Blížící se Velikonoce připomínají význam a úlohu vajec nejen z hlediska tradic, ale také z hlediska nutričního. Vejce jsou jedněmi zatracovaná díky obsahu cholesterolu, jedněmi vyzdvihovaná díky obsahu vitamínů, minerálních a dalších látek. Jak je to tedy s vejci ve vztahu k naší výživě a cholesterolu skutečně?
Ráda bych se zeptala, z čeho vycházíte, při generování doplatků za léky? Pravděpodobně z číselníku, že? Z praxe ovšem vím, že v číselníku se ceny výrazně liší od skutečnosti a jsou v něm uvedeny pouze ceny maximální. Což znamená, že doplatky mohou být i nižší. Spousta pacientů si tímto způsobem nechává předepisovat léky, o nichž si myslí, že je na ně doplatek nižší a přitom platí více, než u léku předešlého. Bezpečně se dá určit jen to, že je lék bez doplatku a to v případě, že je úhrada za něj stejná jako maximální cena. Jelikož je boj mezi výrobci léků, předhání se o nižší ceny, aby se vůbec jejich přípravky udržely na trhu. A samozřejmě na to doplatí znovu pacient. Doplatky jsou v každé lékárně jiné a nezbývá tedy nic jiného, než si zjistit, kde se na co kolik doplácí.
Přidat nový komentář