Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Prevence chřipky

( | přečteno: 23708x )

Chřipka je vysoce nakažlivá. Přenáší se vzduchem kašláním, kýcháním. Patří mezi kapénkové infekce.

Chřipka je vysoce nakažlivá. Přenáší se vzduchem kašláním, kýcháním nebo prostým mluvením, řadíme ji mezi kapénkové infekce. Jestliže na vás někdo virus prskne, onemocníte do jednoho až tří dnů. Pak i vy začnete vylučovat virus sekretem dýchacích cest.

Prevence chřipky

To jestli se chřipkou nakazíte můžete do jisté míry ovlivnit. Existuje očkování. Očkovací látka se připravuje každý rok tak, aby byla účinná na takový virus chřipky, který se pravděpodobně bude vyskytovat v konkrétním roce. Existuje celá řada výrobců očkovací látky a tudíž celá řada očkovacích látek.

Očkuje se do paže, buďto do předloktí nebo do ramene, pod kůži. Je vhodné se nechat očkovat několik týdnů před předpokládaným výskytem chřipky. To je v našich podmínkách nejčastěji po Novém roce. Vedlejší účinky ve srovnání s chřipkou jsou zanedbatelné. Může se objevit otok a bolestivost v místě očkování, proto je vhodné očkovat praváky do levé ruky. Přechodně může být i vzestup teploty.

Očkování hradí pojišťovna u vybraných skupin obyvatel jako jsou zaměstnanci dopravy a spojů, zdravotníci, ozbrojené složky. Dále u osob chronicky nemocných (lidé s cukrovkou, s postižením srdce, ledvin nebo plic). V ostatních případech očkování hradí ten, kdo si jej vyžádá. Proto je důležité se o očkování poradit se svým lékařem.

Mimo očkování je možné se bránit proti chřipce dodržováním několika jednoduchých pravidel. V období zvýšeného výskytu chřipky omezte pobyt v uzavřených místnostech, kde se zdržuje větší počet lidí. Stejně tak omezte cestování v hromadných dopravních prostředcích. V neposlední řadě, když to na Vás přijde, zalezte do postele a buďte v klidu.

Jaké je riziko onemocnění? V každém případě riziko je relativně vysoké. Ten, kdo jeden rok chřipku prodělal, je proti ní imunní. Ale jen proti tomu viru, který jej nakazil. Do druhého roku se virus může změnit a on se s největší pravděpodobností změní. Záleží jen na tom, jak ta změna bude veliká. To ovlivní tíži průběhu onemocnění při opakované infekci.

Onemocnění je vysoce nakažlivé. Když onemocníte, vylučujete virus sekretem dýchacích cest. Přenáší se vzduchem kašláním, kýcháním nebo prostým mluvením. Jestliže virus na někoho prsknete, onemocní do jednoho až tří dnů.

Epidemie chřipky v určité oblasti trvá pouze čtyři až šest týdnů. Onemocní 10 až 20 % obyvatel. To je v situaci, kdy virus prodělal jen malé změny. V případě, že by se jednalo o „nový“ chřipkový virus po velké změně, bylo by procento postižených několikanásobně větší.

thermeeno_500x150_3_v2.jpg
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
vili

Nejlepší prevence je velmi jednoduchá, stačí pít zásaditou- živou- vodu. Vše o vodách : htt p://www.mrtva-ziva-voda.er. cz

Alík

Měl jsem dost pohnutý imunitní systém a s tím se spojovaly časté problémy. Hlavně v období chřipkových onemocnění. Pomohlo mi si upravit jídelníček a Wobenzym.

Ondra

Velice záleží na tom, co do svého těla pustíte. Pokud chcete opravdu dobrou a účinnou ochranu pro sebe a své blízké, měli byste užívat čistě přírodní věci. V lékárnách se tváří spousta věcí jako zdravě prospěšná a vhodná pro prevenci onemocnění, ale opak je pravdou. Mohu Vám doporučit přírodní látky, které jsou o mnoho účinnější než očkování proti chřipce. Pokud pro zdraví chcete opravdu něco udělat, tak mě kontaktujte na e-mail [email protected] a můžeme vše probrat.


Celkový počet příspěvků v diskusi: 7. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Chřipka
Partner rubriky Chřipka

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Chřipka

Jde o virové onemocnění, které se vyznačuje náhlým začátkem, provázené horečkou schváceností, únavou, bolestmi kloubů a svalů. Stav je provázen zánětem horních cest dýchacích.

Chřipka - léky

Ucpaný nos, urputná rýma nebo naopak bolest hlavy, kloubů a strašlivá únava provázející chřipku, to jsou nepříjemnosti, které vás mohou přepadnout kdykoli. Je dobré začít s nimi bojovat co nejrychleji a mít doma po ruce některý z přípavků, který pomůže zmírnit všechny průvodní potíže.

Prevence chřipky u dětí

Nejúčinnější prevencí proti onemocnění chřipkou je u dospělých očkování. Jak je tomu u dětí?

Chrapot

Chrapot může být příznakem celé řady různých onemocnění. Základem pro vznik hlasu je zvuk, který vzniká v důsledku vibrace hlasivek. A právě při porušení vibračních vlastností hlasivek vzniká chrapot. Jeho tíže může kolísat od lehkého zastření hlasu až po slabý dyšný chraplavý hlas.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce