Inzerce

Olwexya (Venlafaxinum)

Dobrý den, zajímali by mě Vaše zkušenosti s užíváním antidepresiv Olwexya. Trpím již delší dobu panickou poruchou.Tyto antidepresiva jsem začala užívat před třemi dny (doporučená dávka 75 mg). Nejdříve jsem se zalekla příbalové informace, zejména seznamu nežádoucích účinků. Některé nežádoucí účinky jsem na sobě pocítila, jako sucho v krku, pocení, mravenčení, třes, nespavost a malátnost. Některé účinky již odezněly.Na tento přípravek prý nevzniká závislost. A jaké by byly následky, kdyby došlo ke kombinaci tohoto přípravku s alkoholem? Nadále, by mě zajímalo, zda-li Olwexya někomu z Vás pomohla odblokovat úzkostné až někdy panické stavy. Nikdy před tím jsem žádné antidepresiva nepoužívala. Děkuji za Vaše příspěvky. Eva

Inzerce
Odpovědi
Bobina

Též beru Venlafaxin mylan75mg,Přibrala jsem již 5kgBeru ho zhruba půl roku.

Reagovatpoděkovatnahlásit

12. března 2012, 18:59:11

veronika

dobrý den já beru olwexyu jediné plus mi dalo,že spím,nepřibrala jsem ani nezhubla,ale ani jsem neměla pocit,že mi je líp,deprese když příjdou mám furt a tak se odvykám,ale jak to nevezmu 2dny mám motolici až na omdlení.

27. března 2012, 16:15:01

anna

2roky jsem brala Tritiko bolel mě žaludek,točila se mi hlava,nejedla jsem,váha se držela stejně,změnila jsem na Zyprexu(beru 14dní) mám brát 1tabl denně ale zatím beru 1/4 za dva dny a musím říct že mě přestal bolet žaludek a bolet hlava ale mám pořád neovladatelnou chut k jídlu a to mě vadí když čtu jak se po tomto léku tloustne! nechci si přivodit další stresy! A sex u tritika i ted? jsem jako asexuál,nic mě nevzrušuje a manželovi to začíná vadit což taky není nic dobrého pro vztah tak nevím? Píše se že lidi tloustnou ale nepíší jakou berou dávku. Bez hypnogenu na spaní ani jeden den a klidně když se v noci vzbudím si vezmu další. Řeším zda mám pořád brát AD když beru takovou mini dávku,je mi líp ale otázka jak dlouho??? Nebo si nechat aspon tuto malou dávku na doplnění hladiny a tloustnutí. Poradíte?

28. února 2013, 23:12:44

jana1 poděkování

Také se snažím odvykat beru olwexyi skoro dva roky pomohla mi přežít složitou životní situaci.Dnes ale snižuji dávky mam podobné problémy jako ty Verunko motá se mi hlava hučí v uších je mi na zvracení.Po dvou dnech si musím prášek znovu vzít proto že se to nedá vydržet

28. března 2012, 18:26:38

Helena

Beru lék síly 75 mg. Strašně mi pomohl. Paní doktorka mi řekla, že se bere tak 6 měsíců. Bojím se co bude potom. Teď je mi OK. Vedlejší účinky nemám žádné. Je třeba vydržet a brát asi slabší sílu.

10. dubna 2012, 21:02:17

Míša

Ahoj všem, beru Olwexyi asi dva měsíce, dostala jsem je na neuropatické bolesti- mám fibromyalgii. Po minimálně deseti letech útrap se mi šíleně ulevilo, bolesti mívám dost mírné, zase vím, jaké to je prožít den bez toho, aniž by mi bylo zle. I psychicky je mi daleko lépe. Za sebe doporučuji velmi a děkuji za tento přípravek.

25. dubna 2012, 22:54:08

sima

lll

2. května 2012, 14:02:54

Jarczek

Beru olwexya treti den a mam nezadouci ucinky jako sucho nevolnost chut k jidlu nulova ale neni to v mire ktera by se nedala zvladnout takze vydrzte ty zacatky pak to urcite odezni....jo a nectete si ty letaky jsou tam vsechny priznaky ktery se kdy ve studiich objevily a akorat si to vyvolate...par dni vam nebude moc dobre ale teste se na tu pohodu co prijde pak...:D:D:D...drzte se hodne stesti

14. května 2012, 09:57:39

Vašek V.

Olvexya 150 g vystřídána po 3 měsících 75 g. Nyní pátý měsíc celkem. Chuť na sex je mizivá ale to souvisí i s okolnostmi. Jediný ale dost nepříjemný vedlejší účinek jsou závratě až pocity opilosti, někdy mám pocit že opravdu upadnu. Když je zle vezmu Neurol, ale ne moc a ne často. Večer Trittico ale to mi moc nezabírá, takže spíš něco na spaní - Stilnox. Pořád mi přijde velmi účinné dát si pořádně do těla v tělocvičně, to zabere i na spánek a mírně zažene depresi. Sice se po tom kdovíjak nezhubne ale jsem daleko víc fit než dřív. A donutit se ke styku s lidmi, i když se vám nechce.

14. května 2012, 19:58:39

Ladka

Ahoj lidičky i já mám velice dobré skušenosti s tímto lékem trpím středně těžkou depresí a mám za sebou i pokus o sebevraždu ale tento lék mi dost pomohl a hlavně je to i o tom jestli člověk vůbec chce pomoc nemám žádné vedlejší účinky a vzhledem k tomu že jsem vyléčená bulimička tak i váha v pořádku jsem spokojená.Držím palečky a držte se

6. června 2012, 15:37:48

Tomca

ahoj všem, já beru Venlafaxin, Mollome (což je to samé). první dny léčby jsem myslel, že vyskocim z okna... bylo mi nehorázně špatně! Beru tyto AD už víc jak rok a je mi lépe, předtím jsem bral asi troje a bylo to ještě horší... takže se nebojte ozvat o změnu... já beru 150mg ráno a 75mg v poledne, do toho mám ještě ráno lamotrix 100mg, ten beru i večer spolu s tritticem(300mg). je toho celkem dost co... nemáte někdo s takovou kombinaci zkušenosti? teď jsem začal být přes den jak opilej ... a taky vypiju denně snad hektolitry vody. Jediné co mě sere!!! že jsem teď za půl roku přibral cca 18kg :-( Jsem z toho hotovej ... Mějte se lidi ;-)

12. června 2012, 15:26:11

Dajka

Tomco, to máš tedy fakt dost té medikace. Co máš za diagnozu? Depresi? Já beru 150 mg Venlafaxinu, a to už poněkolikáté. Mívám pauzy asi dva měsíce, pak se stavy už nedají vydržet, tak to znovu nasadíme, a zas beru Venlafaxin asi rok. Mně s ním není bůhvíjak dobře. Ale bez něj pak ještě hůře. Zase jinak. To si člověk nevybere... při nástupu účinku (a Venlafaxin účinkuje mnohem rychleji, než jiná AD) mám hroznou ospalost. prospala bych den a noc. je mi nevolno, pálí kůže, skřípu zubama... Že mám nižší chuť k jídlu, to jen vítám. Ale hlad cítím, takže se najím, aby mi nekručelo břicho. Taky mám dojem, že se daleko dřív unavím při běžných činnostech. Tluče mi srdce, bolí hlava. s tímhle pracovat je děs. Beru to teď týden.

23. června 2012, 14:14:22

Martin

Ahoj. Různí lidé mají různé zkušenosti, ale řekl bych, že nejdůležitější je poslat do háje psychiatra, který nevysvětlí fungování různých druhů antidepresiv. Jsou různé druhy antidepresiv, které fungují různým způsobem a fungují na různé lidi různě. Takže bohužel je to často alchymie, zvyšování dávek, pozorování pozitivních a negativních účinků a případná změna léku. Někdo má štěstí a sedne mu hned první lék a někdo štěstí nemá a vyzkouší toho spoustu. Proto nikdy nemůžete tvrdit, že tento lék je k ničemu a tento je super. Také je důležité uvědomit si, že antidepresiva jsou berličkou. Někomu pomohou hodně a prakticky ho vrátí do normálu, někomu pomohou trochu. Ale pokud máte manžela, který vás terorizuje, práci, ve které musíte odvádět extrémní výkony, nepříjemné zážitky z různých situací apod., tak můžete brát cokoli, může vám být více či méně super, ale toho hlavního - původce problému, se stejně nezbavíte. Takže hlavní je změnit životní styl. Zakopat manžela, vyměnit práci, najít si koníčky, nové přátele. A případě chodit na terapie. Docela dobré je KBT. Hodně štěstí!

11. července 2012, 23:16:51

Tomáš1 poděkování

Olwexia, byl jediným lékem, který mi pomohl. Vřele ho doporučuji všem, kteří bojují dlouhodobě s panickými ataky(pocit na umření) a se somatoforními poruchami( zvracení po ránu na prázdno, průjmy s depresí apd.). Jediný učinek negativní jsem zaznamenal při vynechání léku. Proto se musí vysazovat postupně a pomalu. Nutná je konzultace s lékařem. Kdo bych chtěl vědět více rád poradím. Bojuji s tím už 10 let. Všechny zdravím.

14. července 2012, 14:42:19

Radka

ahoj. Čtu tady protichůdné zkušenosti. Snažím se najít lék, který by mě zbavil té strasné únavy. Mám útlumovou depresi. Není mi nijak smutno, jen prostě celý den spím a nemůžu se k ničemu dokopat, ani pořádně pracovat. Má někdo podobný problém? Zabral vám tento lék?? Budu vděčná za odpověď.

26. července 2012, 11:04:36

Dája

Ahoj, Radko Venlafaxin je dobrej lék. Ale bohužel při začátku braní mně způsoboval ještě větší ospalost, než jsem měla předtím. Prospala jsem i 16 h, když jsem mohla. Pořád se mi chtělo v depresi spát, a měla jsem chuť jen na sladké. Změnila jsem stravu, a spravily se mi chutě i ospalost. Jinak Venlafaxin mi pomohl zatím jako jediné AD.

28. července 2012, 18:33:12

Eva

Ahojky,já beru Olwexyi řadu let,vyjma dvou těhotenství a kojení,kdy jsem lék vysadila. Vyzkoušela jsem předtím spoustu léků a při užívání tohoto léku se cítím znovu jako normální člověk,bez depresí,panických úzkostí a jiných hnusných nepříjemných stavů,které nebyly k životu! Samozřejmě,je "něco za něco"a žádný lék není "dokonalý! Když vydržíte,vedlejší účinek léku,jako je-sucho v ústech,vnitřní neklid,bušení srdce,nechutenství,nespavost apod.-vymizí během několika měsíců. příbalový leták píše 14dní,u mně to byla otázka min.půl roku! Ale vedlejší účinky fakt vymizí,mám tu zkušennost,protože už několikrát jsem na delší dobu vysadila,ale bohužel se příznaky vždy vrátily,snad v ještě horší míře. Zkoušela jsem hypnozu,hlubinnou abreaktivní psychoterapii,různé bylinné praparáty,homeopatika,akupunkturu-MARNE! Přestože,jsem člověk "alternativně"založený,musím konstatovat,že já osobně,bez několika gyn.operací a umělého oplodnění (pouze v případě mého prvního těhotenství) a chemického léku s názvem Venlaflexin,bych tady-myslím mezi živými už nebyla! Díky Bohu za vědu a léky,které máme. Jsem štíhlá,spíše drobnější postavy,takže žádné tloustnutí po lécích,sice mi trvá delší dobu než dosáhnu orgasmu než bez léku,ale dosáhnu ho,chut na sex mám větší než bez léků,jsem spokojená,mám spoustu energie,chut žít,žádné sebevražedné myšlenky-jako jedinný možný únik od té vnitřní bolesti...Pracuji jako detská sestra na nedonošencích,je mi 37let,s panickou poruchou se léčím od 20let a nikdo to ani netuší,jen můj exmanžel,zná pravdu. Takže se vschopte,ujasněte si priority,jestli je to "váha,orgasmus,nebo žízen...Nebo cítit se zase dobře a mít radost ze života se vším co nám přináší."..Držím pěsti! Třeba jednou vymysleji lék,který dokonalý bude a sedne nám všem.....

6. října 2012, 19:04:33

Karel

Ahoj lidi, já osobně s tímto lékem příliš velké zkušenosti nemám, protože jsem si ho vzal jen jednou a víc už nikdy. Trvalo pak jeden den, než mi odezněl hrůzný pocit podobající se opilosti, při pohybech závratě a pocit na zvracení. Únava atd. Ovšem podle mě se to asi nedá brát, protože nesnesu ani Tritico a už vůbec Prothazyn. Ovšem moje přítelkyně Olwexya brala a udělal jí po létech konečně dobře. Je to zřejmě hodně individuální.

21. října 2012, 15:08:59

Petra

Ahojky. Venlafaxinum uzivam asi 2,5 roku. Prvni tri dny jsem pouze spala, bylo mi strasne.Myslela jsem, ze spacham sebevrazdu. Mam uz asi 3 druh techto leku, nyni Mollome a ten je podle me nejhorsi. Chut na sex zadna. Rano se probouzim propocena, mivam silene sny. Sny mam kazdou noc, prevazne i vice snu za noc. Jsem dost unavena. Prichazeji na me ted zase myslenky na sebevrazdu. Kdyz piju alkohol, tak mam druhy den okno. Nikdy predtim jsem to nemivala, ale po AD si nic nepamatuji. Jinak Olwexia me dostala z uplneho dna. Jen ted mi nevyhovuje Mollome.

24. listopadu 2012, 17:59:54

Gnoles

Jsem pacient dlouhodobě užívající tento lék. Začínal jsem na daleko vyšší síle, přecházel postupně podle rady lékaře na nižší dávky. V současné době beru 75 mg a záležitosti s pocity nespavostí přetrvávají. Není to ovšem nevyspání, ale pouze to, že se mi špatně usíná. Potřebuji naprostý klid a tmu. Pak usínám dobře a spím jako "dudek". K ostatním negativním příznakům u mně nedochází a je pravda, že fyzická zátěž a sportování pomáhá. Musím ovšem dodat, že pokud dochází k psychické zátěži jsem nucen zvýšit dávku. Je to vše po dohodě s lékařem, nikdy si sám nic neordinuji. Jsem teď v pohodě a vím, že se tohoto medikamentu asi nezbavím. Mám ještě zkušenost s "opomenutím" vzít si lék. Snížení hladiny léku se ohlásí jakýmisi abstinenčními příznaky. Pocit točení hlavy, podivný pocit okolo žaludku.... Stačí v příštím termínu si lék vzít a je vše vpohodě.

31. prosince 2012, 14:16:12

marche1 poděkování

Beru Olwexyi 150mg první týden, není to moje první zkušenost s tímto lékem, před 5-ti lety mi pomohl, je potřeba vydržet první 2 týdny nepříjemných pocitů. Jistě že snížená chuť na sex, pocení nějaké to kilo navíc zhoršují kvalitu života,ale hluboká deprese TAKY. Není AD bez vedlejších účinků. Držím pěsti všem na stejné lodi s názvem depka

24. ledna 2013, 22:47:08

Naďa1 poděkování

Ahoj všem. Díky, že píšete. Žasnu, kolik nás je! Olwex. beru půl roku. Je mi mnohem líp. Den, kdy jsem si začala připadat "dobře", byl krásnej. Je mi docela dobře i teď. Musím ale napsat, že v těchto dnech vysazuji - strašně mi bušilo srdce a po večerním požití vína /ne, mohlo ho být míň/ jsem měla ráno tep 125 v klidu. Srdce mi bušilo rychleji ale po celou dobu. Tlak v uších, pískání, pocit, ž nemám absolutně žádnou fyzičku. Teď druhý den bez léku. A motolice. Ovšem - musím vydržet! šem z celého srdce přeju klid. N

8. března 2013, 13:56:22

IVANA

Ahoj. Já beru venlafaxin mylan 75 mg 15 tý den a asi zešílím. Motám se, neudržím na nohou, mám pocit že skolabuji a odvezou mě. JE TO ŠÍLENÝ.

22. března 2013, 10:30:09

Ondřej

Za to, že přibíráte si můžete z 95% sami. Olwexya nárust váhy nezpůsobuje, nemá jak. Pokud jeho prostřednictvím více jíte nebo vám spomaluje metabolismus, tak změňte jídelníček, více se hýbejte a nehledejte si alibi v AD!

11. dubna 2013, 14:49:59

Jirka1 poděkování

Skoro 25 let bojuji s panickými stavy (agorafobie). Postupně jsem bral Seropram, Cypralex, Zoloft, Seroxat atd, a teď asi půl roku Efectin - Olwexya je jeho obdoba. Musím říci, že účinky jsou nesrovnatelně lepší než u těch předcházejících. Nepozoroval jsem žádné nežádoucí jevy, možná jsem víc ospalý. Sex je bída, ale to bylo i při těch minulých lécích. Beru ráno 150 mg a večer 75 mg. Přiznám se, že ta dvě pivka k obědu si dám a panáka se občas taky neštítím (tak o víkendu) - a jde to. Doktor to pochopitelně neschvaluje... Celkově je moje zkušenost s tímto lékem vysoce pozitivní !

25. dubna 2013, 11:05:41

12
Přidat nový komentář

Neradi počítáte? Přihlášení uživatelé nemusí.

[ pravidla diskuse ]
Inzerce
Inzerce
Nové články emailem
Aktuální diskuse
  • Oli (Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?) 18. května 2013, 10:00:38

Jé chyba, dnes to bude 13 dní, To byl překlep. Diskutovat

• Friduča (Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?) 15. května 2013, 22:55:36

Moje zubařka dneska říká ( velice distingovaná, udržovaná dáma ) - lituju každého dne kdy… Diskutovat

• EVČA (Kolonoskopie) 16. května 2013, 10:59:27

DOBRÝ DEN MÁTE NĚKDO ZKUŠENOSTI VYŠETŘENÍ KOLONOSKOPIE V NEMOCNICI V MOSTĚ DR SAIDLOVÁ.… Diskutovat

Anketa
Využili byste slevy na služby či zboží související se zdravím?
Zatím hlasovalo 247 lidí.
Inzerce
Napsali jste nám

Děkujeme Vám za všechny dotazy a připomínky.
Vaše redakce

Naši partneři
Inzerce