Inzerce https://www.lekarna.cz/darkove-sady/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=darkove-sady

Mozkové mrtvice se na začátku špatně poznává

Pocit přeleželé ruky. Třeba i tak se mohou projevit první příznaky mozkové mrtvice. Mnoho lidí je podceňuje. více ...

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
dotaz
7x

dobrý den má s mozkovou příhodou něco společného bolest kosti v mozku? děkuji za odpověd

dotaz
4x

dobrý den má s mozkovou příhodou něco společného bolest kosti v mozku? děkuji za odpověd

Kateřina

V mozku je kost???

Jay Dany Dee;
15x

Zdravím, mne by také zajímalo to mravenčení a podobné drobnější příznaky. To se jedná už o to, že mrtvice přichází, nebo jde o předzvěst v delším časové období? Díky

Patula
2x

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na svou tetu. Je jí 70 let a pár dní jí jakoby dřevěnil palec u nohy, po pár dnech jej již vůbec necítí . Může i toto být první příznak mozkové příhody? K Dr. jít nechce ale mám o ní starost ... Děkuji za odpověď

Kateřina

I když vidím, že zde na dotazy žádný odborník neodpovídá, zkusím to: Loni v létě jsem prodělala situaci, kdy mě nejdříve pouze bolela hlava a pak jsem postupně začala vidět dvojitě - čím dál výrzněji. Protože se to projevilo, když jsem vyjížděla s autem, musela jsem po krátké cestě zastavit a přivolala jsem si záchranku. Ta zjistila velmi vysoký tlak (jaký jsem nikdy neměla - před tím ani potom, mám pravidelně měřený spíš nízký). Dostala jsem prášek na snížení tlaku, dovezli mě zpět domů, doporučili klid na lůžku a následnou návštěvu u kardiologa. Tlak mi klesl, po dni na lůžku jsem normálně fungovala a od té doby jsem tyto potíže neměla, teprve tady jsem zjistila, že to mohl být projev slabé mozkové mrtvice... Mám to nějak dodatečně - po roce - začít zjišťovat? Zajít na neurologii? Má to smysl - tedy, projeví se tento příznak případně ještě teď nějak při dodatečném vyšetření?

Dobrý den v současné době prožívam stres, nejprve nechutenství k jídlu, pocity samoty, nepříjemné myšlenky.Náhle se mi na tele objevila vyrážka, která otéka, a pak jsem se před třemi dny vzbudila, aměla jsem pokleslou tvář.Navíc mi brní končetiny, ruce,musím je ripažit k tělu a přejde to.Také se celá třesu mám pocit teploty, ale horečku, ani zvýšenou teplotu nemám.Co by to mohlo být? Děkuji za odpověď

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/projevy-stari/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=projevy-stari

Anketní otázka

Plánujete očkování proti žloutence?

24%
76%
Zatím hlasovalo 331 lidí

Mohlo by vás zajímat

Diabetes mellitus 2. typu: nemoc, které lze předcházet

Již tradičně na 14. listopad připadá Světový den diabetu, který má podpořit povědomí o onemocnění, prevenci a odstraňovat stigmatizaci lidí s cukrovkou. Datum 14. listopadu současně připomíná narození Fredericka Bantinga, který společně s Charlesem Bestem objevil v roce 1922 inzulin.

Novinky ve zdravotní péči pro rok 2026

Od ledna 2026 pokryje veřejné zdravotní pojištění více výkonů než dosud. Nově se jedná například o on-line terapii při depresích, sledování lékařem na dálku nebo podstoupení kolonoskopie o pět let dříve. Souhrn těch nejvýznamnějších představila Všeobecná zdravotní pojišťovna.

Zuby moudrosti: Proč zpravidla musejí „ven“?

Zuby moudrosti se objevují většinou až v dospělosti, kdy už ale bývá čelist plná. Kvůli nedostatku místa pak osmičky rostou křivě, utlačují okolní zuby nebo se prořezávají jen částečně. To vše vede k bolestem a zánětům. Proto je nutné mnohdy tyto zuby vytrhnout.

Podzimní únava může skrývat závažné onemocnění

Kratší dny, chlad a méně slunečního svitu bývají hlavními viníky podzimní únavy. Jenže pocity slabosti, bolesti hlavy a svalů či zvýšená teplota mohou signalizovat i závažnější onemocnění. Podobnými symptomy se může projevovat například klíšťová encefalitida, lymeská borelióza, chřipka nebo covid-19. Odborníci proto upozorňují, že přetrvávající únavu byste neměli podceňovat a je vhodné ji konzultovat s lékařem.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce