Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.
Se svými dětmi (7,10)jsme strávili v Asii téměř půl roku , projeli jsme Thajsko , Kambodžu, Laos ,Vietnam. Se stravováním , hlavně v začátcích to bylo složité, báli jsme se jíst na ulici a v restauracích snažících se přizpůsbit evropanům to bylo dost úděsné.V turistických destinacích není problém si dát pizu, hranolky, hamburger, koupit kvalitní evropské jídlo v obchodáku.Děti si postupně našly pár oblíbených jídel: palačinka s banánem, krevety s rýží, zelenin a s rýží nebo samotná, nudle smažené se zeleninou, zeleninové polévka, kari s bramborami, papaya salát, ...ovoce.. šlo o to zajistit ,aby nebylo ostré.Vždy jsme měli po ruce nějaké sušenky nebo brambůrky.Jedna dcera miluje ryby , druhá je nesnáší, takže někdy jedla jenom suchou rýži. a na některých ostrovech a v některých oblastech jsme vždy nějak jídlo zkombinovali. Maso až na vyjímku jsme mimo ryb nejedli.Je pravda, že doma po nacpání se českým jídlem se obě rády vracejí ke stravě spíše asijské...už trochu s oblibou začínají s chilli ..Jana Více o našem cestování si můžete přečíst na www.cestujemesdetmi.cz
Přidat nový komentář