Žvýkací tabák
Můj patnáctiletý syn hraje hokej.vzhledem k tomu že působí v extraligovém týmu,je tento sport velice fyzicky náročný.V poslední dobé se rozšířilo mezi kluky žvýkání tabáku tzv."moist snuff".Mezi mládeží jde trend,že tento druh tabáku je zcela neškodný.Pouze jim pomáhá při náročném a vypjatém zápase-necítí se prý unaveni,mají pocit uvolněnosti zkrátka jsou víc v pohodě.Ráda bych aby bylo někde možné si přečíst od odborníků jaké látky tento tabák obsahuje a jak negativně či pozitivně působí.
tak ten ja žvykam pravidelně a nikod mi vtom nezabrani
Reagovatpoděkovatnahlásit15. listopadu 2007, 20:43:30
mozna vas to prekvapi, ale zvykani tabaku je tez velice nebezpecne. nevim, jake vsechny nebezpecne latky obsahuje, ale poproste syna, at vam krabicku s tabakem ukaze - dozvite se, ze tento druh tabaku zpusobuje rakovinu ustni dutiny (na krabicce to bude pravdepodobne v anglictine - mouth cancer).
Reagovatpoděkovatnahlásit28. listopadu 2007, 19:29:15
Jeste jen dodam, ze u nas je zvykaci tabak bezne nedostupny, myslim, ze jeho prodej je zakazan.
Reagovatpoděkovatnahlásit28. listopadu 2007, 19:31:10
Thunder - Coola, RAW, berry blend, wintergreen, frosted. Skruf - černej 4kovej. Copenhagen. Jakobssons (na chut jinak slabota). Se sypanym je moc srani, zasere to akorat prsty a leze to po hube. Porcovanej je lepci, tolik neslini (kdyz si das jeden za ret tak nemusis plivat, kdyz jich pak mas 8 v hube tak bych to nepolykal) Red Man listy na hovno chut dobra ale vypadas jak bobr. Sice vam to sezere hubu, ale proti gustu ... Ja zvejkam 4 roky hraju florbal. Krabka vydrzi tak na 3 - 4 dny takze to leze do prachu.
Reagovatpoděkovatnahlásit18. března 2013, 23:27:22
Zakázaný asi ne.. :) Minulý týden jsem ho koupil v tábáku v Lazarský u Václaváku. Ale je to ak hnusný, slaný, že si mi z toho udělalo blivno.. Neznáte někdo nějakou dobrou značku?
Reagovatpoděkovatnahlásit25. prosince 2007, 22:51:58
doporucuji SKOAL!!ma hodne prichuti a druhu hrubosti.nejlepsi je LONG CUT.nejsilnejsi je asi copenhagen.taky se u nas da koupit neco,co se jmenuje macla a je to snad s alziru.hrozne to smrdi,ale ma to zajimavy najezd:-)to co jsi vyzkousel je asi nejaky dovoz ze svedska.neni to nic moc.nevim jestli se skoal u nas normalne prodava,ja ho mam z usa.
Reagovatpoděkovatnahlásit31. prosince 2007, 13:20:02
Jj.skoal je fakt moc dobrej ;-)Mimo to jsou zmiňovaný Copenhageny,Wolfy,Skruffy,pak tady je dostupný jeden v takový černý krabičce ale ten nedoporučuju protože to je solidní bláto(myslím že Geneva se to jmenuje) :-DNo a výborný jsou taky Red Many (buď sypané,pytlíkové nebo klasické trhané velké listy) a Lancastery ;-)
Reagovatpoděkovatnahlásit28. dubna 2009, 07:47:35
neni to macla ale makla a neni to alžírský, ale belgický.. nesmrdí, jen třeba nevoní jako ty skoaly, ale zatím co jsem měl tak nejsilnější.. někdy mě to tak zničí, že si musim lehnout.. ale to bylo tak před půl rokem, žvejkám tak 10x deně a nic mi to většinou už nedělá :/ asi budu muset změnit značku xD chci skoal ale nemam ho kde sehnat =(
Reagovatpoděkovatnahlásit1. září 2009, 17:32:09
nejlepsí je SKOAL,doporucuji boruvku(berry blend) nebo vanilku ( vanilla blend) jsou to moc dobry tabacky,ktere jsou i na chut a krasne vas uvolni. a taky neni k zahozeni RED MAN ten ma taky dost prichuti,me od nej chutna skoro kazdy,je fakt dobrej,tyhle dve znacky jsou nej... Doporucuju...:) jinak taky hraju hokej a je to bezny,teda nesmi to zvejkat kazdej den trikrat,kdyz si da parkrat do tydne nic by se stat nemelo.!
Reagovatpoděkovatnahlásit2. ledna 2008, 21:00:53
Jo taky hraju hokej,občas si taky dám nějakej ten tabáček a nemůžu si stěžovat, prosim nevíte nějakou stranku na netu kde si ho můžu objednat? u nás ve městě ho nemají!díky moc lidi cusec
Reagovatpoděkovatnahlásit13. ledna 2008, 14:13:49
druhu tabaku je ted uz i u nas pomerne hodne... a taky ruzny velikosti pytlicku. asi nejlepsim, ale taky nejsilnějším je SKRUF ( težko se shání ), SKOAL je vybornej s jablecnou prichuti, pak je tady dal SNUS a třeba GUSTAVUS, kterej ma fakt velkej a kvalitni pytliček... neco se da sehnat v praze, ale spis se vyplati si to obednat ve velkym množství z usa nebo svedska... pak se na tom da i pri prodeji u nas vydelat :o)
Reagovatpoděkovatnahlásit19. ledna 2008, 18:49:51
- Domácí lékař
-
Živě s lékařem
Archiv živých diskusí zde
Na vaše dotazy odpovídají na Ordinace.cz lékaři z různých odborů při pravidelných chatech, zde si můžete přečíst položené otázky i odpovědi odborníků.
-
Rada lékařeRada lékaře
Potřebujete se poradit s lékařem o svém zdravotních stavu? Jeho odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů. Napsat lékaři
Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi
- Katalog odkazů
- Poradny
-
Novinky emailem
Chcete-li mít přehled o nových článcích na Ordinace.cz, objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.
- Zelí jako lék (4319 čtenářů)
- Řepkový olej nám prospívá (2948 čtenářů)
- Dobrá zpráva: Existují sladkosti, po kterých se netloustne (2944 čtenářů)
- Bolesti hlavy a poruchy krční páteře (2060 čtenářů)
- Řepkový olej: Olej se zbytečně špatnou pověstí (1662 čtenářů)
- Kyseliny ničí sklovinu - jak tomu předejít? (1509 čtenářů)
- Mléko, nebo náhražka? (1500 čtenářů)
- Úkol pro 40+: Budujte vápníkové rezervy (1467 čtenářů)
- Oslabenou imunitu posílí životní styl víc než preparáty (1337 čtenářů)
- Každá bolest hlavy musí být vyšetřena (1159 čtenářů)
- Lada (cipralex) 15. května 2013, 20:57:31
Ahoj holky já dneska šílený stavy beru to 7 týdnů,strach,nervozitu šílenou,nešlo to… Diskutovat
- Patrick (Darování kostní dřeně) 20. května 2013, 07:32:50
Uplne nesouhlasim, kdyz nekto darujem "zadarmo! krev, tak ma narok na 1 den dovolene, pak ulevu na… Diskutovat
- Konča (Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?) 17. května 2013, 17:24:41
Verčo zkus si pro začátek uvařit šálek dobrého čaje a v klídečku si jej vychutnat.… Diskutovat
- Ano, cíleně je vyhledávám [22%]
- Ne, tento sortiment mne nezajímá [13%]
- Zatím jsem se s nimi nesetkal/a [10%]
- Ocenil/a bych takové speciální nabídky [56%]