aplikace_alergie.png
Jak bojovat s alergií?
S aplikací AlergoStop můžete na alergii zapomenout
Připomíná léčbu a varuje před aktuálními alergeny. Více informací zde.
karusel_poradny_196px.jpg
POTŘEBUJETE RADU LÉKAŘE?
Nabízíme vám možnost jak ji rychle a pohodlně získat. Zeptejte se sami, nebo se podívejte na dotazy, které jsme již zodpověděli.

Poradna: Kýly

Zodpovězené dotazy v této poradně

otázka

Mám bolest v tříslu směrem do stehna.Nemohu chodit,stát a předklánět se.Na téže noze mám 8 let TEP. Na páteři mám nález, doporučeno k operaci . Můj stav trvá 5 měsíců.Domnívám se že jde o tříselnou kýlu,jednu mám odoperovanou pupeční v r.2002.Prosím o radu,děkuji Alena Muzikářová

odpověď

Dobrý den. Takové bolesti jako popisujete nejsou zcela typické pro kýlu. Kýla se naprosto typicky projevuje hmatnou, nebo i viditelnou resistencí v třísle, která při tlaku lze zreponovat - zatlačit zpět do břicha. Pokud takovou resistenci nepozorujete, budou obtíže spíš způsobeny nějakým stavem kolem kyčelní endoprotézy, nabo i bederní páteře. Takové stavy se naopak často projevují právě boelstí v třísle a na přední a vnitřní straně stehna. Ke stanovení jednoznačné diagnozy doporučuji odborné chirurgické, eventuelně ortopedické vyšetření. S pozdravem

otázka

Prosím o pomoc a radu. Mám víc jak 5 měsíců bouli jako dlan v pravém stehně u třísla,které moc bolí při chůzi,stání,ohnutí.A protože mám nález na páteři,lékaři se jinému nevěnují.Bez bolesti jsem pouze v leže! Moc děkuji za odpověď. Alena M.

odpověď

Dobrý den, pokud pozorujete na stehně v blízkosti třísla takovouto resistenci, pak by se mohlo jednat o stehenní kýlu. Tyto kýly mají velmi malou branku a proto jdou špatně reponovat, tedy zatlačit zpět do břicha. Navíc také proto často bolí. Doporučuji tedy navštívit chirurga, který Vás odborně vyšetří a diagnozu jasně stanoví. Doporučí jistě také nejvhodnější léčebný postup, eventuelěn při potvrzení diagnozy kýly pak nejvhodnější operaci. S pozdravem

otázka

Dobrý den, pane doktore. Jsem čtyři dny po laparoskopicé operaci pupeční kýly,která se mi objevila v těhotenství a den po porodu 2x uskřinula,nebyla použita síťka. Druhý den po operaci jsem byla propuštěna domů,jelikož miminko kojím. Zapoměla jsem se zeptat, zda budu nosit kýlní pás, který mi byl indikován po uskřinutí. A také se chci ještě přeptat odkdy budu moci svou malou nosit, váží 5800gramů.Děkuji také za Vaše doporučení a povzbuzení k operaci, když jsem Vám psala před dvěmi měsíci. Klinika v Duchcově mi poskytla vynikající péči, zejména MuDr.Khalouf.

odpověď

Dobrý den. Laparoskopická operace pupeční kýly není příliš běžná. Kýla měla nejspíš malou branku, proto nebyla použita při operaci síťka. PO takové operaci, zvláště, pokud se nyní staráte o dítě, je jistě vhodné asi 4 týdny nosit, jako oporu, kýlní pas. Ten vlastně uleví břišní stěně a podpoří tak klidné a zejména pevné zhojení jizvy. Co se týká zátěže, pak s kýlním pasem jste jistě střední zátěže schopná. pokud nosíte dítě, pak byste se měla vyvarovat pohybů, při kterých břicho více napínáte - například zvedat se spíš z dřepu, než ohýbáním a podobně. JIzva po operaci by měla být pevná po 4 týdnech, apk je jistě vhodná ještě kontrola chirurgem před opuštěním kýlního pasu. S pozdravem

otázka

Dobrý den, prosím o radu.Můj syn, momentálně 8 měsíců mladý, byl ve 4 měsících na operaci s tříselnou kýlou.Dnes začínáme zjišťovat občasné vyboulení v místě jizvy opět (při určitém pohybu, v určité poloze dítěte). Nechceme si nalhávat, že se jedná pouze o nějaké zeslabené místo, ale je nám zřejmě jasné, že kýla je tu opět.Ani nevím, zda se mám zlobit na lékaře nebo zda takové opakování je časté.Můj hlavní dotaz však zní: Nerad bych syna podroboval několikrát do roka anestezii, je tedy možné, pokud by kýla "nezlobila" vyčkat např. do pozdějšího věku nebo alespoň na čas s operací počkat? Rád bych také operaci nechal provést už jinde než u nás v Písku, mohu požádat o doporučení, kam se obrátit?Dnes pochopitelně jedeme k lékaři, aby nejprve kýlu potvrdil, s tím však již počítáme, i když doufáme...Laparoskopie zřejmě u dětí zatím ne,že? Mnohokrát děkuji za rady a přeji příjemný den.

odpověď

Dobrý den. Pokud se skutečně jedná opět o kýlu, tedy o recidivu, pak bude jistě nutné další operační řešení - nejlépe na klinice dětské chirurgie - nevím, bohužel, jaké pracoviště je k Vám nejblíže. JIstě je tato klinika při fakultní nemocnici v Plzni, kde také nově funguje kýlní centrum. Jinak co se týče doby operace, Pokud nemá Váš syn mít problémy - bolesti, obtížné vyprazdňování a podobně, je určitě možné počkat. Kýly se u dětí většinou příliš nezvětšují, operace se tedy s časem nekomplikuje. Další je otázka techniky - u dětí se jednoznačně dává přednost klasické plastice, při které se v podstatě jen uzavře otvor, který se při vývoji sám neuzavřel, jde tedy o anatomickou rekonstrukci třísla, které se samo neuzavřelo. Beznapěťové plastiky - se síťkami - ať už laparoskopicky, nebo klasicky se neprovádí zejména z důvodu růstu dítěte. S růstem těla by totiž síťka nakonec byla na definitivní velikost třísla malá. Doporučuji tedy odborné vyšetření a nejspíš klasickou reoperaci. S pozdravem

otázka

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, na kolik je nutná operace pupeční kýly u 14ti měsíční holčičky. Při 1.vyšetření na chirurgii lékař naměřil kýlu 1cm, po dvouměsíční kontrole se kýla zmenšila na 0,5cm, lékař trvá na operaci a o méně invazivní léčbě typu kýlní pás nechce ani slyšet, prý je to neúčinné a kýla se pak zhojí jizvou, která dělá obtíže. je operace opravdu již teď nutná, nelze ji absolvovat v pozdějším věku, když nebyly nalezeny jiné komplikace?

odpověď

Dobrý den. Pokud je branka skutečně 5 milimetrová, pak je možné operaci klidně provést později. Ale u 14 měsíčního dítěte je pravděpodobnost spontánního, úplného uzavření defektu minimální. Proto bude operace nutná. Jinak naopak hrozí ve vyšším věku opět její zvětšení, které pak k operaci stejně povede. Kýlní pasy se u dětí prakticky vůbec nepoužívají, nemá to smysl. S pozdravem

otázka

Vážený pane doktore, mám dotaz týkající se tříšelní kýly od narození, mám dvojčátka-holčičky, už v porodnici jedné z nich diagnistikovali tříselní kýlu s tím, že se může do věku cca 6 měsíců ztratit a pokud ne...bude nutná operace, ve věku cca 3 měsíců jsme po návštěvě chirurgické ambulance byly objednány k operaci, operace měla proběhnout asi za 14 dní od objednání, ale právě v tomto období se kýla přestala objevovat, jakoby se zatáhla zpět...ale my jsme přesto šly do nemocnice s tím, aby uvedenou záležitost posoudil pan primář sám, ten rozhodl že to vypadá, že se vše upravilo a zatáhlo zpět, tudíž operace není nutná...avšak pak jsme prodělaly střevní infekt - průjmy, a od té doby s tím zase máme problém, kýla sice už není tak velká, ale pořád se jí v třísle "nějaká kulička" /zacvrnkávající/ objevuje, myslela jsem, že už konečně budeme mít klid, ale je to "neverending story" - pane doktore, chci se zeptat, jestli je pořád ještě možnost, že se kýla stáhne, holčička má 4 měsíce a čím může být způsobeno, že určitou dobu se už v třísle "nic" neobjevovalo a teď se zase objevuje...jestli je možné, že se vše rozbouřilo po střevní infektu...máme ještě naději na "uzdravení"??? Ještě podotýkám, že některý den v třísle "nic" nepozoruju, a na druhý den zase ano...nevypozorovala jsem, kdy a po čem se "to" tam objevuje, ale pro mě je zajímavé, že po stoličce "to" tam nemá, to obvlášť sleduju, protože si myslím, že při tlačení by to tam mohlo vylízat...děkuji moc za brzkou odpověď...moc mě to trápí...

odpověď

Dobry den, stav ktery popisujete neni tak casty. Pokud je dceri 4 mesice, pak je jiste nadeje, ze se kyla ztrati, obzvlast, pokud se, jak pisete, vyrazne zmensila. Principem je, ze se zmensuje kylni branka v brisni stene. To se deje s rustem ditete i posilenim svalu bricha pri beznem pohzbu ditete i s dalsim prubehem vyvoje tela. To, ze se kyla objevila opet po prujmech je jiste spojeno s delsi dobu trvajicim vyssim napetim briska. Proto bych asi doporucil jste pockat, pokud se bude kyla dale zmensovat, pak asi operace nutna nebude, pokud bude do pul roku pretrvavat ve stejne velikosti, pak se asi operaci nevyhnete. S pozdravem

otázka

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na následující věc. Dva roky po porodu císařským řezem, se mi jakoby pod jizvou (pod její pravou částí)objevila boulička, která sice nebolí, ale cítím jí a roste (nyní je velká tak 3-4cm). Zhoršení jsem pozorovala při zátěži na břicho.Jelikož plánujeme druhé dítě, potřebovala bych poradit, jak situaci řešit + nějaké cviky apod. Děkuji mnohokrát za radu,

odpověď

Dobrý den, dle Vašeho popisu se může jednat o kýlu v jizvě, nebo o granulom, tedy jakousi hlubokou jizvu kolem stehu. Rozdíl je v tom, že kýla by měla jít zatlačit zpět do břicha - nejlépe vleže, naopak u granulomu je resistence ohraničená vůči okolí, často volně pohyblivá vůči spodině a nelze ji reponovat - tedy zatlačit zpět. Jednoznačně to rozliší chirurg při odborném vyšetření. Další diagnostickou metodou pro odlišení je ultrazvuk, který také jasně stanoví o co se jedná. Jedná li se o kýlu, pak bych doporučil jistě operaci před dalším těhotenstvím. Při operaci je nutné kýlu vrátit zpět do břicha a uzavřít kýlní branku - klasicky zašitím, nebo pomocí síťky, která funguje jako záplata a brání průniku kýly. V případě granulomu je při této velikosti také lepší jej odstranit, to znamená z řezu nad hmatnou resistencí jej odstranit z podkoží. Cvičení bohužel ani v jednom případě nepomůže. Doporučuji tedy navštívit chirurgickou ambulanci, kde se s Vámi jistě lékař domluví na nejvhodnějším řešení. S pozdravem

otázka

Pane Doktore, děkuji za odpověď, snad jen ještě jeden dotaz ohledně kýl a dám pokoj :-) Napadlo mě jen, zda operace může mít nějak vliv na - menstruační cyklus - močení a stolici?? Toť vše, ještě jednou mockrát děkuji, na případný zbytek dotazů se už poptám tento týden v nemocnici. S pozdravem a přáním krásného jara Hana Nečasová

odpověď

Dobrý den. Operace sama o sobě jistě na menstruační cyklus vliv nemá, ani na močení, nebo stolici. Po operaci může být trošku problém s vyprázdněním, to souvisí zpravidla s dozníváním narkozy a trvá jen několik hodin ( 2-3 ) Spíš sama kýla, pokud je velká, může způsobovat zácpu, dnou obtížnou pasáží skrz střevní kličky zavzaté v kýlním vaku. Nebo také častější nucení na močení, které je způsobeno tlakem rozměrných kýl do okolí močového měchýře. S pozdravem

otázka

Dobry den Jiz nekolik mesicu bydlim v Sydney v Australii. Nedavno jsem musel podstoupit operaci triselne kyly beznou metodou s vlozenim sitky. Od zakroku je to cca 14 dni a oblast kde byla rozriznuta tkan mi velmi natekla. Pritom jizva se hoji dobre a nemam zadne modriny. Pri potlaceni na otok necitim bolest. Zajima me zda je otok normalnim prubehem pooperacniho stavu ci to neni znamka nejake komplikace + pripadne za jak dlouho by mel otok zmizet. Bohuzel je tady komunikace s doktory obtizna a tak volim tuto cestu. Mnohokrat dekuji Martin Petru

odpověď

Dobrý den. PO operaci kýly s použitím síťky klasickou metodou, ne laparoskopicky, se u většiny klientů objeví několik dnů po operaci otok jizvy. Jedná se o normální reakci tkáně na vložení cizorodého materiálu, který se do tkáně velmi rychle vhojuje. Tento pak trvá většinou 1-3 týdny. Poté sám oplaskne. Nejdená se tedy o komplikaci a nemáte se čeho obávat. S pozdravem

otázka

Dobrý den,jsem po operaci pupeční kýly je to již týden,mohou nastat nějaké komplikace i po týdnu?nijak se nenamáhám,jsem v klidu,jen chodím na procházky,nemůže vzniknout nějaký zánět?a jak mohu léčit jizvu po vyndání stehů,aby nehnisala?děkuji za vaši odpověd,šárka

odpověď

Dobrý den. PO operaci kýly klasicky je branka zašita. Pak trvá 3.4 týdny, než se tkáně pevně zhojí, Prevencí zánětu rány je zejména udržování čisté rány. PO operaci je od 2. dne možné ránu osprchovat a vždy krýt čistým obvazem. PO extrakci stehůje pak doporučena tlaková masáž jizvy - tedy promastit jizvu a ve směru jizvy ji lehce masírovat tlakem prstu. A jako prevence recidivy je tyv. klidový režim - po dobu 4-6 týdnů po operaci se vyvarovat větší námahy - nezvedet těžká břemena - nad 5 kg, vstávat z lůžka přes bok, při kašli pak přidržovat jizvu dlaní. Pokud toto dodržíte, neměla by žádní komplikace nastat. S pozdravem

otázka

Dobrý den, mám bolesti v levém třísle. Bolest způsobuje menší hybnost celé nohy ve vertikálním směru. Např. potíže mám i pří vystupování z auta nebo při chůzi do schodů. Pravděpodobnou příčinou mohl být návrat k posilování, kdy mě nadbytčná kila (188 cm, 105kg), resp. rostoucí břicho dovedlo do posiovny. Horní část břišního svalstva byla a je stále pevné a tak jsem se mimo jiné zaměřil i na spodní část. Prováděl jsem zvednání pokrčených nohou ve svislé poloze na zapřených pokrčených rukou, kdy jsem se opíral o celé předloktí. Návštěvu praktického lékaře zatím oddaluji. Na druhou stranu to nechci brát "na lehkou váhu". Žádám o radu, doporuční. Děkuji.

odpověď

Dobrý den. Bolesti, které poisujete jsou typické pro tzv. úponové bolesti. Jedná se o namožení úponů svalů stehna, zejména ohybačů a přitahovačů, taková bolest je pak typicky při ohybání nohy v kyčli. Pokud se jedná o kýlu, jejím charakteristickým projevem je zejména resistence, tedy vyklenutí, které je patrné v třísle, je viditelné, nebo nahmatetelné a takové vyklenutí lze tlakem ruky opět zatlačit zpět do břicha. POkud tedy tento pocit nemáte, pak se skutečně nejedná nejspíš o kýlu a potíže lze řešit cílenou rehabilitací. Jistě ale doporučuji odborné chirurgické vyšetření. S pozdravem

otázka

Dobry den, od lonskeho leta mam ruzne, rekla bych, ze nespecificke zdravotni problemy. V horni casti brisni dutiny v zeberni oblasti mam jakousi bouli, kt. neboli. Prosla jsem nekolika vysetrenimi, rentgen v one oblasti nic neukazal, krevni testy mam vicemene v poradku, jen vykazuji mensi pocet bilych krvinek. Mam 2letou dceru, v tehotenstvi jsem brala znacne davky magnezia. Je mozne, ze se v mem pripade jedna o kylu? Musi byt boule viditelna? Jak velka muze byt kyla? Mohou ji doprovazet ruzne travici potize? Dalsi otazky mne zatim nenapadaji, doufam, ze me podklady jsou dostačujici. Predem dekuji za odpoved. Jana V.

odpověď

Dobrý den. Z Vašeho popisu je těžké diagnostikovat , zda se jedná o kýlu, nebo ne. Kýla se typicky projevuje resistencí, která lze zatlačit zpět do břicha a ve stěně je pak hmatný defekt tvořící kýlní branku. Velikost kýly je velmi indivuduální - od několika centimetrů až třeba po kýly, jejímž obsahem jsou veškeré kličky střevní. V podžebří se kýly tvoří velmi zřídka, většinou jen po operacích v jizvě. POkud tedy hmatáte bouli, doporučuji buď odborné chirurgické vyšteření, nebo i ultrazvuk břišní stěny, kde by byla kýla jasně vidět. Co se týká potíží, tak kýla se projevuje najčastěji pocity tlaku v dané oblasti, pokud je obsahem kýlního vaku i střevní klička, pak jsou možné i zažívací obtíže - nejčastěji charakteru nadýmání a zácpy. S pozdravem

otázka

Dobrý den, od narození mám pupeční kýlu (velikosti třešně). Jelikož jsem sportoně založená došlo k tomu že mě začali chytat do míst pupeční kýly křeče tak jsem navštívila lékaře a konečním řešením byla operace. I přes to, že jsem po operaci dodržovala klid bez zátěže, kýla se mi vrátila, ale bohužel je trochu větší. S přítelem bychom si chtěli pořídit miminko, ale obávám se následků, které mouhou přijít po té co mi poroste bříško a bude tak větší tlak na kýlu. Mám se opět obrátit na lékařskou pomoc (operace), nebo jaké jsou jiné možnosti? Děkuji za odpověď. P.

odpověď

Dobrý den. POkud máte kýlu, pak jejím jediným řešením je jen operace, jinak se kýla odstranit nedá. Recidiva kýly bývá vždy větší, než kýla původní. Dnešní postupy dávají jednoznačně přednost tzv. beznapěťovým plastikám - tedy operacím se síťkou, která se umístí pod stěnu břišní ( pod svaly ) a brání opětovnému provalení kýly. V podstatě po vhojení vytvoří síťka kolem sebe novou, pevnou, vazivovou vrstvu v břišní stěně. Doporučil bych tedy jistě před plánovaným těhotenstvím kýlu odstranit. kontakty na specializovaná centra pro řešení kýl najdete na našich web stránkách - www.kyly.cz S pozdravem

otázka

Dobrý den, už delší dobu (2 roky) se mi vždy okolo zimního období vytvoří z ničeho nic v šourku boule ,která nemá stálou velikost,není na omak moc bolestivá, ale občas po sportování se mi zvětší....Je mi záhadou ,že se mi to děje jen v zimě ,protože si myslím ,že kýla nemůže přeci jen tak zmizet....Jinak když si ohmatám ,nepřijde mi ,že by to bylo zauzlováné střevo nebo něco,co má stejnou tloušťku,toto mi přijde jako boule ,která visí na nějakém kusu blány....Na druhou stranu si nemyslím ,že mám rakovinu varlete, protože mi před nedávnem dělali krevní testy snad úplně na všechno..... Děkuji moc za přečtení Tomáš

odpověď

Dobrý den. Vaše potíže skutečně nejsou typické pro kýlu. Nedá se vyloučit, ale pokud pozorujete spíše elastickou resistenci a jen v určitém období, spíše bez vazby na fyzickou námahu, pak by se mohlo jednat o hydrokýlu, neboli vodní kýlu, což je jakýsi váček kolem varlete, který je naplněný tekutinou, jejíž množství se může měnit a tím se mění i velikost resistence. Jednoznačnou diagnozu by určil urolog. Doporučuji tedy navštívit urologickou ambulanci, kde stanoví diagnozu a jistě i doporučí nejvhodnější řešení. Pokud by šlo skutečně o hydrokýlu, pak je řešení operace, při které se vak odstraní, nebo se " obrátí naruby " čímž se tvořená tekuitna ihned vstřebává a resistence se dále netvoří. S pozdravem

otázka

Jak přijímá tělo cizorodý material (síťku) nedělá problémy a zůstává v těle nebo se nějakým způsobem vstřebá?A kdy je indikovaná,v jakých případech.Děkuji za odpověď.

odpověď

Dobry den. Pokud se tyka druhe casti dotazu, tak operace sitkou jsou tzv. beznapetove plastiky, kdy se kylni branka neuzavira yasitim, ale pouzije se k tomu sitka, tedy vlastne zaplata z umeleho materialu. Takova operace ma vyhodu zejmena v lepsim subjektivnim pocitu pacienta - jou mensi pooperacni bolesti a podobne pocity, navic se vyrazne zkracuje doba rekonvalescence, protoze sitka se pevne vhoji do okoli za 3-5 dnu a tkane nejsou pod napetim, takze plnafyzicka zatez je u klasicke triselne kyly mozna jiz za 10-14 dnu po operacinarozdil od drive doporucovanych 6-8 tydnu po klasicke plastice. Co se tyce materialu, je pomerne velke spektrum nabizenych sitek. Nejmodernejsi materialy jsou tzv. lehke sitky, ktere jsou mekke, dobre poddajne a navic jsou z poloviny vstrebatelne - tedy do 6 mesicu se polovina implantovaneho materialu vstreba, bez ovlivneni pevnosti plastiky. Sitka totiz funguje jako vodic pro narust nove vrstvy vazivove tkane v brisni stene, ktera pak stenu trvale zpevnuje. S pozdravem

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?

banner_voucher_sleva_magniflex

Anketní otázka

Obáváte se cukrovky?

63%
37%
Zatím hlasovalo 160 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/pro-deti-13778/?utm_source=ordinace&utm_medium=intext_scyscraper&utm_campaign=Vanoce_deti

Mohlo by vás zajímat

Zanícený palec u nohy

Dobrý den, mám dceru 21 měsíců. Nyní se jí zanítil palec u nohy. Má ho celý červený a hnisá jí. Co je nejúčinnější, aby se jí zánět vyléčil? Má to druhý den a připadá mi, že se to zhoršuje. Nechce si na to nechat ani šáhnout, ani postříkat dezinfekcí, která nepálí, ani potřít heřmánkovým odvarem. Framykoin mi připadá, že nezabírá, nic se po něm nezlepšilo. Akorát při koupání se to trochu rozmočilo a vyteklo trochu hnisu. Jinak ale nejsem schopná s tím nic dělat. Zahojí se to samo? Já na takový problém používala mast Višněvski. Můžu to také použít u tak malého dítěte? Mně to ten hnis celkem "vytáhlo". Namazat jí to ale můžu až večer po usnutí a musím být opatrná. Jak se jí toho dotknu, budí se. K doktorovi bude potíž jít. Hned jak se otevřou dveře ordinace, rozeřve se a pere se a nedá se vyšetřit. Jsem z toho zoufalá, protože nevím, co mám dělat. Nechci, aby trpěla a nebo abych něco zanedbala. Díky za radu.

U mrtvice jsou důležité dvě věci: rozeznat příznaky a zavolat první pomoc

Cévní mozková příhoda (CMP), neboli mrtvice, je 3. nejčastější příčina úmrtí a vůbec nejčastější příčina invalidity osob ve středním a vyšším věku v Česku. Ač je spojována s pokročilejším věkem, může postihnout lidi všech věkových kategorií. CMP je následkem nezdravého životního stylu a zanedbávání účinné prevence. Díky pokročilým léčebným možnostem lze dnes její průběh zvrátit, klíčové je však rozpoznat prvotní příznaky a ihned zavolat lékařskou pomoc.

Obliba tejpování roste nejen u sportovců. Zbavuje bolesti bez prášků a mastí

Barevné pásky na tělech sportovců vždycky budily pozornost. Je zraněný? Jak mu mohou pomoci ve výkonu? Kinesiotape umí ochránit před úrazy, tlumit bolest i urychlit hojení. Už dávno není doménou jen sportovců, ale hodí se do běžné domácí lékárničky. Manipulaci s pružnými dlouhými samolepkami zvládne i laik.

Příběh Svena: Dlouho žil s jednou ledvinou, než začala selhávat

Když mu lékař při ultrazvukovém vyšetření oznamoval, že v jeho těle vidí pouze jednu ledvinu, přišlo mu to nejprve jako vtip.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

20. ledna 2008, 12:04:30


19. října 2010, 18:39:30


19. června 2008, 10:54:48


28. června 2008, 09:42:17


28. června 2008, 09:57:08


Naši partneři

Inzerce