Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

6 základních věcí, které si nezapomeňte vzít na výlet

( Komerční prezentace | přečteno: 1743x )

Výlety do přírody jsou pro většinu z nás příjemným relaxem a také způsobem, jak si odpočinout. Abychom si pobyt v přírodě naplno užili, je třeba si předem naplánovat několik věcí. Nabízíme vám seznam toho, co by ve vašem ruksaku rozhodně chybět nemělo. Pokud navíc využijete mega slevy na turistickou výstroj, poděkuje vám i vaše peněženka.

vasekupony.cz

Podle čeho se rozhodovat?

Chystáte se na výlet do hor? Kromě dobré nálady byste si neměli zapomenout si s sebou vzít i pár drobností. Kvalitní outdoorová výbava a výstroj vám pomůže užít si přírodu hned dvakrát. Už víte, na jaký typ túry se vydáte? Jinou výbavu totiž budete potřebovat na jednodenní procházku po frekventovaném turistickém chodníku a jinou pro zimní vícedenní pochod. Na co je třeba se zaměřit?

  • Roční období

Začněme tím méně náročným, letním obdobím. Během horkých letních měsíců se zaměřte hlavně na kvalitní dámské a pánské sportovní oblečení, které vydrží i případné ochlazení nebo bouřku. Pokrývka hlavy a dostatek vody jsou samozřejmostí.

Během zimy je to o něco náročnější. Chladnější měsíce vyžadují o něco teplejší outdoor oblečení jako nepromokavé softshellové bundy, softshellové kalhoty, flísové mikiny, vesty, trička, funkční prádlo nebo turistické ponožky. Krokem vedle rozhodně nejsou ani turistické pomůcky jako mačky či sněžnice.

  • Terén a okolí trasy

Nezáleží na tom, zda vás čeká pochod hustým lesem nebo výstup na skalnatý hřeben, jednu věc oceníte stejně. Jsou jí trekkingové hole, které se vám hodí zejména při strmém stoupání. Mnozí ocení i návleky na boty či dokonce kompas.

K tomu, abyste s sebou určitě měli vše potřebné, byste měli vědět i to, kudy bude vaše trasa procházet. Pokud půjdete přes vesnice, kde se můžete zastavit, si můžete a dát i něco na zub, případně doplnit vodu či dokonce přespat. Naopak v případě vícedenního výletu uprostřed hor budete pohostinství hledat asi těžko. V případě té druhé možnosti si přibalte dostatek jídla a tekutin.

Co si tedy vzít s sebou?

1. Kvalitní obuv a ponožky

Kvalitní turistická obuv je v tomto případě základ. Nepříjemná bolest, či dokonce puchýře, vám na náladě moc nepřidají. Turistické boty si proto vybírejte precizně, dbejte na to, aby v nich bylo chodidlo dostatečně pevně uchopeno. Nepromokavá obuv je v tomto případě nutností, stejně jako kvalitní ponožky, které by měly zabránit tvorbě puchýřů.

2. Batoh

Součástí každé výbavy je samozřejmě i batoh na turistiku. I v tomto případě, byste měli vsadit na kvalitu, batoh vám pak vydrží i několik dlouhých let. Ještě před jeho samotným výběrem si musíte ujasnit, na co ho budete využívat nejčastěji. Potřebujete turistický batoh, expediční batoh nebo lezecký batoh?

Při výběru se zaměřte se na jeho velikost, která se samozřejmě odvíjí od náročnosti túr. Správný turistický batoh by měl samozřejmě obsahovat i popruhy, které by měly být nastavitelné. Ideální volbou je nepromokavý batoh s přidaným popruhem kolem pasu.

Tip od nás: Součástí každé výbavy je samozřejmě batoh na turistiku. Ještě před jeho samotným výběrem si musíte ujasnit, na co ho budete využívat nejčastěji. Potřebujete turistický batoh, expediční batoh nebo lezecký batoh? Ano, koupě batohu sice není zrovna levnou záležitostí, my však víme, jak můžete při nákupu ušetřit. Využijte skvělé Hervis slevy i na oblečení, turistickou obuv nebo batohy, které najdete na kupónovém webu Vasekupony.cz a nakupujte výhodněji.

3. Lékárnička

Lékárnička je jedna z věcí, která by vám na vaší cestě za dobrodružstvím rozhodně chybět neměla. Co se jejího obsahu týká, chybět by v ní rozhodně neměl obvaz, dezinfekce, náplasti, nůžky a základní léky, jako jsou léky proti bolesti, léky na alergii, či ty proti průjmu.

4. Potraviny a nápoje

Potřebu jídla během vašeho výletu rozhodně neignorujte. Vaše tělo vydává výkon, na který potřebuje dostatek energie. Zásoby potravin navíc dokáží v těžkých situacích pozvednout náladu. Nikdy nevíte, zda v lese nedobrovolně nepobudete o něco déle, než jste původně plánovali. Základem je také dostatek tekutin, a to nejen v letních měsících. Může se totiž stát, že pramen, u kterého jste si chtěli nabrat vodu, je už vyschlý, nebo bufet je zavřený. Na pití je přitom ideální právě čistá voda nebo minerálka.

obrazek

Tip od nás: Když je řeč o potravinách, musíme zmínit také jejich skladování. Internetový obchod Tescoma totiž nabízí vše potřebné za skvělé ceny. Pokud při nákupu využijete Tescoma slevy na nerezové termosky na pití, termosky na jídlo, termoboxy nebo dokonce příbory, vaše peněženka se vám určitě poděkuje.

5. Mobil

A když se konečně vydáte na výlet s rodinou, mobilní telefon je to poslední, na co se chcete dívat. Mobil je však zároveň i první věc, po které saháte v případě nouze, resp. přivolání první pomoci. Před výjezdem do přírody si proto váš smartphone dostatečně nabijte, v případě vícedenní túry vám určitě poslouží i power banka.

Telefon však můžete využít i na mnohem příjemnější záležitosti. Ty kvalitnější plnohodnotně nahradí i fotoaparát či kameru, díky čemuž si můžete váš výlet zdokumentovat.


obrazek


Tip od nás:
Pokud hledáte spolehlivý a kvalitní telefon, tak pro vás máme super tip. Eshop Datart nabízí smartphony, ze kterých si jistě vybere každý. Navíc pokud při nákupu využijete i Datart slevový kód, vaše radost z nákupů bude o to větší.

6. Doklady a hotovost

Do batohu si určitě přibalte i doklady jako občanský průkaz či kartičku pojištěnce, a zvážit byste možná mohli i pojištění, které vám může v případě nepříjemností ušetřit stovky korun. Drobná hotovost také nikdy není na škodu, může se klidně stát, že ji budete potřebovat. V menších vesničkách bezhotovostně asi zaplatíte jen těžko.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

První gynekologická prohlídka - co vás čeká?

Každá dívka by měla první gynekologické vyšetření absolvovat ještě před zahájením sexuálního života, a to i když nemá žádné problémy.

Příběh Olgy: Omdlela na dovolené v Řecku – mohla za to vzácná nemoc

Lékaři Olze odhalili vzácnou a někdy velmi závažnou nemoc kosterních svalů – myozitidu

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Máte před menstruací chuť na sladké? Mohou za to hormony

Každá žena pravděpodobně zná nutkavou potřebu jíst těsně před menstruací zvýšené množství sladkých a nezdravých potravin. Jedná se o běžné příznaky premenstruačního syndromu, který v určité fázi cyklu postihuje více než 90 procent žen. Proč je touha po čokoládě v tomto období tak silná a jak omezit přejídání?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce