Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Atopický ekzém, seborea, růžovka, vitiligo. Víme, co za ně může? A máme řešení?

( Komerční prezentace | přečteno: 2924x )

Podle posledních vědeckých studií souvisí s těmito i dalšími autoimunitními onemocnění kůže porucha rovnováhy ve vnitřním i vnějším mikrobiomu.

shutterstock.com
Tímto tématem se již delší dobu zabývá Ing. Jitka Poláková, ředitelka české firmy Kosmetika Capri, která vyvinula více než 80 kosmetických receptur a má 24 let zkušeností s účinky kozí kosmetiky na zdraví a krásu pokožky.

Poláková„Ucelená péče kosmetickými přípravky, které využívají jednotlivých složek kozího mléka jako je syrovátka, tuk, tvaroh a kolostrum je pro zdraví naší pleti klíčová,“říká paní Poláková.

Popíšete nám lidskou pokožku a její mikrobiom?


Lidská pokožka je od narození obsazena a pokryta velkým množstvím mikroorganismů, jejichž množství a zastoupení se během života mění. Mikroorganizmy v mikrobiomu se vzájemně kontrolují a udržují rovnováhu mezi „ dobrými“ a „špatnými“.  Kožní mikrobiom nás brání před proniknutím škodlivých vetřelců a také trénuje imunitu. Atopický ekzém či vitiligo jsou spojeny, dle vědeckých studií, se změnami ve struktuře kožního mikrobiomu.

Vy máte tedy „lék“ na atopický ekzém nebo vitiligo?


Atopický ekzém, stejně tak dermatitida, seborea či růžovka vyžaduje speciální péči. Nové výzkumy potvrzují, že významnou roli hraje dysbióza kožního mikrobiomu. Může docházet k přemnožení některých patogenních typů bakterií, kvasinek či plísní, které pak aktivně porušuji kožní bariéru, rovnovážné zastoupení mikroorganismů kožního mikrobiomu a mohou vést k dalším komplikacím a zánětu. Vitiligo je chronické onemocnění kůže s typickými projevy nejednotné kožní pigmentace díky absenci melaninu (hnědé kožní barvivo). Neschopnost melanocytů pigmentovat lokální části kůže dokazuje přítomnost aktivního mechanismu, který zabraňuje jejich přesunu. Přesná příčina však zatím není jasná, existují však hypotézy. Nemohu tedy říci, že máme lék. Ale máme kosmetiku, která výrazně pomáhá s oběma těmito kožními problémy.

Prozradíte nám více o kolostru, kozí syrovátce a másle?


Kolostrum je první mléko po narození mláděte, obsahuje bioaktivní látky nezbytné pro růst, jako jsou imunoglobuliny, antimikrobiální peptidy a růstové faktory. Tyto látky chrání před vznikem zánětlivých onemocnění a napomáhají hojení a obnově tkání. Kolostrum je jediným přirozeným zdrojem dvou růstových faktorů, které podporují množení a regeneraci buněk. Kolostrum přirozeně obsahuje mnohé specifické složky, které jsou velmi vhodné pro osoby trpící některým autoimunním onemocněním.
Kozí syrovátka je velmi cennou surovinou pro kosmetiku. Je zdrojem probiotik mléčné bakterie) i prebiotik (výživy pro mikroorganizmy). Bílkovinná část syrovátky podporuje hydrataci kůže, zabraňuje jejímu vysušování, zlepšuje její prokrvení a tím i její odolnost. Syrovátka obsahuje značné množství kyseliny mléčné a citrónové, které se podílí na regulaci látkové výměny buněk, zlepšují mikrocirkulaci a hydrataci pokožky, mají bakteriostatické (zastavují růst mikrobů) účinky. Rovněž podporují obnovu kožní bariéry, stabilizují pH ochranného filmu a aktivují regenerační procesy stárnoucí kůže. Působí na pokožku tak, že jí omlazují, vyhlazují a zvláčňují. Přítomné antioxidanty (selen, taurin) zvyšují odolnost pokožky proti UV záření.
Kozí máslo má díky svému jedinečnému složení tuků schopnost pronikat do kůže pomáhat penetraci účinných látek rozpustných v oleji.

Proč naše pleť stárne?


Stárnutí pleti je přirozený proces tvořený kombinací efektu času a faktory vnějšího prostředí. Tyto dva odlišné biologické procesy přímo narušují strukturu kůže i její ochrannou funkci. Dochází k úbytku funkčních tkání, jako je kolagen, elastin a mezibuněčná hmota, dochází samozřejmě i k poklesu hladiny růstových faktorů. Použitím růstových faktorů v omlazujících kosmetických přípravcích je novým anti-ageing ošetřením. Klinické studie jasně dokazují významný vliv růstových faktorů obsažených v kolostru na kvalitu pokožky.

Jaké produkty na pleť a tělo tedy používat?


Kozí Kosmetika Capri, tedy její produkty, jsou světovým unikátem. Takové receptury a postupy jako my nepoužívá žádná jiná firma na světě. Kosmetické přípravky značek La Chèvre a Le Chaton poskytují skvělou péči už 24 let. Nyní uvádíme na trh novou značku Capramedic, která bude mít ve svém portfoliu ty nejúčinnější produkty (představíme je v příštím rozhovoru).
Ze současné nabídky La Chèvre a Le Chaton určitě doporučuji
  • Denní hydratační krém s tvarohem
  • Regenerační denní krém
  • Regenerační noční krém
  • Hydratační mléčná koupelová přísada
  • Jemný vlasový šampon se syrovátkou
  • Regenerační syrovátková koupelová přísada
  • Tělový krém s kozím máslem a bylinkami
  • Výživné pleťové mléko
  • Výživný krém na ruce a nohy
  • Čisticí pleťová voda Sensitiv
  • Výživná tvarohová maska s medem
maskaNapříklad Výživná tvarohová maska s medem Le Chatonje opravdu skvělá. Hydratuje a regeneruje pokožku a navrací jí přirozený tón. Vysoký obsah přírodního tvarohu z kozího mléka a medu chrání pleť před poškozením pleti.
Kosmetika je dostupná na www.kosmetikacapri.cz.









komerční sděleníZitenax_active_banner_350x250.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Kožní nemoci
Partner rubriky Kožní nemoci

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Anketní otázka

Podle čeho se rozhodujete při výběru matrace?

Zatím hlasovalo 59 lidí

Mohlo by vás zajímat

Atopický ekzém

Je chronické svědivé zánětlivé kožní onemocnění alergického původu, postihuje cca 10-15% populace. Jedná se o přehnanou reakci organismu, resp. imunitního sytému na zevní a vnitřní vlivy...

Lupy - nemoc či kosmetický problém?

Pod pojmem lupy rozumíme drobné, vleklé, více či méně výrazné šupinatění pokožky hlavy, provázené zvýšeným vylučováním tužšího kožního mazu.

Rosacea (růžovka)

Projevuje se zpočátku prchavým, později trvalým zčervenáním s rozšířenými žilkami, dále pupínky až hnisavými puchýřky. V poslední fázi dochází ke zbytnění podkožní tkáně nosu ...

Svědění

Jedná se o nepříjemný kožní pocit, vznikající na základě zevních či vnitřních faktorů. Při hledání příčiny je třeba nejdříve konzultovat odborného kožního lékaře, včetně laboratorních vyšetření, pak eventuálně další odborníky.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce