozování sliznic. Po dobrání antibiotik a negativních výsledcích doporučeno vyčištění krve a organismu alternativní formou (česnek, byliny,event.detoxikační homeopatická kúra). Každopádně minimálně 1-2 roky pravidelně sledovat krevní odběry a pravidelný přísun vitamínů a podpůrných prostředků-minerály aj. přípravky přírodního charakteru. Pokud se tato rekonvalescence nepodcení a důsledně se bude dodržovat i v případě, že organismus už je navenek tzv. vpořádku- bude výsledek trvalý a nebudou se vracet různé recidivy v podobě jiných problémů v důsledku nevyčištěných orgánů.

Jana

No je otázka jestli nějaký jiný hmyz dokáže přenést boreilózu. Ale moje zkušenost je taková, že jsem měla svědivý otok na břichu, na takovém místě, kam jsem dobře viděla a kdyby to bylo klíště, tak bych si ho rychle všimla.. Až teprve asi za 3 dny jsem nahmatala (dělám velmi jemnou práci, takže mám velmi vycvičené citlivé prsty) něco co pod lupou vypadalo jako miniaturní, světlounce béžová , spíše do bíla,tečička. Měla jsem podezření, že to možná bude živé...Nakonec jsem to vytáhla a podívala se na to přes dětský mikroskop. A ejhle, mělo to nožičky. Teprve pátráním jsem zjistila, že se jedná o klíštěcí nymfu (mládě klíštěte) a o které jsem se dozvěděla, že je 500x nakažlivější, než klíště. Troufám si říci, že běžný člověk si něčeho tak malého prostě nemůže všimnout... Takže kousnutí přisuzuje komáru nebo nečemu takovému... Navíc častým škrábáním to asi dráždí, (takže tak malá "chudinka" se může i sama pustit). Od té doby nepodceňuji žádné kousnutí, i když se tváří jako komáří. A jakmile se objeví flek, tak letím k doktorovi. A jakmile mi někdo řekne, chytil jsem boreliózu, ale žádné klíště jsem neměl, tak pořád myslím, na to světlounkou tečičku....

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Necháváte si znaménka pravidelně kontrolovat u dermatologa?

33%
67%
Zatím hlasovalo 3 lidí

Mohlo by vás zajímat

Potíže s početím: Kdy zpozornět a vyhledat odborníka?

Pro mnoho párů se cesta k rodičovství mění v trnitou stezku plnou zklamání a nejistoty. Neplodnost se stává stále palčivějším problémem, který zasahuje miliony lidí po celém světě. Proto se od 20. do 26. dubna koná Týden povědomí o neplodnosti, jehož cílem je nabídnout pomocnou ruku a šířit osvětu o této citlivé problematice.

Co na průjem v těhotenství?

Dobrý den. Co na průjem v těhotenství? Děkuji

Pískování odstraní skvrny z vašich zubů

Pískování zubů je populární metoda pro odstranění povrchových skvrn a zlepšení vzhledu úsměvu. Na rozdíl od běžného čištění zubů kartáčkem, pískování dokáže odstranit skvrny způsobené kávou, čajem, vínem nebo kouřením. Procedura je velmi šetrná ke sklovině, ale zároveň účinná.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce