Inzerce

Dobrá zpráva: Existují sladkosti, po kterých se netloustne

14. března 2013, Jarka Kučmášová   |   přečteno: 14945x

Babičky a prababičky říkaly „jíst se má všechno“. Měly zdravý selský rozum a pravdu. Byly makrobiotičky, aniž by to věděly. Ale v jednom se mýlily: nepotřebujeme jíst cukry. Pouze potřebujeme cítit sladkou chuť.

Co ale s tou chutí na sladké? Každý makrobiotický program je platný pro toho či onoho, nic není pro všechny stejné. Nikdy nedodržujte striktně vše, co je kde psáno, co vám budou říkat lektoři. Jenom v počátku při přechodu slouží pravidla makrobiotiky ku pomoci vašemu organismu. Protože se tělo silně čistí. A aby při čistění neuplavalo s vaničkou i dítě, je potřeba jíst některé živiny podle návodu. Než si bude organismus sám říkat, co potřebuje: zda přidat tuk, či sůl, zda ubrat zrna a podobně. Pouze mu nesmíte věřit, když vás bude „navádět“ na sladkosti s cukrem. Je totiž doloženo vědecky, mnohaletým výzkumem, že jsme na cukru závislí. Jako na alkoholu, nikotinu, či heroinu. 

Za své chutě na sladké nemůžeme

Naše tělo potřebuje všechny chutě. Slanou, kyselou, hořkou, trpkou i sladkou. Nemáme však v těle potřebnou továrnu na zpracování cukrů. Cukry řepné či třtinové musí metabolismu složitě zpracovávat. Jdou rovnou do krve, s nimi si musí poradit inzulin. Když je cukr spojený například s tukem, už musí naplno pracovat játra.

Všichni jsme závislí

Někdo říká, já ze sladkého mám nejraději řízek. Je třeba si uvědomit, že cukr je i v řízku. Ve strouhance, protože je v každém pečivu, i ve slaném. V mnoha přídatných látkách (éčka!) je cukr. Výrobci velmi dobře vědí o závislosti lidstva na cukru řepném a třtinovém.  V potravinách bývá druh cukerného sirupu. Touha po cukru je závislost. Proto nelze s mlsáním cukru přestat jen tak ze dne na den, je potřeba se léčit, připravit psychicky, chtít, trénovat a pomalou metodou dojít k výsledku. V rámci zdravého selského rozumu. Sladkou chuť organismus potřebuje přijímat stále.

Inzerce
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Potřebujete se poradit s lékařem o svém zdravotních stavu? Jeho odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů. Napsat lékaři

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Vyhledat lékaře
Vyhledat zdravotnické zařízení
Druh zařízení:
Co nejblíže k:
Diskuse k článku
Hana

Tomu bych i věřila, že člověk nepotřebuje cukr, jen potřebuje cítit sladkou chuť, na to asi něco bude. Já se snažím sladké a cukry úplně omezit, mám doma ale nízkokalorické sladidlo SlaDIA a když mám na něco chuť, osladím si čaj nebo kafčo a ať si každý říká co chce, vím, že je to pro mé zdraví určitě prospěšnější než ty bílé jedy.

Reagovatpoděkovatnahlásit

16. prosince 2014, 15:58:00

Tomas

A sladidlo neni jed ?

Reagovatpoděkovatnahlásit

29. prosince 2015, 12:02:41

Gabriel

Pokud nejsi cukrovkář, nebo nemáš nadváhu, nemáš ani jakýkoliv důvod omezovat cukry, holčino ;-) On to bez něj dobrovolně vydží jen fanatický maniak než normální člověk :D Radši zkus DiaChrom, já na chuť diachromku nedám dopustit.

Reagovatpoděkovatnahlásit

18. července 2016, 14:20:12


Celkový počet příspěvků v diskusi: 3. Vstoupit do diskuse.
Přidat nový komentář

 Neradi počítáte? Přihlášení uživatelé nemusí.

 [ pravidla diskuse ]
Nové články emailem
Anketa
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Aktuální diskuse
  • Jituš (Asentra 50) 11. prosince 2017, 21:16:05

    Já jsem brala Léky Asentra a jak mi řekla p. doktorka prvních 14 dní divný pocit v žaludku… Diskutovat

  • Roman (Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?) 11. prosince 2017, 22:52:24

    Víš Greeno ono to teď frčí někde jinde a už rok. Diskutovat

  • Martin (Odchlípení sítnice (Amotio retinae)) 11. prosince 2017, 15:26:38

    Já bych měl dotaz k operaci šedého zákalu. Také jsem prodělal operaci sítnice a šedý… Diskutovat

Napsali jste nám

Děkujeme Vám za všechny dotazy a připomínky.
Vaše redakce

Naši partneři
Inzerce
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.