Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

S péčí o zuby vám pomůže sprcha

( Komerční prezentace | přečteno: 14204x )

Jestli vám často krvácí dásně při čištění zubů kartáčkem, trpíte na zvýšenou kazivost nebo záněty dásní, pak by se ve vaší koupelně měla objevit ústní sprcha, čili irigátor.

Ústní irigátory byly vyvinuty jako doplněk klasických metod ústní hygieny . Jejich význam spočívá ve schopnosti odstranit zbytky potravy z těžko dostupných míst, jako jsou korunky, můstky a zadní úsek chrupu. Navíc odplavují nebezpečné metabolické produkty, které produkují bakterie v zubním povlaku a tím snižují riziko vzniku zánětu dásní. Úplně dokonalá kombinace je však ústní sprcha a antiseptická látka jako například chlorhexidin. Chlorhexidin je obsažen například v ústních vodách G.U.M Paroex, G.U.M. Gingidex. Tato látka účinně působí na bakterie, viry a kvasinky a je proto velmi často používána zubními lékaři. A právě ústní sprcha dopraví chlorhexidin do těch míst, kde je jí potřeba a kde může účinně působit. Další velmi významnou vlastností sprch je jejich masážní účinek. Proud vody tryská totiž v krátkých pulsacích, které stimulují a masírují dásně.Výsledkem je pak zesílení a zpevnění dásní. Zdravé dásně jsou více odolné vzniku zubnímu plaku a tím pádem i zánětu.

Odborníci firmy Profimed doporučují rodinné ústní sprchy tradičního amerického výrobce WaterPik a také cestovní sprchu Panasonic.

Irigátor WaterPik Ultra Dental Water Jet s desetistupňovou regulací tlaku (WP100) a s bohatým příslušenstvím barevně odlišených trysek (3x standardní trysky, 3x trysky na očistu jazyka, 1x ortodontickou trysku na rovnátka a 1x PickPocket trysku na výplachy parodontálních chobotů). Přístroj díky bohatému příslušenství může používat celá rodina. Jedná se o nejnovější model z nabídky WaterPik s širokým pásmem nastavitelného tlaku (0,6-6,85 barů), obvyklý tlak ve vodovodní trubce je mezi 3-4 bary, s pulzujícím vodním paprskem (1200 pulsů za minutu). Tento model má obsah nádržky 600 ml, nízkou spotřebu energie 7W a tišší provoz než starší model.

V nabídce Profimedu je také starší model WaterPik Family (WP70) s nástěnným držákem, tento model dosahuje tlaku v rozmezí 0,4-5,91 barů se stejnou pulsací (1200 pulsů za minutu), balení obsahuje 4x standardní irigační trysky, 1x trysku pro očistu jazyka a 1x speciální nástěnný držák. Tento model má větší obsah nádržky 1000 ml.

Nabídku uzavírá cestovní sprcha Panasonic DentaCare. Tato ústní sprcha je ideální do malé koupelny nebo na cesty, je malá a skládací. Tlak vody lze nastavit do dvou režimů, a pulsace je 1500 pulsů za minutu. Objem nádržky je 165 ml, v průběhu čištění je třeba vodu doplnit. Balení obsahuje tělo sprchy, napájecí adaptér a 1x standardní irigační trysku, v nabídce nejsou jiné typy trysek.

Pokud si chcete ústní irigátor koupit, zvažujte při výběru hlavně to, za jakým účelem sprchu budete užívat - standardní trysky jsou součástí všech typů, ale speciální trysky jako ortodontická nebo PickPocket nebo trysky na očistu jazyka jsou v nabídce pouze pro irigátory WaterPik, tyto speciální trysky stejně jako standardní irigační trysky lze poté dokoupit.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Lze oddálit vznik zubního kazu?

Maminka i ostatní členové rodiny, by si měli účinně čistit zuby.

Novorozenci dostávají zubní průkaz

Se zdravotním a očkovacím průkazem získávají nově narozené děti také zubní průkaz.

Zubní kaz - prevence začíná už v kojeneckém věku

Maminka a ostatní členové rodiny, kteří se starají o výživu a hygienu dítěte, by si měli pravidelně a účinně čistit zuby. Tím si množství "svých" kariogenních mikroorganismů ve slinách značně sníží.

Jak vzniká zubní kaz?

Zubní kaz je v určitém smyslu infekční onemocnění. Vzniká činností bakterií, streptokoků a laktobacilů.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce