Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Anna: inkontinenci i strach jsem zvládla díky holím

( Redakce | přečteno: 14321x )

Zdravotní problém může narušit nebo zcela zničit plány, čas na koníčky, odpočinek. Často ale stačí málo, například chytrá pomůcka. Aktivní Aničce pomohlo k pohodě speciální prádlo.

shutterstock.com

Řešením bylo prádlo

Sama měla s inkontinencí dlouhodobou zkušenost a i ten výšlap, na které se měla naučit chodit s holemi, čili Nordic walking, oddalovala. Nebo jak dodává: "Znamenalo to celý den v přírodě a já se bála, že to kvůli inkontinenci nezvládnu. Bylo těžké si to přiznat, ale ukázalo se, že máme společné i tohle – a já dostala na cestu inkontinenční kalhotky. Věc, o které jsem neměla do té doby tušení. Kdybych neměla možnost vyzkoušet je, asi bych se bála, že jsou nápadné, že v nich budu nemotorná nebo budu mít zadnici jak malé dítě v plenách… I díky kalhotkám jsem si kurz chůze s holemi skvěle užila a tenhle pohyb se stal mým koníčkem. Chůze po kopcích mi přináší radost, pohodu a tím pádem i lepší zdraví – i přes to, že se cukrovka nakonec opravdu potvrdila, nehroutím se. Při chůzi s holemi zapomínám na všechny nemoci, potíže a starosti. Dílem i díky tomu, že jsem v naprostém klidu ohledně inkontinence.“

Přečtěte si také

Pomůcky pro ženy vám osvětlí článek Absorpční prádlo pro ženy. A víte, že pomoci může i jednoduché cvičení? Čtěte v článku Cvičením se máte šanci zbavit pomočování. Více o urologických problémech a jejich řešení najdete v článku Online konzultace s urologem:? Nejčastějším problémem je zánět močových cest.

Jaké zkušenosti s pomůckami máte vy? Napište nám do diskuse nebo na [email protected].
kapitola
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Inkontinence moči

Moč se vylučuje po uvolnění svěrače močové trubice a stažení svalů močového měchýře. Porucha tohoto mechanismu je spojena s inkontinencí.

Gynekologické vyšetření

Gynekologické vyšetření zahrnuje vyšetření zevních a vnitřních pohlavních orgánů ženy. Mezi zevní pohlavní orgány patří zevní rodidla.

Ultrazvukové vyšetření malé pánve

Ultrazvuk malé pánve je nebolestivé vyšetření orgánů v malé pánvi. Mezi vyšetřované orgány patří močový měchýř, slepé střevo, děloha, vaječníky a u mužů prostata.

Inkontinence žen pohledem gynekologa

MUDr. Jaromír Mašata, Gynekologicko-porodnická klinika, 30. května 2002

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce