Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Jak si vybrat správné oblečení, abyste v zimě pečovali o své tělo?

( Komerční prezentace | přečteno: 393x )

Zima je tady, takže ať se těšíte nebo ne, čas letního oblečení, trikotů a sandálů je za námi! Tenké outfity vystřídaly tlusté mikiny s kapucí a kardigany, kožichy a dlouhé kalhoty. Jak si vybrat správné oblečení, abyste v zimě pečovali o své tělo?

answear.cz

Jaké si vybrat oblečení na zimu?

Termoprádlo vyhrazeno jen sportovcům a milovníkům hor, ale bude se hodit i v případě cesty do práce či pochůzek po městě. Tenká přídavná vrstva pod oblečením nenaruší proporce postavy, ale hodně zahřeje každého, kdo musí vyřizovat věci ve městě, pohybovat se mezi různými body a celkově být venku. Jaké spodní prádlo vybrat? Možností je mnoho, ale ideální je buď merino spodní prádlo nebo sportovní prádlo, které je podšité přídavným fleecem.

Na zimu je nezbytný rolák

Podobně jako teplé papuče na doma, je na zimu nezbytný i rolák. Je mnohem pohodlnější než šátek či šála, které se vždy zamotají, spadnou a působí chaoticky. A stejně účinně chrání krk. Pokud máte velmi citlivé hrdlo, které na sebemenší chlad reaguje bolestí a nachlazením, takže si na tom dávám záležet. Jsme si jisti, že i vy se cítíte nepříjemně, když vám studený vítr fouká přímo do krku a proto se vyplatí pořídit si pár roláků z přírodních materiálů. Skvěle poslouží vlna a kašmír, ale poslouží i tenká, obepínající bavlna. V tomto případě se vyplatí obléci doplňkový, trochu volnější svetr.

answear

Čepice a rukavice

Další nezbytnou součástí zimního oblečení, díky kterému o své tělo pečujete, je rozhodně čepice. A ač se každému čepice nelíbí, jsou velmi důležité pro zahřátí uší. Nejvíce tepla uniká právě hlavou, proto je potřeba ji pečlivě chránit. Žádný oděv neovlivňuje pocit tepla tolik jako právě čepice, takže si udělejte laskavost a noste ji vždy s sebou.

Podobné je to s rukavicemi. Pokud nemáte rukavice, je to velká chyba. Ruce v kapsách nemilosrdně mrznou, nemluvě o chvílích, kdy musíte nosit nákupní tašky nebo balíčky v rukou. Rukavice vybírejte podle svých preferencí, je jedno, jestli budou jednoprsté nebo pětiprsté. Vyhnuli bychom se pouze koženým rukavicím bez zateplení. Nechte je na mírný podzim!

Péřová bunda

Říká se, že v kabátech prochladnete, jsou-li z polyesteru nebo akrylu a kašmír nebo vlna výborně chrání před chladem. A i když je to samozřejmě pravda, domníváme se, že vlněný kabát stále není dostatečnou ochranou proti mrazu a poryvům větru. Váš zimní život se změní jakmile si pořídíte péřovou bundu. Máte pocit, jako byste si oblékali spací pytel. Vítr nepronikne až na kost, protože vrstva prachového peří a peří dokonale izoluje a déšť ani sníh neprorazí polyesterovou vnější vrstvou. Clněné kabáty jsou krásné a vhodné pro příležitosti, kdy chcete vypadat šik a elegantně. Pokud však chcete ochranu proti chladu, doporučujeme koupit kabát plněný pravým prachovým peřím, nejlépe co nejdelší, aby ochránila co největší část těla před chladem. Jako stylový doplněk si můžete pořídit i praktickou ledvinku https://answear.cz/k/ona/doplnky/kabelky/ledvinky, kterou si schováte pod bundu a budete mít vše potřebné u sebe.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce